Katero steklokeramično ploščo?

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.973
7.302
113
Kot sem že pred dnevi omenil, bom na jesen zamenjal steklokeramično ploščo. Indukcije po prebranem ne želim in tudi ne vidim neke prednosti. Da voda zavre prej, zame ni nobena prednost. Osebno bi najraje plin, v kombinaciji s steklokeramično ploščo, vendar ni prostora za plinsko jeklenko. Torej, želim steklokeramično ploščo in me zanima kaj je trenutno najboljši nakup in seveda kje? Prosim za izkušnje, mnenja in predloge.

Lep dan še naprej
 

acc

Pripravnik
16. apr 2020
42
14
8
Zakaj ne bi indukcije ? Imamo indukcijo na vseh lokacijah, pri mojih je v uporabi 5+ let in je res težko iti na steklokeramično.

Sem zadnjič na dopustu bil primoran uporabljati steklokeramično in sem se vmes vsakič najedel, preden je kaj zavrelo :D :D

Sicer pa spletne trgovine in pa tista, ki ima dobro garancijo. Ne vem da bi bila neka huda razlika med njimi. Edino tisti sistemi za upravljanje ti morajo ustrezati (kako se vklopi posamezno kuhalno področje itd)
 

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
mogoče mora preveč posode zamenjat za indukcijo.
drugače je tudi meni indukcija super proti steklokeramiki.
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.973
7.302
113
Trenutno imam steklokeramično ploščo od Gorenja, ki je bila že vgrajena, ko sem stanovanje kupil. Že od vsega zaćetka 1 kuhališče ne dela, oziroma se izklaplja. Sem takrat želel zadevo popraviti, vendar sem bil informiran, da se popravilo ne izplača, saj bi bilo predrago.
Za indukcijo nisem navdušen, saj sem tukaj prebral, da imajo določeni uporabniki težave. Osebno pač ne vidim neke velike prednosti v indukciji, zato bi kupil steklokeramično. Sicer indukcije ne izključujem, samo trenutno se bolj nagibam k steklo...
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.973
7.302
113
Trenutno imam steklokeramično ploščo od Gorenja, ki je bila že vgrajena, ko sem stanovanje kupil. Že od vsega zaćetka 1 kuhališče ne dela, oziroma se izklaplja. Sem takrat želel zadevo popraviti, vendar sem bil informiran, da se popravilo ne izplača, saj bi bilo predrago.
Za indukcijo nisem navdušen, saj sem tukaj prebral, da imajo določeni uporabniki težave. Osebno pač ne vidim neke velike prednosti v indukciji, zato bi kupil steklokeramično. Sicer indukcije ne izključujem, samo trenutno se bolj nagibam k steklo...

Posode sem v zadnjem času kar precej dokupil, tako da mislim da glede tega ne bi bilo problema.
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.973
7.302
113
Tole sem našel in jo kar pohvalijo. Si jo kdo lasti ali pozna?


Kot kaže je AEG kar precej zastopan na tem področju.
 

hogan

Fizikalc
10. okt 2011
356
97
43
Jaz sem svojo kupil pred 10-imi leti v Ikei za cca 100 EUR. Še danes mi vse dela, vodo pa pogosto najprej pogrejem v vrču - kuhalniku in jo nato prelijem v posodo (če se mi mudi). Indukcije ne pogrešam.
 

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Si pogledu kej v italiji? jst sm kupu smeg stedilnik, cena v slo 1900 EUR, v italiji 750.
 

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
439
138
43
Če ti kaj pomaga - jaz imam AEG indukcijo, pa nimam pripomb. Svoje čase so ponujali celo 5 let garancije - preveri, mogoče še imajo. Pusti fizične knofe, vzami nekaj z drsniki (tako, kot ima tale, ki si jo prilepil). Na teh ni treba tapkat, da nastaviš željeno jakost - potegneš oz. pritisneš s prstom, pa je. Tapkanje je pa tečno, ja. In ja, vzami nekaj, kar ima kovinsko obrobo.
 

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
problem z drsniki, touchi in ostalim je tekocina. In med kuhanjem si ponavadi veckrat umijes roke, obrises stedilnik itd, kar zmede touch komande.
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.159
3.629
113
Marlbor
Ajde plin razumem, ampak odločanja med steklokeramiko in indukcijo pa ne razumem...
Mogoče mu je to prednost steklokeramične pred indukcijo, da če kaj gre kaj prek, da se ti potem še 15 minut žge in ne moreš spucat. Steklokeramična je kot navadni električni kohar, kjer je pravo veselje, če gre kaj prek, ali pa kaj pošpricaš, ali pa mleko da ti prek butne, vse tiste omamne dišave po zažganem. Tega veselja pri indukciji ni, kjer dvigneš pisker in mimogrede obrišeš, ter dalje kuhaš ...
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.973
7.302
113
Ajde plin razumem, ampak odločanja med steklokeramiko in indukcijo pa ne razumem...

Sem si prebral ynos-ovo temo iz 2018, kjer se indukcija precej kritizira in to zaradi neenakomernega segrevanja. Enkrat nabija, drugič sploh ne dela itd...
Baje precej težko ujeti stopnjo, da ti lepo vre dalj časa.
Nimam volje in ne živcev za kakšna po nakupna sranja.