Edini kazni, ki nasprotujem je zaseg vozila.
Pred kratkim sem zvedel, da so enemu znancu z mojih krajev, s koder sem doma, zaplenili avto, ki je bil vreden 8.000 evrov ... samo zato, ker je napihal 1.5 promila ... odvzeli so mu izpit in mislim, da 1500 eur kazni ... kakšnih 1500 eur kazni ... 9.500 eur kazni je dobil!
Mislim, da so ga parkrat kaznovali zaradi pasa pred tem ... Drugače pa sploh ni bil hujši prekrškar.
Ta naša država je tako neumna ... še bolj smo pa neumni mi, ker ničesar ne naredimo, da take zakone omilijo ...
Še danes ne vem, kako lahko ljudje sprejmejo tak zakon, da policija lahko zaseže avto zaradi nekega prekrška.
Se točno vidi, kakšni ljudje vodijo državo.
Problem pri zasegu je pa še en ... En od tega prijatelj je hotel odkupiti ta avto ... ko je šel v maribor po njega, pa so mu tam povedali, da ga ni več, ker so ga sprešali ...
Ta zakon se mi zdi enako popolnoma neumen kot zakon, če si državi dolžan 300 evrov, pa ti pride DURS domov zaplenit celo hišo, ki je vredna 30.000 evrov ...
Če se bi kdaj to meni zgodilo v daljni prihodnosti (še ne vemo kaj nas čaka), zagotovo jih nekdo ne bo dobro odnesel.
Glede avta ... ne vem, kako lahko nekdo zaseže tvoj avto, za katerega si mogel mesece ali leta delat, da si ga kupil. V švici takega zakona nimajo, pa so veliko več let pred nami, isto tudi v nemčiji ... Edino v ZDA imajo tak zakon ... tam pa ti zaplenejo avto že, če vidijo da si prostitutko nagovarjal, kaj še le, če si jo mel v avtu.