Mešaš pritisk in stisljivost.Flaširana voda je pod pritiskom.
Mešaš pritisk in stisljivost.Flaširana voda je pod pritiskom.
Nazaj k prvotnemu vprašanju teme: Katero TČ?
Iščem zrak voda z ogrevanjem sanitarne vode s čudno željo - notranja enota mora vsebovat bojler SV, le ta pa naj bo nekje med 100 in 200L, vse skupaj pa čimmanjše. Če bi lahko notranjo enoto obesil na steno nad pralni stroj, pa bi bila čista zmaga. Moč ogrevanja je 9kW preko glave.
Recimo nekaj takega:
Poglej priponko 81472
Ali pa vse skupaj pozabit, vzet monoblok za ogrevanje in navaden električni bojler 100L?
Nazaj k prvotnemu vprašanju teme: Katero TČ?
Iščem zrak voda z ogrevanjem sanitarne vode s čudno željo - notranja enota mora vsebovat bojler SV, le ta pa naj bo nekje med 100 in 200L,
Nisi do konca prebrala niti druge vrstice? Če mi pokažeš TČjko z notranjo enoto s 100L "bojlerja" in da jo lahko daš na steno nad pralni stroj se ti klanjam.Kaka čudna želja? danes je že težko kupiti kaj drugega...
Mende boš ogreval vse s TČ, če se že spuščaš v to. All-in-one enota je, če štartaš z nule, sigurno naboljša in cenejša opcija. Drugo je, če bi že imel bojler primeren za ogrevanje s TČ, vsekakor pa je smotrno SV ogrevat s TČ. To vsaka zna in ne vem, zakaj ne bi izkoristil, če si že nabavil. Viške SE drugje porabi, če že moraš, ne pa da se ti vse naenkrat vžge sredi noči pozimi, ker se ogibamo 1. bloku in če nimaš pametno po fazah, ti zna ven vreči. El. grelci za vodo imajo sicer ponavadi do 2kW, moj ima pa recimo 3kW. Gre za backup, če TČ odpove.
Monobloki japonskih proizvajalcev (LG ipd) so praviloma cenejši od split analogov. Problem je ob morebitnem izpadu elektrike pozimi, je pa manj možnosti za zafrk pri montaži. Split imajo plinsko povezavo in s tem manj problemov, zunanja škatla je manjša (če je to kaki faktor). Notranje enote TČjk praviloma niso glasne. ŽE moja 10 let stara je neslišna, pa z vsako generacijo največ delajo na tem, da je čimlepša, nabita s čimveč gadeti in appi in čimboj tiha. Drugih napredkov silnih nekaj ni...
Morda nekaj takega ? Omenja se 100l volumen.Nisi do konca prebrala niti druge vrstice? Če mi pokažeš TČjko z notranjo enoto s 100L "bojlerja" in da jo lahko daš na steno nad pralni stroj se ti klanjam.
Nisi do konca prebrala niti druge vrstice? Če mi pokažeš TČjko z notranjo enoto s 100L "bojlerja" in da jo lahko daš na steno nad pralni stroj se ti klanjam.
Hmm..., das to " sanitarno varianto" ,jo kombiniras (ali samostojno) z klasicno split, itak je kontrolni del velikosti kuhinjske omarice max. Mora pa elo blok ce imas SE. V glavnem enga kreativca ki se spizna v TC in energetiko.irwin hvala, ampak to je sanitarna TČ
Jabe ja želja/zahteva je notranja enota TČ z vgrajenim "bojlerjem" med 100 in 200 litrov, ki bi lahko bila stenska. Očitno tega ni, tako da bo, ko bo navaden 2kW bojler + monoblok TČ. Pač nisem pripravljen gledat notranje TČ v bivalnih prostorih, drugje pa nimam prostora za omaro 60x60x180 cm.
PS: razlika v nabavni ceni bi pokrila kakih 5 let elektrike za bojler, oz. cca 10 let razlike v porabi TČ-bojler.Kar pa me itak ne tangira.
irwin hvala, ampak to je sanitarna TČ
Jabe ja želja/zahteva je notranja enota TČ z vgrajenim "bojlerjem" med 100 in 200 litrov, ki bi lahko bila stenska. Očitno tega ni, tako da bo, ko bo navaden 2kW bojler + monoblok TČ. Pač nisem pripravljen gledat notranje TČ v bivalnih prostorih, drugje pa nimam prostora za omaro 60x60x180 cm.
PS: razlika v nabavni ceni bi pokrila kakih 5 let elektrike za bojler, oz. cca 10 let razlike v porabi TČ-bojler.Kar pa me itak ne tangira.
Kako ti veš kakšen je moj primer?V tvojem primeru jaz sploh ne bi TČ kupovala...
Kako ti veš kakšen je moj primer?
Vsaj ena spremenljivka ti manjka.
Poraba eloBlock-a je cca 1MW na mesec v mrzlih mesecih. Razlika med TČ in EB lahko gre v avto.
Sicer pa je jasno, da je vgradnja manj izolacije hud zločin nad človeštvom in projektanta, ki bi to podpisal, obsodijo na smrt z obešenjem.
Iz spomina, ne vem pa koliko se ta cas spremenilo...
Imas SE in par jurjev viškov, malo vrtsno hiško, ki ne more porabiti, cetudi je koncna in slabo izolirana. Drži
Avta nisi omenjal oziroma sem falila imas pa ne prav starega trenutno drži in, spet z vidika smotrnosti, ne bos menjal. Ne drži - imamo dva avta in po moji glavi, bo en šel, magari "novi", ker mi pač nekaj manjka - veselje se vsest v njega, je pač avto os A - B.
To zdaj vse na podlagi racunice, seveda. Emocije so drugo, to pa lahko stane, da. Pa spet je najbrž vse skupaj drazje kot morebitno doplacilo kwh. Drži.
Ena notranja enota z integriranim bojlerjem velikosti max 60x60x180 cm!Poskusi pri TermoShop.si dobiti ponudbo za Zubadan + HydroBoxP14 + TermoPlusHR200litrov
in poročaj o cenah in velikosti tega ločenega bojlerja TermoPlusHR200, ter kaj te moti pri njemu
Ne vem pa če enako ločeno vse 3 komponente zvežejo oni tudi,
če vzameš namesto mickinega Zuba/Eco-dana npr. Fujitsu ali če ponujajo še kaj tretjega ?
Ena notranja enota z integriranim bojlerjem velikosti max 60x60x180 cm!
Ne mislim gledat/poslušat mašin po celi hiši.