Zdravo!
Pred nekje dobrega pol leta sem začel piti zeleni čaj (zelo zdrav, lovilec prostih radikalov, bla bla bla
) Sedaj je naneslo na to, da ga popijem ene tri skodelice na dan. Preizkusil sem že najrazličnejše zelene čaje, od filter vrečk (Droga, Podravka, Sir Winston, Teekanne, Twinings ... ), pa do zelenega čaja v lističih, ki ga nasuješ v skodelico ali pa recimo v tisto kovinsko zadevo z mrežico, ki jo nato potopiš v vrelo vodo.
Sedaj pa problem, če temu sploh lahko tako rečem
Ne vem, kakšen bi pravi zeleni čaj moral biti po okusu. Filter vrečke od Droge Portorož so mi dobre, Sir Winston ima bolj medel okus, medtem ko ima čaj od Podravke skoraj okus po cigaretih. Čaj v lističih sem kupil nek no-name v Sparu, pa je bil še kar okej. Skratka, en kup različnih okusov in tudi en kup različnih cen. Od Droge je 20 vrečk 1.17 eur, medtem ko je od Sir Winston 20 vrečk 1.94 eur. Čaj v lističih tudi različno stane, v Sparu je 250 g čaja 7 eur, če greš v kakšno čajnico gredo cene proti 15 eur.
Kaj svetujete? Je boljši čaj v filter vrečkah (sicer dvomim), je boljši čaj v lističih? Verjamem, da je dober čaj v vrečkah lahko boljši od slabega čaja v lističih. Kje je tisto razmerje cena/kvaliteta?
Naj pade ena tema o zelenem čaju, kakšnega vi pijete in kje ga kupujete ter seveda za kakšno ceno
Pred nekje dobrega pol leta sem začel piti zeleni čaj (zelo zdrav, lovilec prostih radikalov, bla bla bla
Sedaj pa problem, če temu sploh lahko tako rečem
Kaj svetujete? Je boljši čaj v filter vrečkah (sicer dvomim), je boljši čaj v lističih? Verjamem, da je dober čaj v vrečkah lahko boljši od slabega čaja v lističih. Kje je tisto razmerje cena/kvaliteta?
Naj pade ena tema o zelenem čaju, kakšnega vi pijete in kje ga kupujete ter seveda za kakšno ceno