Kazen v Avstriji :)

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Kako je z kaznimi v Avstriji, če ti pošljejo po pošti?

Dons sm dobu neko pošto od "Land Salzburga", znesek je 45eur, samo ni nobene slike?

3/4 podatkov je itak narobe napisanih, od imena, mesta, za državo so kar napisali Deutschland, tud nevem kako je prišla potem pošta
smile-1.gif

Cel dopis je pa v nemškem jeziku napisan
grin1.gif

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Včasih je pomagalo da si vrnil pismo in napisal, da je uradni jezik slovenščina - je pa to dvorezni meč, ker če si šel s svojim avtom (da si ti lastnik in nisi medtem menjal reg. tablic) te lahko naslednjič ustavijo in ob preverjanju v compu ti zasežejo avto ali pa plačaš še za nazaj.
Če pa si đek pa napiši da je vozil kak bosanec, ( poglej parte in napiši njegove podatke).

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Pa si siguren , da si dobil kazen, mogoče je pa kaka nagrada.
evil.gif

Daj nam kak scan tega kar si dobil.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Nebi reku
evil.gif

ps: par podatkov sm prikril

spodaj je pa še neka položnica
920504-prva.PNG

Priponke

• 920504-prva.PNG
    920504-prva.PNG
    350,3 KB · Ogledi: 211

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
OT: pod Fahrzeug (vozilo) pise PKW. Moja nemscina ni najboljsa, ampak a ni PKW kratica za Panzerkampfwagen (tudi PzKpfW) ?
smile-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Za začetek reklamiraj zadevo, da ne razumeš dopisa, ker kot je bilo rečeno zgoraj se uradni jezik ne ujema z našim !

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
OT: pod Fahrzeug (vozilo) pise PKW. Moja nemscina ni najboljsa, ampak a ni PKW kratica za Panzerkampfwagen (tudi PzKpfW) ?
smile-1.gif

hysterical-1.gif

PKW je osebno vozilo, LKW je tovorno vozilo...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Sej, zakaj bi pa sploh kej odgovarju?
smile-1.gif

Pošta itak ni prišla priporočeno, tablice so pa bile exportne nemške.

Torej zakaj pa tu sploh pol sprasujes?

Pred in mimo šladminga smo mi včasih z uvoženci tako leteli, da je bliskalo kot da bi kresalova prisla na oder.

Na exportne pa sploh nerabis odgovorajat.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.902
113
Daj ti raje preveri da ni tisti ki ti je tole poslal kak bosanec (ali raje romun), spodaj pa njegov TRR. Če ni slike in če nimajo potrdila da si tole prejel nimaš kaj nakazovat.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Si žrtev avstrijske 'ekologije'?
Ravno včeraj sem preklinjal njihove IG-L omejitve na AC iz 130km/h na 100km/h okoli Gradca. Sem poGooglal zadevo in pravijo, da je vzrok zmanjšanja hitrosti na AC želja po zmanjševanju onesnaževanju s sajami (=Feinstaub?).
Spet se dogaja, da vozniki bencincev nasrkamo na račun voznikov dieslov!
cheer.gif
Če me spomin ne vara, je Avstrija bila rekorderka po % prodanih avtov z diesel motorji.

LP,

Milan

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ma pomoje imajo Avstrijci sindrom "tranzitne države", ker se večina folka pelje samo skozi, mogoče kdo natanka in gre scat. Potem pa kombinirajo razne fore kako bi jim ta tranzit čimbolj zagrenili.
rolleyes-1.gif

Podobno kot v Slo spod čela gledamo folk v tranzitu, ki hodi na Hrvaško na morje, pa jih iz inata zajebavamo z radarji in vinjetami
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Samo premalo jih; kamjionarji iz Romunije in Poljske = zlata jama. Samo debilni so pri nas, da jim dovolijo unicevanje cest (ce bi se tam vozili izkljucno nasi kamijoni, bi bilo vrh glave dovolj tezkih obremenitev), namesto da bi te tujce strpali na (zdaj izgubarske) zeleznice kot kaksni Svicarji, zraven bi pa fino zaracunali.

Dokler bi storitev tarnsporta po zeleznici izvedli enako hitro, kot traja pot naokoli, hkrati pa voznina ne bi stala vec kot strosek poti naokoli cez Madzatrsko, Avstrijo in severno Italijo (bencin + cestnine), bi jih lahko cisto posteno olupili, pa se srecni bi bili, da je stalo amo toliko, ker lahko sofer tisti cas voznje z vlakom mirno drka k***c in pociva, potem pa dalje, ce pa vozi pol dneva naokoli, pa tega pac ni, kajne ?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Radirko: moraš razumeti, da v SLO nič ne funkcionira, sistem je tako naravnan. DOKLER ne bo revolucije na cesti in na novo spisana pravila itd, ne bo nič.