kazen MOL - LDS Sprejetje zakona

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
dne 24.03. sem dobil na vterobranskem steklu obvestilo redarstva.

dnaes sem prejel kazen po pošti.

za parkiranje na zelenici ob cesti (kjer parkiram že 2,5 leti in nobene kazni do sedaj)

dobil sem kazen v vrednosti 200 eur (100 eur za polovičko)

zdej pa to kazen je določil naš vrli jankovič brez odobritve državnega zbora.

Kakor mi je bilo jasno je ta kazen 40/80 eur in ne 100/200 eur

ali kdo ve kje je to napisano oz mislim da je bilo po tv?

vsak odgovr je dobrodošel, če mi pa kdo da vzorec pritožbe, mi dam pa še pol altov .9
smile-1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Izvoli (v priponki).
cool-1.gif

Priponke

• 927903-vzorec-ugovora-na-placilni-nalog.doc
    43,5 KB · Ogledi: 400

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
Zlata vredno, ampak jaz sem parkiral na obcestni zelenici tako priše v priporočenem pismu?

To je pa pritožba za na:
• na bankini,
• na kolesarski poti kolesarski stezi ali kolesarskem pasu,
• na označenem avtobusnem postajališču

piše:
odlok o cestnoprometni ureditvi - po 2. ostavku 20 člena v zvezi z 4. točko 1. ostavka 30. člena se za ta prekršek izreče globa v višini 200 eur

Položnica je pa zravn
smile-1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Huh, sem prehitro prebral ... ko si napisal "parkiral sem na zelenici ob cesti" je bila moja prva asociacija bankina. Vprašanje tudi, če se tisti del, kjer si parkiral, ne obravnava kot bankina in gre morda tudi za napačno ugotovljeno dejansko stanje. Lahko napišeš (pokažeš na zemljevidu) kje konkretno je bil parkiran avto?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.377
1.241
113
www.adriamedia.si
Če si parkiral na površini, za kater kazen ni določena v ZVCP (recimo zelenica), potem velja kazen MOL. Če je kazen določena v ZVCP, velja kazen iz ZVCP in jim pošlješ zgoral priliman ugpvor. Vprašanje je le, kje si parkiral. Načeloma je bankina še kakega pol metra od roba asfalta ...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Če si parkiral na površini, za kater kazen ni določena v ZVCP (recimo zelenica), potem velja kazen MOL. Če je kazen določena v ZVCP, velja kazen iz ZVCP in jim pošlješ zgoral priliman ugpvor. Vprašanje je le, kje si parkiral. Načeloma je bankina še kakega pol metra od roba asfalta ...
A ni kazen za zelenico določena v zvcp?

Citat:
52 člen:
13 . na vseh prometnih in drugih javnih površinah, ki niso namenjene prometu vozil ali niso namenjene prometu tovrstnih vozil
(5) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim, drugim ali tretjim odstavkom tega člena ali s 1., ali 3., ali 4., ali 6., ali 10., ali 11., ali 12., ali 13 ., točko prejšnjega odstavka.
Zakaj zelenica po tvoje ne pade pod to točko?
Khmm, če kazen za parkiranje na zelenici ni določena v ZVCP,
a) ali torej dosedaj te kazni niso izrekali,
b) ali so jo izrekali brez podlage v zakonu
c) ali so jo izrekali in je v zakonu za to določena kazen?

Nazadnje urejeno:

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
problem je kj to je bo tržaški v lj
Zadaj na fajfarjevi

Kejr so robniki, zelenica in pločnik

Jaz sem parkiral na zelenici

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.087
6.933
113
pri taščici
ksz
jeba, meni so napisali da sem parkiral na intervencijski poti (ki je sicer last MOL) pa čeprav sem parkiral ob njej na dvorišču bloka (last etažnh lastnikov) . Vse to sem jim tudi navedel v pritožbi, s številkami parcel pa oni (kljub njihovi sliki na kateri je vidno da avto ni parkiran na intervencijski poti ) vztrajajo da sem parkiral na intervencijski poti. Pri sosednjih blokih so se že pojavili znaki - dovoljeno za stanovalce, pri našem še ne, pa ga sedaj niti ne rabim, ker sem zadevo drugače rešil (vsaj za nekaj časa)

