kavni avtomat

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
no, kafetiera pri meni ne pride v poštev, imam pa že nekaj časa željo po kavnem avtomatu.

Pa nebi imela ala dolce gusto, jaz bi rada dobila tako kavo, kot jo dobimo v lokalu, kjer uporabljajo fino mleto kavo. Če zraven obstaja kak penilec mleka, ne bom imela nič proti.
Filter kava mi tudi ni dobra.

kak nasvet?

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
glih 500 EUR nebi dala
wink-1.gif
odvisno kaj je "priporočljivo"

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Mi imamo Saeco-ta in je super. Točen model lahko preverim jutri.
Dobiš jih že za cca. 300-500 eur se pa splača pogledat po tujih spletnih trgovinah in raznih akcijah. Takrat ga lahko dobiš tudi za 100-150eur ceneje.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Vzami onega na "ročko", kot jo imajo v lokalih. V hofer/lidlu dobiš za 50€ mašino, ki (meni) dela zdej cca 2 leti
smile-1.gif
kava, meni najboljsa price/performance, spar budget, je ravno prav grobo mleta.
(Trademark za Aldi je Studio, sicer jih izdeluje DeLonghi)

p.s.: v barih se uporablja "grobo" mleta kava, da lahko mašina vodo čez porine. Tista, ki je recimo za turško kavo, je dosti bolj fino mleta in je "domači" kavomati ne prebavijo...

2281611-studio_espresso_maschine_m.jpg

Priponke

• 2281611-studio_espresso_maschine_m.jpg
    2281611-studio_espresso_maschine_m.jpg
    11,4 KB · Ogledi: 327
Nazadnje urejeno:
pitanje..a češ da ti kavo tud zmelje, ali češ rabt sam že zmleto (jo kupiš zmleto oz jo zmleješ v mlinčku)

tisti z mlinčkom so tam 350-400 ojrov naprej, oni brez pa kotirajo nižje. jaz mam saeca

http://www.merkur.si/aparati/p...aeco-hd-8425-19

no, moj je majčkn starejš (kupljen lani decembra) in ma zelene lučke, ta na sliki pa rdeče. Ti pa že zdaj povem da kaki večji lončki pod ročko ne gredo (fajn je da maš kako viška đežvo pa potem preliješ) al pa če piješ iz kvazi espresso šalc. Fuuulll dobro je če daš recmo v lonček kakav, košček jedilne čokolade, čez mleko in potem le-tega speniš..to dol padeš

kavo pa rabi italijansko, ker barcafe ne paše glih not. Sam prisegam na rdečo lavazo, segafredo, splendid (rdeči), ker recimo 100 % arabica (to je npr. rjava mattioni) pri de lahk tud premočna in potem se težko pije.

kava je pa fenomenaalna

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
Kaj pa aparati na blazinice? Meni so veliko bolj praktični od "klasičnih" in bolj eko od tistih na kapsule.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
neeee, ne lajkam :p nočem blazinic, filtrov, kapsul.....

tale na ročko je prava izbira, sam ne vem a bom čakala, kdaj se pojavi v kakem hoferju/lidlu. Glede na vprašanja po drugih forumih, se je avtomat pojavil v prodaji meseca decembra.

Kavo pa jaz kupujem v stari ljubljani (sam ime skoz pozabim) v lokalu blizu Romea. Jo namelje po želji, kupim manjše količine večkrat... Bo aparat kar brez mlinčka, razen če pade kakšna ugodna ponudba z mlinčkom skupaj.

Sem šla celo mal po alterju brskat in smo imeli že nekaj tem o kavomatih, sam so stare informacije
grin1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
no, kafetiera pri meni ne pride v poštev, imam pa že nekaj časa željo po kavnem avtomatu.

Pa nebi imela ala dolce gusto, jaz bi rada dobila tako kavo, kot jo dobimo v lokalu, kjer uporabljajo fino mleto kavo. Če zraven obstaja kak penilec mleka, ne bom imela nič proti.
Filter kava mi tudi ni dobra.

kak nasvet?

Jura J9. Super kavni avtomat, edino cena je malo večja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
No..ne se zaletet in dobro razmisli
smile-1.gif
saj vem, da so tapravi kavni avtomati slišat veliko bolj sexy in kvalitetni, a vseeno...zamisli si da ti vleti obisk, in greš delat 10 kav..kakšna packarija je s tem, ko vedno spucaš ročko v umivalnik, nadevaš not sveže zmleto kavo, etc etc...

Pri penilcih pa tudi moraš vedet da je higiena tam dokaj boga, ker kak hitro ti ostane kakšna kapljica ali dve mleka, se začnejo delat bakterije in lepo zasmradi.

