Kateri Sušilni Stroj!

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.525
1.109
113
Pri nas smo kupili zgoraj omenjenega Beko-ta po sili razmer, ker res minimalno potrebujemo sušilni stroj, ampak smo ga pa koristili skoraj dva meseca vsak dan in se je izkazal za odličnega... Ne vem kako bi lahko nek Bosch lahko boljše posušil cunje... Kvečjemu enakovredno...

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Ga imam že 4 mesece in ga lahko samo pohvalim. Če operem perilo in dam ožmanje na 1000 obratov je perilo suho (brez likanja) v 1.30-2.00 urah. Ne vem za ostale, meni se zdi kar glasen, ampak ga imam na balkonu, tako da me ne briga kaj dosti za glasnost. Uporabljali smo ga tudi pozimi (5 st.) pa ni bilo problema. Če te še kaj zanima vparšaj.

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
Ga že imam tega Beko-ta , in sem kar zadovoljen , kar se tiče porabe ni neke pretirane porabe , pri 1200 obratih nastavitev sem pri merilcu porabe ugotovil 1,3kWh 1.45urah. Kar se pa tiče glasnosti , pa imajo vsi okrog 65db , tudi tele dražji kot je Bosch...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Moj nasvet kaj svetujem: obvezno ločeno.
Če greš kupovat novega sušilca..bo verjetno za naslednjih 10+ let...stegni se za model s toplotno črpalko - denarnica ti bo na dolgi rok hvaležna.

Kaj odsvetujem: Electrolux.
wink-1.gif
).

Kaj je ta trenutek v igri....pa kot vedno Sevlje
smile-1.gif
.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.040
996
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Če greš kupovat novega sušilca..bo verjetno za naslednjih 10+ let...stegni se za model s toplotno črpalko - denarnica ti bo na dolgi rok hvaležna.

čist odvisno koliko ga uporabljaš+ ne vem kako je z zadnjimi generacijami .........ampak vem, da je modelu od BOSCH 2-3 nazaj , ki je bil po testih oh - in sploh in najvarčnejši SPLOH(od vseh sušilcev na trgu) .....po nekajkratni uporabi izkoristek padel in to ne malo(krvda ne vem točno kje je bila, mislim, da v samodejnem čiščenju kondenzatorja, ki ni deloval tako kot naj bi v teoriji....papir pač vse prenese)

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
Sem vprašal na Beko Slovenija, in sem dobil takšen odgovor..

Pri sušilnih strojih s toplotno črpalko je filtracija izvedena drugače kot pri klasičnih sušilnih strojih.

Zato kondenzatorja ni potrebno čistiti.

Stroj ima filtre na vratih in pred kondenzatorjem, katere pa je potrebno redno čistiti – priporočamo čiščenje vsaj vsako tretje sušenje.

Filtre je potrebno redno pregledovati ter ob morebitni poškodbi tudi zamenjati.

Filtri so potrošni material ter niso predmet garancije.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Pustimo zdaj filtre....logično, če jih ne očistiš si omejil pretok in s tem učinkovitost stroja (katerega koli).

Bistvo je ali toplotan črpalka ali ne..ker je poraba s Tč cca. 3 x manjša...v tem je point.