Katere prednosti ima plin pred dobro indukcijo?
- Če zmanjka elektrike sredi kuhanja, si končal s kuhanjem. Pri plinu brez težav nadaljuješ.
- Ni potrebna namenska posoda. Torej vse kar je za kuhanje ustreza. Ne samo materialno, tudi oblikovno.
- Ni hladnih con. Plin enostavno lepše segreva posodo. Tudi na najmanjšem gorilcu je velika posoda bolj enakomerno segreta in lahko kuhaš. Na indukciji moraš bolj paziti na velikost grelca in velikost posode. In če kombiniram s prejšnjo točko... konec koncev lahko na plin daš tudi kar navadno litoželezno plato in dobiš ven gorenc plata žar. Mogoče malo ekstremno, ampak zna biti hudo praktično. Torej plin je precej bolj univerzalni in prilagodljiv.
- Cena. Bi rekel da ceneno plinsko kuhališče je dosti boljše kot cenena indukcija.
- Robustnost! Ob nesreči, ti indukcijska plošča poči in si končal.