Kazen za plutje brez izpita?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Imam narejen izpit za upravljanje čolna vendar je fizično dovoljenje cca 500km stran v omari
smile-1.gif
pa nikjer ne najdem kaka je kazen pri hrčkih za to?

I

Izbrisan uporabnik #488

1000 do 10000 kun za plovbo po notranjih vodah, verjetno je za morje enaka kazen.

I

Izbrisan uporabnik #488

300 do 800 kun, 1012. člen pomorskega zakonika, 2. točka, 1. odstavka

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Kot, da ga nimaš. Logično, a ne... Aja, za vsoto sprašuješ... Ne vem.

V bistvu ni. Tudi v avtu je kazen bistveno manjša, če nimaš kartončka zraven kot pa če nimaš veljavnega dovoljenja.

Mi je brat poslikal in poslal. Še vedno je kazen manj kot spušim z najemom čolna pa da ga ne vozim.

UniqUser

Pripravnik
26. sep 2013
212
5
18
Univerza
Pazi na glisiranje povsod med otočki, kjer niti med obalami oz. celino ni več kot 300m in pa v zalivu Betin-a, v luki Murter in Jezera in pod mostom....pa bo vse OK!
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Nova zgodba za vse morjeplovce, Obvezno imejte s seboj vsi tudi osebni dokument. Letos so se strmopizdili na lov junakov, ki so v posadki in nimajo osebnih dokumentov. Pri kampistih je pač v navadi, da ima s sabo naprimer pri ribolovu, ko grem na vodo vsak karto, ampak osebnih dokumentov pa ne, razen vozniške za škaf.

Kazen sitnica od 150 do 500 kun po glavi, če pa najdeš nadrkanca si pa hitro še na pregledu čolna.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Crew lista haha, ni potrebno vsaj letos jih ni zanimalo, ker gre za plovila za rekreacijo in nimajo ležišč. Osebne dokumente vseh prisotnih in pa seveda jih zanima kje si se prijavil ker doli spiš-dopustuješ. Če tega nimaš urejenega je pa zgodba od 5000 kuncev naprej po glavi

UniqUser

Pripravnik
26. sep 2013
212
5
18
Univerza
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Pa vse osebe morajo biti vpisane na crow-listi!

Drugače sledi globa še za kakšen črni čarter...
What?????
ne-ne-1.gif

Če je lastnik plovila na njem ni potrebno nič drugega, kot IZPIT osebe. ki opravlja plovila, potrdilo o plačanih pristojbinah (za Hrvaško), potrdilo o obveznem zavarovanju in "prometno" od plovila, ki tudi izkazuje ustreznost ter lastništvo plovila. Popis oseb oz. tega
ne-ne-1.gif

Če, pa ima plovilo registrirana ležišča, pa moraš imeti še potrdilo o plačani turistični taksi,.....

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Točno ja še za zavarovanje so kašljal, hoteli so imet original zavarovalno polico. kopija jim ni odgovarjala. Pa tudi na vprašanje kako si on zamišlja, da bi dobil polvidbeno (tuja registracija) če prej nimam vseh papirjev urejenih, je rekel, da njega to ne briga.

Ko sem z mojim škafom na vodi me pa ponavadi še pogledat nočjo, če pa že pride po dokumente, pregleda mi joh vrne in me lepo pozdravi pa gre (hr.registracija.press)

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
jah pri ribolovu ti bi lahko še bistveno bolj zatežili, če imaš samo dovolilnico in ne osebne, ker jasno piše na dozvoli, da velja samo v prisotnosti osebnega dokumenta, kar pomeni, da ti lahko še za lov na črno pišejo če hočejo.

Ma se držim samo lokalnih vod tu okrog par milj, niti ne grem do onih otočkov pa upam, da me danes ne začopatijo, bom pa že danes vrnil čoln, pa sem zaključil za ta dopust, drugo leto pa nabavim svojega pa bo malo lažje vse skup.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Na hitro najbolj važno je plovno dovoljenje, zavarovanje izpit, prometni od čolna..

Zelo radi jebajo in gledajo tudi opremo.... Mogoče sedaj izven sezone ne toliko. Ampak still ko se napiči morš imet.... Ko pa gledaš tiste ribiče z pasaro, ta gre pa lahko z na pol podrto banjo mim i nikome ništa....

Gledajo predvsem za harpunam, potapljaško opremo....

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Haha gloglo res maš, mene praktično ne zajebavajo, je pa res, da škaf mam poštiman. Pa je starejše od 35 let.
Boljj me skrbi, ker se ljudje na vodi obnašajo kot, da so edini, ki ga imajo. Kontrola ne škoduje, tudi nasvet ne. Problem so nadebudni mladci v modrem, ki znajo biti nadležni. Pri nas v kampu ti naprimer ne dajo dokumentov, dokler se ne odjaviš, pa čeprav zakonsko nimajo pravne podlage zadržati le te. Riboloov Killa ni problem, tako kot druge stvari ne, če imaš poštimano se te ne bo spravil jebat. Se pa zgodi, da je tečnež po svoje bral zakonodajo in ti ribolovni pribor, ki v trenutku pregleda ni v vodi(ne loviš z njim), šteje kot pribor, ki je loven in v vodi.

To pa se mi je zgodilo Policijska uprava Rijeka. Vendar po 5 letih od pritožbe še dandanes nisem dobil odgovora, na osnovi česa me je dotični želel kaznovat (mogoče zato, ker sem si lahko kupil palico za ribe lovit nad količino 2 komada kot imajo zapisano v papirjih). Moje vprašanje sem utemeljil ali se trojček(trikraki trnek) šteje kot en trnek ali trije (v bistvu so trije sestavljeni v enega)