Katero navigacijo

racOOn

Pripravnik
5. maj 2008
39
0
6
Pozdravljeni!

S punco kupujeva avto navigacijo do cca 250€. Koliko sem pobrskal po internetu so mi v oči padle naslednje:
Garmin Nuvi 250W
Navigon 5110
Becker Traffic Assist 7926 East

Pri Garminu sem zasledil, da imajo nekateri modeli (npr. 250 brez oznake W) naloženo že tudi Adria Route karto. Je ta karta pogojena z nakupom ali pa se jo da kje na netu dol potegniti in inštalirati?

Pri Navigonu mi je bil zanimiv grafični izgled predstavitve poti (vozni pasi, realne postavitve odcepov, smerne table,...). Je možno te karte naložiti tudi npr. na Garminov Nuvi 250W?

Toliko na kratko, čeprav imam še veliko več vprašanj.

Torej zanima me, kaj mi priporočate za cca 250€ (kakovost - funkcije - cena). Prednaložene karte, nadgradnja,... Najbolj se nagibam h Garminu 250W.

Za odgovore že v naprej hvala!

LP, racOOn

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Za okoli 190€ dobiš napravo GoClever:
zaslon: 4,3'' 480x272, občutljiv na dotik
razmerje zaslona: 16:9
glasovno usmerjanje, SLO jezik
ozek in kompakten zunanji izgled
zemljevid: Slovenija do 99% in glavne ceste EU
Centrality Atlas III 372 Mhz procesor
viaGPS 2.5 Cardinale, Mireo
pomnilnik: 64MB ROM/64MB RAM
media predvajalnik: MP3, Mpeg4
pregledovalnik slik in e- book
reža za SD kartice
stereo zvočni izhod za slušalke
WINCE 5.0
baterija: 1600 mAh
dodatki: stojalo za avto, USB,
avtopolnilec, SD kartica
mere: 125x85x20mm
garancija: 12 mesecev

Na to napravo lahko naložiš tudi kakšen drug navigacijski program (iGo, MioMap, Navigon, Sygic....)

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Sam imam Navigona 2110. Grafika itak super, hiter. Avstrija, Nemčija - ni da ne najde. Tudi SLO je sedaj zelo dobro pokrita /z zadnjimi kartami/ in spet, kot sem že večkrat napisal - možnost vklopa opozarjanja na prekoračitev hitrosti na magistralkah in avtocestah - za mene odtehta tudi kakšno morebitno slabost, ki je še nisem opazil.

Skratka - sem zelo zadovoljen uporabnik.

lp

racOOn

Pripravnik
5. maj 2008
39
0
6
Citat:
Uporabnik racOOn pravi:
Razlika med 250W in 760?

Že pogledal... Zelo dober aparat (bluetooth,...).

Kako je z nalaganji kart? Se da nanj naložiti tudi druge karte kot samo Garminove? Kako je s crackanimi mapami? Se jih da updatati?

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
na garmina gredo samo garmin karte, torej adriaroute, citynavigator, itd.... update dela, ampak ni najbolj user friendly. Vse je že 200x predebatirano.. malo prebrskaj.

racOOn

Pripravnik
5. maj 2008
39
0
6
@Accord:
Kako je kaj s kartami za Navigona? Koliko stanejo ali pa uporabljaš že nameščene? Se jih da kje dobiti crackane? Kako je s POI? Jih lahko nalagaš kot pri Garminu?

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik racOOn pravi:
@Accord:
Kako je kaj s kartami za Navigona? Koliko stanejo ali pa uporabljaš že nameščene? Se jih da kje dobiti crackane? Kako je s POI? Jih lahko nalagaš kot pri Garminu?

Nameščene karte so Navteq - celotna Evropa. Zahodna Evropa /probal Nemčijo, Avstrijo/ je super pokrita, enako Madžarska. Slovenija tudi. Zelo dobro. Hrvaška slabo /imam pa za to Teleatlasovo starejšo karto na manjši SD kartici, pa pač menjam/.

Uporabljam nameščene karte, dobijo se tudi crackane, POI deluje brez problema, dobijo se na netu.

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Pred kakršnikolim GPS nakupom toplo priporočam, da si prelistate spodnjo povezavo - mislim, da je od strani 18 naprej:

VIDI - GPS

Naj pa povem, da je v hrvaškem jeziku.

lp

racOOn

Pripravnik
5. maj 2008
39
0
6
Glede na to, da se da Nuvija 760 dobiti že za 280€ (Bluetooth, TMC, FM, MP3,....) razmišljam že v tej smeri. Res se je težko odločiti v poplavi GPS naprav. Vsaka je posebna. Kaj menite?

