Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Pri zelenih cajih je treba edino paziti na temparaturo. Cez 70 stopinj voda ne sme biti. Ce ga kupis originalnega, npr gunpowder priporocam da predno se ga naredi, da se ga prelije z vroco vodo kako minuto, saj tako zgubi grenak priokus.
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
najslabši-najmanj kvaliteten čaj....
A to v ekonom loncu?Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Odvisno od čaja do čaja, nekateri se pripravljajo tudi z 110°.
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Pri ganpavderju se aminokisline izlocajo pri 70, tanin pa pri 80 stopinj, tko da ce gres cez 70 bo zacel izgubljati aromo in izlocati grenkobo. Definitivno pa izgubi del okusa ce ga zavres. Edino pri japonskih zelenih cajih npr Genmaisha se uporablja visje temparature (za kratek cas), vendar so tudi drugace pripravljeni in v osnovi niso tok "grenki". Je pa to stvar okusa. Jaz osebno
si ga delam tako kot ti, se pravi 70 prvi preliv, in potem zavrem vse skupaj (ponavadi s svezo Meto)Men se tud nohti se zmeraj ne svetjo nic bolj zaradi tega
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
V ekonom loncu.
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
V ekonom loncu.
A je kak ekonom lonček, da ne vrem 2 deci vide v tistem tavelkem piskru?
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Men je pa najboljš zeleni čaj "domače" produkcije.
Tudi beli od vdove ni od muh.
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Si ne bi nikoli mislil, da boste tako znanost naredili iz teme o zelenem čaju.