Kazen za prehitro vožnjo Avstrija

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.909
262
83
Slovenija
sem imel enako zgodbo par let nazaj, izkoristi nasvete ki ti jih fantje tukaj pišejo, plačaj, vse ostalo je dražje in več časa požre. Finte ne primejo več, niso Avstrijci balkanci, čeprav jih imajo polno.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Na podlagi česa pa bodo druge cifre? Kdo pa pravi, da se ga poštar ni nažgal in pisma nekje izgubil? Ali vrgel v napačni nabiralnik ali...?

mogoče se lahko zgodi kaj takega?

Sick
shocked-1.gif

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik MarkB pravi:
Pred dobrim mesecem sem na poti po Avstriji prekoračil omejitev hitrosti na AC za 16km/h (omejitev 80km/h, jaz 96km/h). Sedaj sem dobil lepe pozdrave od ustreznih avstrijskih organov s pripeto položnico za 35€. Kazen je prišla s običajno pošto in ne priporočeno. Ali je že imel kdo podobno izkušnjo? Naj dam položnico na »ignore« ali je bolje vseeno plačati? Znesek ni tako visok, da bi imel kasneje zaradi neplačila kakšne negativne posledice.

Sory no. Tipično slovensko. Narediš piz*darijo, potem pa osemsto petdeset izgovorov, kako kazen ne plačati. Ne gre samo tebi . Nasploh je pri nas takšna folklora.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hm, za 35€ jst ne bi niti razmišljal... plačaš in mir. Vsaj moja mentaliteta... sem še premlad, da bi poj celo življenje pazil, da ne bom v avstriji policaja srečal, ki bi slučajno hotel pogledat moj dokument
rolleyes-1.gif

Kolega je leta nazaj dobil kazen na hrvaškem, ker je povedal na meji, da bili pač za vikend na morju, oni pogleda, vidi da niso prijavili turistične takse, bam. Ker niso imeli keša, so dobili položnico, ki je seveda ni noben plačal. Kao, sej ne bomo več šli na hrvaško
grin1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kakšne negativne posledice bi pa lahko imel? Če te kdaj ročno ustavijo in gredo v bazo gledat, boš plačal teh 35€. Če nisi ravno vsakodnevno v A, so pa možnosti za to blizu ničle.

Saj je lepo in prav, da plačaš kazen, ampak v tem primeru sem raje balkanc
wink-1.gif
Če te teži, nakaži raje teh 35€ Rdečemu križu al kaj podobnega.
Je bila enkrat ena lepa zgodbica tudi na Alterju napisana, pa se mi res ne da iskat.
Verjamem, da si raje Balkanc, zato je pa vse tam kjer je.

Rdečemu križu lahko pa še vedno nakaže. Je že čas za menjavo celotne notranje opreme
grims-1.gif
.

467716-post_slo.gif

aplauz.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Nimam nikol nobenih težav, jih sploh nisem imel, ....ampak s tem izvršbami najedajo
bonk.gif
me prav zanima kaj bodo vzel tistmu, ko ma sam en avto za 500 evrov.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Nimam nikol nobenih težav, jih sploh nisem imel, ....ampak s tem izvršbami najedajo
bonk.gif
me prav zanima kaj bodo vzel tistmu, ko ma sam en avto za 500 evrov.
Vzeli mu bodo avto za 500 €. Dvojna korist=kazen bo plačana, pa še prekrškov ne bo mogel več delati.
evil.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.870
113
U kaksna drama. Prekoracitvi za 15 km/h recemo ze kar pyzdarija....naj ga ustavijo na licu mesta povejo da je zajebal in ne bo nobenega vprasanja placat ne placat....ne, raje fotkamo iz grmovja, potem pa iz ene napake (ljudje jih pac delamo, nadljudje pa seveda ne) narest celo pizdarijo, zaposlit 80 pravnikov postarjev izvrsiteljev bank in se koga tretjega. In zapravt 500 eur da jih lahko pokasiras 50.

Sicer pa ja. Placas takoj in pozabis da se je zgodilo.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Dej ne joki....v Avstriji je toleranca precej visoka. 146 km/h po števcu (tempomat) še nobene kazni. Pa je velikokrat tudi 150. Tam kjer je 30 se pelješ 40 (tapravih, ne po števcu), noben te ne bo jebal. Niti stacionarc niti laser pištolj...

Če je pa delo na cesti pa je 80 omejitev, section control, tunel, IG-L (googlaj če ne veš), tam je pa druga pesem. Pa še tam ni za vsak kilometer.

V Avstriji je vse prej kot kasiranje na dnevnem planu...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.620
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Dej ne joki....v Avstriji je toleranca precej visoka. 146 km/h po števcu (tempomat) še nobene kazni. Pa je velikokrat tudi 150. Tam kjer je 30 se pelješ 40 (tapravih, ne po števcu), noben te ne bo jebal. Niti stacionarc niti laser pištolj...

Če je pa delo na cesti pa je 80 omejitev, section control, tunel, IG-L (googlaj če ne veš), tam je pa druga pesem. Pa še tam ni za vsak kilometer.

V Avstriji je vse prej kot kasiranje na dnevnem planu...

467716-post_slo.gif

Koliko je teh tvojih 146 po tempomatu dejanskih - torej po GPSu. Jaz grem do 143 po tempomatu (GPS "laže" da je to 9 km/h nad dovoljenih 130).
redface-1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Uh, take razlike ni. So pa trije avtomobili, ki jih vozim. Clio, Mercedes in Opel Vivaro. Pa se pri vseh treh držim teh 146 km/h. Po števcu. Dostikrat tudi 150.

Če se recimo pelješ 146, pa odšteješ tvojih +- 5-6 km/h manj kot jih kaže števec, pa njihovo toleranco +-5 km/h, si na 135 km/h.

cool-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mi smo lani v Latviji dobili ušivih 12 evrov parkirne kazni (ker smo prekoračili čas). Vseeno smo šli plačat in se zajebavat z njihovimi bankami, mogoče se pa še kdaj vrnemo.
(in še res smo se)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
20 minut. Imajo zgleda učinkovite redarje. Je pa tudi njihova država na splošno mnogo cenejša od naše, torej so tudi kazni nižje.
Ampak ja, če nočeš imeti problemov z njihovo policijo v prihodnje, pač plačaš, četudi zaradi tega izgubiš eno uro.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
V Stuttgartu dobiš za prekoračenje časa 5 €.
Pri nas pa 40 €.
Je pa res , da še niso dobil 5 €, pa se še da tam vozit
smile-1.gif