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Ko se malo razmisli s trezno glavo in če si navaden uporabnik potem mislim da je še vedno najbolj smiseln nakup Garmin Nuvi 200. Dobre karte, preprost za uporabo in kvaliteten ter smešno nizka cena (pri nas okoli 122 EUR).

Oz. pri Garminu ne moreš "vsekati mimo".

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Če imaš namen imeti navigacijsko napravo zgolj iz vidika "da jo boš imel" potem je izbira velika in na njih so nameščeni programi, ki jih vsakodnevno uporabljamo .. iGo ....
Če pa imaš namen kupit napravo, ker jo potrebuješ in boš jo dejansko uporabljal in si želiš zanesljivo stvar ti priporočam kot je napisal Snecer ; Garmin
Tukaj bi jaz dodal še meni najljubšo (čeprav naprave PNA njihove nimam, uporabljam pa že vrsto let njihov program) in to je Navigon.

Pri teh dveh napravah ne moreš vsekat mimo. Zanesljive, praktične, predvsem pa pri teh dveh lahko računaš na vsake toliko časa na obnovljene, bolj detaljne karte, ki pa je pri drugih bol tko-tko, če pač vzamemo pod drobnogled Slovenijo.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
V čem pa je Garmin zanesljivejši od drugih naprav?
wink-1.gif

Če z Garminom vsekaš mimo, te pa itak s traktorjem ven potegnejo.
grin1.gif

icemen

Zelenc'
6. maj 2008
11
0
1
Lep pozdrav. Pri nakupu navigacijske naprave se odločam med navigon 5110 in navigon 7110. Me zanima če ima kdo kak nasevt katero se bi bolj splačalo kupiti. Jaz sem načeloma opazil da je razlika le v ceni in v tem da ima en bluetooth drugi pa ne. Predvsem bi me zanimalo ali je še v čem razlika - predvsem v grafičnem prikazu?

Vprašal pa bi še če že ima kdo kake informacije o navigon 8110, ki naj bi prišel na tržišče v kratkem - ali bo veliko boljši od zgoraj napisanih ali bo dokaj podoben.

Hvala za odgovore.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ko se malo razmisli s trezno glavo in če si navaden uporabnik potem mislim da je še vedno najbolj smiseln nakup Garmin Nuvi 200. Dobre karte, preprost za uporabo in kvaliteten ter smešno nizka cena (pri nas okoli 122 EUR).

Oz. pri Garminu ne moreš "vsekati mimo".

Se strinjam 100% ... jutri dobim Garmina Nuvi 200 ... Cena pri nas je 122€, karte že imam na SD kartici.

Rabim pa samo navigacijo da me pač pripelje do željenega naslova. Razmišljal sem kaj mi je najboljprioritetno pri navigaciji in ugotovil, da je to pač da me prav vodi po zemljevidu ... za to mislim da bo Nuvi 200 povsem zadostvoval ... Ostalih opcij, bluetooth, radio, widescreen in raznorazne dodatke ne potrebujem :)

Zato pa je toliko različnih modelov, za vsakega nekaj, enim pomeni precej, da ima navigacija čimveč opcij, enim pa glavno da služi osnovnemu namenu navigiranja.

No upam da bom z 200-ko zadovoljen :)

Lp

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Tudi jaz ti želim, da bi bil zadovoljen in da se ti ne bo zgodilo kot mojemu znancu, ko je z osebnim avtom in prikolico tako zabluzil, da je moral odpet prikolico, jo nekaj sto metrov riniti na roke, nato peš nazaj po avto in še toliko z avtom v rikverc. Sreča, da je bila cesta vsaj ravna. Uporabljal pa je eno "najboljših" navigacijskih naprav na slovenskem trgu.

Nikoli se ne smeš stoprocentno zanašati na navigacijsko napravo. To naj bo samo pripomoček.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Saj ne gre za to, ali zna voziti v rikverc ali ne. Navigacija ga je pripeljala napačno. Se bom ob prvi priliki zapeljal po isti relaciji, da vidim, kaj je na stvari. Vem, da je bila hiša, h kateri je bil namenjen, oddaljena le kakih 50 m od točke, kjer se je on ustavil. Le dovozna cesta je popolnoma napačna.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Preveč se je zanašal na navigacijo. Za AdriaRoute se pa itak ve (oz. eni ne vejo al pa nočejo vedt :D), da ji kategorizacija ni kej preveč dobro znana oz. tudi hišne številke so čudno nametane.
Pr men je tako, da rabm navigacijo samo zato, da me pripelje do ulice, pol se pa sam znajdem.

Nazadnje urejeno: