Dokler bo Svoboda v vladi sigurno ne.Gibanje cen | Zemeljski plin | Zemeljski plin
Cena zemeljskega plina se je v ogrevalni sezoni znižala za 20%. Od 1.5. 2024 cene niso več regulirane, ker ni potrebe po regulaciji. Hkrati so s tem datumom nekateri dobavitelji plina cene dodatno...www.zemeljski-plin.si
Kaj sedaj bomo pa šli nazaj na Plin???
Jaz sem ravno kupil (takole za foro bolj).... Kogeneracijo 30kWe (15kW)min + cca 60 tolote na Zemeljski plin (imamo v firmi)Natural Gas Home & Small Business Generators
Pramac's Natural Gas Home generators automatically deliver power during outages, giving you peace of mind and keeping your business powered when power is outwww.pramac.com
Pa si rešen.
Kaj si ubodel? Tedoma?Jaz sem ravno kupil (takole za foro bolj).... Kogeneracijo 30kWe (15kW)min + cca 60 tolote na Zemeljski plin (imamo v firmi)
Glede na vložek je bilo poceni.
Ne rabim pa ne veliko elektrike in ne toliko toplote (niti pozimi)
Lahko kaj vec na to zadevo? V smislu tehnikalij, investicije, pogojev za instalacijo. Gledano da ti primarni vir (elektro podjetje) ne dobavi robe. Tnx.Natural Gas Home & Small Business Generators
Pramac's Natural Gas Home generators automatically deliver power during outages, giving you peace of mind and keeping your business powered when power is outwww.pramac.com
Pa si rešen.
Deluje na max razdalji preverjeno, nisem pa sedaj 100% ali je to 25 ali 30 metrov.Kakšna je varna razdalja med zunanjo in notranjo enoto Zubadan 14 kw?
V tehničnem listu piše 30 metrov, jaz bi imel idealno postavitev na cca 29 metrov. Malo sem skeptičen glede razdalje......
varna razdalja je tista, ki je zapisana v navodilih. Moraš pa računati, da je to govora o dolžini cevi, ker pri priklopu hitro še kak meter ali dva dodaš na "ovinkih" in notranjosti enot. Seveda pa z metri sigurno naraščajo tudi izgube.Kakšna je varna razdalja med zunanjo in notranjo enoto Zubadan 14 kw?
V tehničnem listu piše 30 metrov, jaz bi imel idealno postavitev na cca 29 metrov. Malo sem skeptičen glede razdalje......
Lahko kaj vec na to zadevo? V smislu tehnikalij, investicije, pogojev za instalacijo. Gledano da ti primarni vir (elektro podjetje) ne dobavi robe. Tnx.
To kupiš.če si pravega Dučeja ne moreš špogat...
Drugače pa ne vem, sem se spomnil da sem videl na you Tube.
Amerikanosi to na veliko montirajo.
Kakšna je varna razdalja med zunanjo in notranjo enoto Zubadan 14 kw?
Za zunanjo enoto uporabljajo micko. Notranja enota in krmiljenje so pa naredili svojo, ker micka menda tega ne zna dovolj kvalitetno...Saj Orka je v bistvu itak micka ne? Bi mogla biti ok.
kak so kaj izkušnje z Orko. Rabim za sanitarno vodo 300l in sem omejen na 1.93m (cevi obstoječe kurilnice letijo pod stropom kjer bi dal to namesto bojlerja). Orka ustreza tem merilom.
Vse ostalo kaj sprašjem je višje.
Je ok kvaliteta?
Delala bo samo v času, ko je ogrevamo bajte. Torej jesen zima in pomlad je na drva voda.