Katero agencijo priporočate za prodajo stanovanja

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Pozdravljeni,

Zanima me katero agencijo priporočate za najem pri prodaji stanovanja / hiše?
Lokacija Gorenjska.....sicer ne vem kako je če najameš agencijo z LJ, verjetno se za provizijo tudi na gorenjsko pripeljejo.

Rabi pa se kvalitetna izkušena agencija, ki se bo dejansko potrudila s prodajo stanovanja.

LP

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Da imajo zaposleni licenco in da imajo zavarovano odgovornost poslovanja.

Zakaj pa sam ne daš oglasa?

Nazadnje urejeno:

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Prodajala bo mama, jaz bi ji samo rad pomagal izbrati primerno agencijo, ki se bo poglobila v prodajo, stanovanje ponudila veliko potencialnim kupcem, ga dobro predstavila ob ogledu ipd.

Hmmm sem ji tudi sam predlagal, da naj poskusi in za cca. 3 mesece sama da oglas na internet, da vidi odziv......pa je rekla, da bo to delo raje prepustila strokovnjakom saj meni, da bo tako stanovanje lažje prodati.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Verjemi, da v tem času ne bo veliko potencialnih kupcev (odvisno od lokacije in cene sicer).

Drugače pa si lahko ti enkrat na teden vzameš eno uro časa in s tem mami prišparaš par tisoč EUR
zmaga.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
V kolikor je objekt vpisan v ZK potem bi ti svetoval da najprej poskusiš prodati sam.

S tem prihraniš 2 % vrednosti objekta. Za tak denar mislim da se splača par mesecev hodit razkazovat objekt, ter odgovarjat na klice!?

Oglas pa daš na bolho, salomonca ter nepremičnine.net...pa si več ali manj pokril vse.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Lej, jst ti pa lahko svetujem katero agencijo. Gre za Media nepremicnine. Racunaj pa, da ti prav neki posebej tudi posredniki pri prodaji ne morejo pomagat, razen, da te ne kliče vsak posebej, ampak ti folk agent domov vozi, pa pri ceni malo svetuje itd.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
V kolikor je objekt vpisan v ZK potem bi ti svetoval da najprej poskusiš prodati sam.

S tem prihraniš 2 % vrenosti objekta. Za tak denar mislim da se splača par mesecev hodit razkazovat objekt, ter odgovarjatna klica!?

Oglas pa daš na bolho, salomonca ter nepremičnine.net...pa si več ali manj pokril vse.

Drži se gornjega nasveta - če pa boš rabil kako pogodbo (KPP, darilno, služnostno..) pa javi ti jo pošljem pa ne za 2-4% ampak za recimo horsa brez feferonov.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Če daješ tudi privat oglas, ti svetujem še da oddaš oglas v Interspar trgovinah. (ponavadi pri vhodu je oglasna deska z oglasi)

Preverjeno, precej ljudi kliče za informacije, ki vidijo oglas tam.

Lahko daš še oglas v Slovenske novice recimo, kjer za kratek oglas in enodnevno objavo plačaš 25€. (Tudi precej bralcev opazi oglas)

Doma prodajamo vrstnbo hišo že eno leto, če se ne motim imamo pri treh agencijah v prodaji ... kakor sem dobil vtis, se te agencije glih ne trudijo preveč za prodajo ... občasno pripeljejo kako stranko in to je tudi vse ... večji odziv je na oglase iz Interšpara, Slovenskih novic, pa nepremičnine.net v vsakem primeru.

So pa zdaj težki časi za prodajo, prodaš edino če ogromno spustiš ceno ... ali pa imaš zanimiv objekt na zanimivi lokaciji.

LP

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
Hola, iz lastne izkušnje priporočam Fesst iz Kranja. Smo lani najprej poskušali sami prodat, samo ni bilo glih veliko resnih. Bilo je dosti ogledov, ki pa samo najedajo in cenkajo (se posebej iči, pa nisem drgač šovinist). In prek agencije ti taki cenkarje in mutivode ne pridejo, vsaj ne v velikih cifrah.
Probajte najprej sami, pa pazite kaj podpisete, vas znajo hitro poskusit nategnit.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.795
6.781
113
pri taščici
Sam sem pri nakupu fleta v lj pred tremi leti bil zadovoljen z "etažo". Nekateri posredniki so pred ogledom zahtevali obvezno podpis pogodbe o posredovanju, oni ni, smo se držal rečeno/dogovorjeno/storjeno.
Več pa na ZS.
je pa res da so bili takrat drugačni časi kar se tega tiče.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
2% si malo rekel - ponavadi je kr 3 ali pa celo 4 ce ni ekskluzive. Pa ne pozabit se 20% zraven davka

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.795
6.781
113
pri taščici
hm, 2% prodajalec, 2 pa kupec.
Je pa res da na to še ddv dajte, se pravi 2,4%

Druga resnica pa je trenutno ta da nekateri posredniki trenutno nimajo za burek in znajo da 2% precej spustit.
POtem je samo vprašanje kako "preverjen" je tak posrednik in če mu lahko zaupaš

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Fora je v tem, ker tudi posredniki (poleg provizije) še na polno goljufajo.