Čistiš na začetku že ja, potem pa vedno manj, ker ni več volje
wink-1.gif

Bi pa jaz tudi rekel, da je takšen na ročko boljši, kot tisti ki sam zmelje, etc...tisto je šele PIA pucat. V mediamarktu dobiš takšne na ročko za cca 200-300 eur s penilcem, ampak jaz sem se vseeno na koncu raje odločil za blazinice, ker je veliko bolj enostavna uporaba, čiščenje, in jebarija okoli tega
smile-1.gif

Pa ne pozabit, če se greš prave kafetarce....sveže mleta kava zdrži zgolj cca 1 teden, pa še to v primerni embalaži, potem pa ni več to to, kava v zrnju pa mesec dni. So mi najbolj smešni takšni, ki zaprisegajo na "svežo kavo na klasičen način", potem pa ga vprašaš kaj uporablja in je to neka v trgovini kupljena zmleta kava, ki je zmleta že verjetno nekaj tednov, če ne mesecev....takim se potem lahko samo nasmehneš
wink-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
V gostlinah zjutraj na 2 ročke pripravijo kafe vsem, torej prav zahtevno in zamudno ne more bit ane?
evil.gif

Je pa res da je dela več kot pa če skuhaš lonec turške.

Glede prave kave, prava kava (recimo italjanske espresso) so pakirane v vakkumu in načeloma dokler je ne odpreš je enako kot če bi jo zmlel tisti trenutek. Če jo hraniš v dobro zatesnjeni posodi (namenski) drži okus kar ok tudi več kot teden (sicer pa kdo ima en paket kave več kot en teden ni ravno "ljubitelj").

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
se ne zaletavam, premišljujem in sprašujem (ni to včeraj zrastlo na mojem zelniku, me že nekaj časa mika ta avtomat)

Glede obiskov se ni za bat, ker ji ni :p ko pa so, pa rada take stvari počnem (postrežba in oh in sploh)

Meni te kave enostavno niso dobre, al so kisle al so pa cukrane.

Glede na to, da imam do te kavarne v stari ljubljani 10 min, verjemi, da si grem lahko vsak dan novo kavo kupit :p
Kr pejd jo testirat, pa me boš razumel (enkrat smo se o kavi že pogovarjal v eni temi, si napisal, da boš šel probat)

Odisej: sej tvoj aparat me najbolj mika, sam čakat, kdaj bo zopet v ponudbi
smile-1.gif
s buget kavo pa kr zase obdrži :p

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
neeee, ne lajkam :p nočem blazinic, filtrov, kapsul.....

tale na ročko je prava izbira, sam ne vem a bom čakala, kdaj se pojavi v kakem hoferju/lidlu. Glede na vprašanja po drugih forumih, se je avtomat pojavil v prodaji meseca decembra.

Kavo pa jaz kupujem v stari ljubljani (sam ime skoz pozabim) v lokalu blizu Romea. Jo namelje po želji, kupim manjše količine večkrat... Bo aparat kar brez mlinčka, razen če pade kakšna ugodna ponudba z mlinčkom skupaj.

Sem šla celo mal po alterju brskat in smo imeli že nekaj tem o kavomatih, sam so stare informacije
grin1.gif
Se ti splača na hoferjevga počakat. Je super.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.812
113
40
MB
kaj pa french press? jaz prakticiram zadnje čase, pa je topshit, je pa res da traja 5-10 min zjutraj da maš kavo
smile-1.gif

glede aparatov pa ... v pisarni imamo en saeco philips za 500 €, melje pa vse sam pa ... kaj pa vem, kava je sicer dobra ampak kolk je to enega vzdrževanja
shocked-1.gif

tak da mogoče res kaj na ročko probaš, maš pa testov in tega na netu miljon.

Če se pa odločiš da daš malo več, pa res pogledaš Jura
smile-1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Na ročko rabiš mal grifa, da jo ravnoprav stisneš, ko ti to pride v kri, dobiš tud iz teh malih saecotov za 60 do 100 eur odličen espreso. No moj zdej mal počiva, ker mu moram dihtungo zamenat, kuham turško v bakreni džezvici. Tud to je mal izkušenj treba, da skuhaš idealno.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik tomi pravi:...
glede aparatov pa ... v pisarni imamo en saeco philips za 500 €, melje pa vse sam pa ... kaj pa vem, kava je sicer dobra ampak kolk je to enega vzdrževanja
shocked-1.gif
..
In kaj imaš za pucat? Sam imam doma Saeco minuto pa potrebujem:
izprazniti posodo za odpadno kavo in vodo...po tam 15 skuhanih kavah= 2x na teden 20 s dela
Napolniti posode z vodo in kavnimi zrnji... po tam 20 kavah 30 s dela.
Enkrat tedensko sprati mehanizem pod tekočo vodo... 1 min dela
Na 500 skuhanih kav namazati mehanizem= 2 x letno 5 min dela
Po potrebi očistiti vodni kamen... traja tam pol ure od tega je potrebna prisotnost 2 min.

Če seštejem vse skupaj nima c letu dni več kot 2 uri dela z njim. Me prav zanima tvoja delovna učinkovitost, če ti za ta opravila potrebuješ toliko časa
evil.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.812
113
40
MB
maš res, pri nas je 10 ljudi ki ga uporablja, in se mi zdi da vedno ko pridem, je nekaj od tega za nardit
smile-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Če želiš vrhunsko kavo, je vse skupaj umetnost, najprej mora biti kava dobra, potem zmleta neposredno pred pripravo kave .....

............če skrajšam, kot je nekdo omenil, kak dober model Jure !!