Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
To je tam kjer plačaš za kavo 3eur + 2 eur dodatek smetane, zraven imaš pa možnost naročit tortico/kremšnito velikosti muffina po 5 eur. V kavarni nočeš naročit pira, ker dobiš samo 0.33 za 5 EUR! Kavarno prepoznaš po temu da za šankom ni stalnih gostov, no ponavadi niti šanka ni je samo vitrina s torticami.
Podobno kavarni je slašæičarna, samo razlika je da tam postrežejo baklave namesto tortice pa zraven imajo domaæ sladljed, v ozadju lokala poteka pa pranje denarja v pralnem stroju. V slaščičarni tudi raje ne naročat pira ker ti vedno postrežejo toplega in sumljivega porekla. Imaš pa pri šanku vedno neke sumljive tipe ki govorijo z lastnikom v nekih čudnih kodah ali čudnem jeziku.
Prave kavarne dobiš samo v urbanem okolju s staromeščanskimi prebivalci.Na deželi (provinca) so tudi kavarne ki pa so dejansko gostilne, ampak ker je v vasi lahko samo ena gostila je druga pač poimenovana kavarna. Razlika med podeželjsko kavarno in pa gostilno je v tem da v prvi ne vidiš ljudi ki žagajo pult z motorno žago in da jo zaprejo pred 24h! Se pa kavarne na deželi odprejo prej kot gostilne in večina privatnikov gre zjutraj tja na enega takratkega (tega dobiš skritega v kavi ker drugače laho inšpektor kaj teži, verjetno od tu izraz kavarna).
Vse jasno?