Primer...prodajejo stanovanje za 150 jurjev. Dobijo kupca za 140 jurjev (ceno vesta le kupec in posrednik), prodajalcu pa reče da ga je prodal za 130 jurjev (To vesta le prodajalec in posrednik....ker kupec in prodajelec se pri prodaji s posrednikom sploh ne srečata).
Kam gre razlika?
priden.gif

Potem pa, da je fer igra predlaga da se napiše da je bil prodan za 120 jurjev, češ da bo manj davka za plačat (ter hkrati se še zamegli konkretne zneske).

Prišteje še po (npr.) 2 % od vsakega...pa je hitro 10 + 2,8 + 2,6 = 15,4 jurčov v žepeku.

O konkretnih številkah bi lahko debatirali, vem pa za primer iz prve roke, kjer se je ravno to zgodilo (takrat še tolarji, o samih zneskih nima smisla).

Tako da...postane ti jasno zakaj so posredniki tako nadležni in bi na vsak način radi prodali tvojo nepremičnino.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.795
6.781
113
pri taščici
Zanimiv način, pri meni je bilo "korektno" kar se tega tiče.
Se pravi da kupec posredniku 140, ta pa naprej prodajalcu 130? Zelo zanimiv pristop, in verjamem da komu tudi uspe. Lahko pa napišeš posrednika če imaš podatek iz prve roke. TAkega če še dela se je pametno izognit v velikem loku.
Jaz niti pod razno ne pristanem da denar nakažem posredniku.
Hočem TRR kupca in konec!

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Hejla! Ce ti kej pomaga, mi bomo bajto prodajal pr sardi & sardi. Je tip od mat prijatelj in pride v torek. Ce te kaj zanima natancnej lahko vprasam, ce ga ne bom falila
grin1.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Pismu kdo pa dons to preko posrednika plačuje?Ta je pa bosa.

Plačuje se izključno na prodajalčev račun in nikamor drugam. Tudi če bi bil v vlogi prodajalca, bi hotel zadevo speljati direktno na moj račun pa pika. Brez tega da potem nekdo še kakšen dan zadržuje moj denar, vpis v ZK pa že podan.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
hm, 2% prodajalec, 2 pa kupec.
Je pa res da na to še ddv dajte, se pravi 2,4%

Druga resnica pa je trenutno ta da nekateri posredniki trenutno nimajo za burek in znajo da 2% precej spustit.
POtem je samo vprašanje kako "preverjen" je tak posrednik in če mu lahko zaupaš

to je dejansko pol 4% (oziroma 4,8 z davkom). V koncni fazi, ce hoces da kupec placa 2%, si kupec to vracuna v ceno kot da pride stanovanje toliko vec in temu primerno je pripravljen manj dat.
Seveda to ne velja za primere, ko pa kupec najame agenta, da mu isce stanovanje in mu tocno poda kaj isce.

Jaz sem se dogovoril za 3% provizije in vse krijem jaz - kar pomeni kupec ne krije nicesar.

Sem pa se dogovoril, da sicer majo ekskluzivo kar se tice nepremicninskih agencij (sodelujejo tudi sami z nepremicninskimi agencijami in sami posredujejo svojim partnerjem), vendar lahko tudi sam prodajam.

Na tak nacin gledam, da dejansko mene provizija ne stane nic, saj ce najdejo kvalitetnejsega kupca od mene, je to bla za mene dobra nalozba in ne minus, ki sem ga naredil s placilom provizije.
Seveda to velja samo v primeru, da lahko isces kupca tudi sam - v nasprotnem primeru ne ves ali so svoje delo opravili dobro ali pa so samo pobrali provizijo

Pa kot zanimivost - za to, da lahko iscem tudi sam mi niso cisto nic zvisali provizije, ampak je ista kot pri ekskluzivi, kar po mojem mnenju tudi nekaj pove o agenciji in zaupanju v svoje delo

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.775
170
63
Živjo!

jaz sem prodajo opravil preko odvetnika in ne nepremičninarja. Je bilo veliko bolj transparentno in 4x ceneje.

lp