Katero smučko izbrati?

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Sam vozim na HEAD-kah že 9 sezon, sem pa vmes testiral tako Atomic, Fischer in Salomon. Jaz ne zamenjam več Head-a za nič na svetu. Mislim, da trenutno ni boljšega opremljevalca na svetu, kar se smučk tiče.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
15 cm krajše od višine smučarja, to je normalno. To imam tudi jaz in ne kupim smuči daljših od 160 cm.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
jaz sem se pa naveličal teh kratkih dil...sem imel včasih tudi 155. zdej imam pa 165 slalomke. se mi zdi najbolša kombinacija dolgi-kratki. mogoče bi šlo še 160, manj pa sigurno ne.
aja sori za off topic

gledam headove..koliko radija imajo pri 156 dolžini?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Da še sam pristavim svoje vprašanje v tej temi.

Lani sem ob koncu sezone testiral na Krvavcu smučke in so mi bile dvoje všeč.

Ene so bile Salomon SL 3V (power... - ne spomnim se točno imena modela), R12.5 - s temi sem bil zelo zadovoljen
Druge so bila pa Elan Race SL Waveflex, R12.9 - tudi zadovoljen z njimi ampak malo manj odzivne kot so bile Salomonove.

Sem pa srednje dobri rekreativec, teža 85kg.

Ali so omenjene smučke primerne zame in ali mi kdo priporoča raje kakšen drug model?

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
Takole po internetu je težko svetovat, ker se ne da ocenit kakšen smučar je nekdo. Opisi kot odličen rekreativec, dober rekreativec so zelo subjektivni in dejansko ne povedo prav veliko o smučarju.

Najboljši občutek o smučeh si dobil TI, ko si jih testiral, in še ne vem kakšen strokovnjak ne more preko interneta povedat katere smuči so zate bolj primerne.

Tako da če so ti bile smuči všeč in si se na njih dobro počutil, sigurno ne boš zgrešil z nakupom.

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Na testu je tudi vprasanje, v kaksnem stanju si smuci dobil. Na podlagi preteklih izkusenj izposoje sem mnenja, da testni exhibiti niso ravno najbolj primerno "negovani".

Se pa strinjam z zgornjim komentarjem. Ce se uvrscas med dobre rekreativce in uzivas v krajsih zavojih, z nakupom ene ali druge ne bos zgresil. S casom se bos nanjo navadil in se jo naucil izkoriscati v najvecji meri.

Sicer pa sam ze vrsto let smucam na Elan SLX modelih in sem zelo zadovoljen.
zmaga.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.654
113
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Ene so bile Salomon SL 3V (power... - ne spomnim se točno imena modela), R12.5 - s temi sem bil zelo zadovoljen
Druge so bila pa Elan Race SL Waveflex, R12.9 - tudi zadovoljen z njimi ampak malo manj odzivne kot so bile Salomonove.

Sem pa srednje dobri rekreativec, teža 85kg.
Ali so omenjene smučke primerne zame in ali mi kdo priporoča raje kakšen drug model?

Če gledam salomonovo stran imaš Salomon SL v3 v 2h izvedbah!

http://www.salomon.com/ae/product/3v-race-powerline---z14.html
http://www.salomon.com/ae/product/3v-race-powerline---z12.html

Elan ima v prosti prodaji samo eno verzijo SLX racing dilc ( pust une še trše za klube...če nimaš vez jih ne boš mogu kupt).

Oziroma stopničko nižje so kot pri salomonu elan SL (monotitanium) SLX majo dualtitanium.

Tko da če praviš da si srednje dober rekreativec raje glej za rekreativnimi dilami srednje/visoko!

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
ksz

Še jaz nekaj vprašam. Pred davnimi leti sem že imel elan slx (ko še ni bilo karving oblike), sedaj imam nekaj let Elan S8. Zdaj pa mi ne da miru ta ponudba:
http://www.sportsprofi.de/Ski/Elan-Ski-SLX-Comp-EL10-Plate--5401075.html
Mi lahko kdo pove kateri letnik so te smučke. Vidim da nimajo waveflexa. Jih je smiselno kupiti za to ceno? Ali so mogoče preagresivne; sem že malo v letih
smile-1.gif
in si ne bi želel zdrobiti kolena.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik PrePro pravi:
ksz

Še jaz nekaj vprašam. Pred davnimi leti sem že imel elan slx (ko še ni bilo karving oblike), sedaj imam nekaj let Elan S8. Zdaj pa mi ne da miru ta ponudba:
http://www.sportsprofi.de/Ski/Elan-Ski-SLX-Comp-EL10-Plate--5401075.html
Mi lahko kdo pove kateri letnik so te smučke. Vidim da nimajo waveflexa. Jih je smiselno kupiti za to ceno? Ali so mogoče preagresivne; sem že malo v letih
smile-1.gif
in si ne bi želel zdrobiti kolena.

najbrž ena verzija za tuji trg.
-brez waveflexa
-vezi so slabše kot na pravi slx
-geometrija je drugačna

po videzu mi deluje ena starejša smučka z novejšim dizajnom.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
in zakaj bi ti mel slx? ker si potem bolj kul če smučaš na slx?
če neveš zakaj tako smučko kupit je ne kupuj.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Velikokrat Elan dela posebne omejene serije, ki imajo drugačno grafiko kot serijske smuči. Tako so tudi SLX grafiko in oznake uporabljali na smučeh, ki z SLXom nimajo prav veliko skupnega. Zakaj, si si odgovoril sam. Ker je to Elanov top model in ker je kul smučati s takimi smučmi. To seveda velja za ljudmi, ki jim je forma pomembnejša od vsebine.
wink-1.gif

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
@ luka. Ne se razburjat. Nisem vedel, da so slx tako ekskluzivne, da o njihovih značilnostih niti vprašati ni primerno. Pred leti sem ze imel slx, pa pred tem razne rc modele, tako da vem čemu slu¿ijo te smučke. Ker je od takrat minilo ze kar nekaj casa, sem postavil vprasanje le zaradi dejstva izvedeti nekaj več o teh konkretnih slx, njihovi agresivnosti; pa tudi letniku, saj se na ebayevi avkciji prodajajo ze med 200 in 300 evri.
In nic skrbet, ne bom jih kupil. 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Da ne odpiram nove teme: po testiranju sem se nepovratno zaletel v elanke 82XTi, ki seveda stanejo kar lepe denarce (okoli 700 €). Zdaj pa me zanima, kje iskati cenejše variante, kajti veliki centri imajo bolj ali manj vsi isto ceno. Našem sem spletno trgovino, ki ima omenjene smuče (pa tudi druge elanke, vse letošnji modeli) ravno za četrtino cenejše, pa gruntam da je tukaj kaka finta. Ali pa imajo naši veliki trgovci res tako velikanske marže?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
82 XTi so sicer že 3 sezone enake, samo letos imajo novo ime. Če ti uspe kje dobit stare ali rabljene. Sicer so pa te dilce špica, jih imam v dolžini 168 cm. Na trdem držijo vrhunsko, pokarvat se da vse, tudi trde črne proge, le dovolj živalsko je treba delat. Edino za pravi celec so malo pretrde in se premalo snegu prilagajajo, zato se moram jaz preveč nazaj držat. V ta namen sem si zato še ene freeride dilce omislil.