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Tema: kazen MOL - LDS Sprejetje zakona

Kaj ima pa LDS s tem če ti je Jankovič upalil kazen za zelenico?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
..jeba, meni so napisali da sem parkiral na intervencijski poti (ki je sicer last MOL) pa čeprav sem parkiral ob njej na dvorišču bloka (last etažnh lastnikov) . Vse to sem jim tudi navedel v pritožbi, s številkami parcel pa oni (kljub njihovi sliki na kateri je vidno da avto ni parkiran na intervencijski poti ) vztrajajo da sem parkiral na intervencijski poti....

Khmm. A kljubtako jasnim dokazom kot je slika še kar trdijo da si parkiral na poti in hočejo od tebe denar? LOL

Če bi se meni to zgodilo, bi tukaj napisal da redarji povsem zavestno goljufajo, z namenom da bi več pokasirali. Ti (pa tudi večina ostalih) pa bi odgovoril, da se izmišljujem, da se mi blede in da kaj takega zagotovo ni možno. Je tako ali ni?

Hanzi, a si predstavljaš, kolk šele goljufajo, ko oškodovanec nima tako jasnih dokazov kot je slika? Kaj misliš?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.087
6.933
113
pri taščici
syntič: ampak tebi pa sem s tistimi makovkami stopil na žulj....
saj ne bodo dobili kar tako denarja od mene.... pa čeprav so mi dva naloga napisal.... enega sem s prvo pritožbo skenslal, drugi je pa še v postopku..... pa če na koncu preko odvetnika zahtevam odškodnino za povzročene sitnosti in pravne stroške.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
syntič: ampak tebi pa sem s tistimi makovkami stopil na žulj....
saj ne bodo dobili kar tako denarja od mene.... pa čeprav so mi dva naloga napisal.... enega sem s prvo pritožbo skenslal, drugi je pa še v postopku..... pa če na koncu preko odvetnika zahtevam odškodnino za povzročene sitnosti in pravne stroške.
Pa ne samo z makovkami. tudi z nešteto drugimi posti, v katerih zahtevašše višje kazni, povečevanje represije, vedno ščitiš policaje, ko napišem kaj o njihovih goljufijah me obtožite da si izmišljujem, itd. No zdej boš na lastni koži izkusil delček krivice.

Prvega nisi skenslal, še vedno velja da si bil TI KRIV, redarji niso priznali da so se zmotili, edino zasmilil si se jim, pa so ti z opomionom višino kazni dali na nič . Ostajaš pa kriv.

A za drugo kazen imaš ša sliko, ki si jim jo v pritožbi priložil.
No zdej te pa sprašujem :
a) al so na redarstvu , tako redar ki ti je kazen dosodil, kot tisti, ki so pritožbo obravnavali res tako "slepi in butasti" da ne vidijo da nisi parkiral na intervencijski poti?
b) ali redarji povsem zavestno goljufajo? Vidijo da nisi na poti, pa vseeno dali kazen da parkiraš tam?

No če je odgovor b), potem še pojasnoilo, zakaj goljufajo in kaj imajo od tega?

Kadar sem jest kaj napisal o goljufijah policajev, si vedno našel odgovor, po katerem policaji niso bili prav nič krivi.

Maš srečo, da si napačno parkiral v Ljubljani, kjer ti vsaj listek napopajo. Pa si drug dan parkiral pravilno drugje. Apollo8 trdi, da tega niso dolžni narest.
Zadnjič sm v Izoli videl, da se je redar samo mimo peljal, in kar iz avtomobila slikali napačno parkirane. Položnice jim bodo pa poslali enkrat kasneje po pošti, dve leti imajo časa za to al koliko. A si predstavljaš, da bi ti vsak dan avto samo slikali, (xx let si vsak dan tam parkiral kot praviš) po malo manj kot dveh letih pabi ti za vsak prekršek posebej poslali položnico. A znaš izračunat, kolk bi se nabralo? Pa bi blo vse po zakonu kaj praviš?