Kateri Sušilni Stroj!

NeMeBasat

Pripravnik
28. maj 2008
248
0
16
Toti Maribor
Juhuhu!

Pa je naš kondenzacijski Gorenjev (po 12 letih) izdahnil.....glede na to, da nekako nismo spremljali novosti, da nam je ta stari odlično služil me zanima kaj priporočate, da služi svojemu namenu in da ni požrešen energetsko.....firma nekako ni pomembna mogoče kakšen Bosch, ker imamo pralni stroj pa deluje zaenkrat odlično (že 2 leti)...torej kaj priporočate cenovno ne znam omejiti, ker se mi niti sanja ne po koliko so....HVALA!..... Pa Zdravega 2012!... ((o:

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Ker se mi mudi napišem samo model:

BOSCH WTW 86563 BY Cena je tam okrog 820,00 eur, če je v akciji in se obrneš na pravega
wink-1.gif

Zame trenutno najboljša izbira.

lp

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Midva imava 7,5kg Hotpoint Aristona,leto in pol suši kot nor in je vse BP. Zadovoljna.

thorens

Zelenc'
27. dec 2011
15
0
1
Mi imamo Gorenje D62345 do 6kg in nismo najbolj zadovoljni. Na večini programov namreč enostavno ne posuši perila do "konca" oz. ostane še vlažno in se ne da pospraviti v omaro. Filtre in vse ostalo čistimo redno itd..

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ne Miele ni ok, Miele je odlično! V tem rangu, malenkost ceneje se dobi AEG, Siemensa.
Ok, za 3/4 cene je Bosch.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

Če se le lahko "stegneš", kupi stroj s toplotno črpalko. Zaradi boljše kondenzacije vlažnega zraka stroj suši pri nižji temperaturi, posledično ni nikakršnega krčenja perila - niti nogavic!

NeMeBasat

Pripravnik
28. maj 2008
248
0
16
Toti Maribor
Malo je trajalo, da smo nabrali cekine oz. smo se ''stegnili'' kot je predlagal NigelM ((:) .....nabavili smo BOSCH WTW 86563 BY....mašina, da te kap po tednu dni uporabe je to bil ''Moder Nakup''.... Hvala za nasvete.... (((o:

LP B.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Kar se mene tiče...s TČ, je pa fino ja če sliši na ime Bosch.

Potem je to res to.

Cene pa...je itak že Sevlje v akciji
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Mi ga imamo.

Odlično se obnese pralni stroj
evil.gif
).

Drugače Electrolux, niti ne najslabši, samo za moj okus se znamka na more primerjat z Boschem (ki mislim da je dal na trg nek nov model kombinirčka, ki za sušenje ne rabi enormnih količin vode oz. spoh nič...Sevlje, veš mogoče model?)

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Si bom kar sposodil tole temo, da ne odpiram nove...

Nisem na tekočem in ne vem kakšne so zdaj prednosti in slabosti navadnega sušilca (torej da imaš sušilec posebej in pralni stroj posebej), ali pa pralno-sušilni stroj v enem?

Včasih vem, da pralno-sušilni stroj ni bila dobra izbira, ker so se cunje mečkale + nešteto drugih pritožb.... kako je pa zdaj s temi modeli, ki so danes na trgu? Je še vedno pralno-sušilni stroj slabša izbira, ali pa je učinkovitost praktično ista?

Prosim za komentarje samo tistih, ki že imate tak kombinirani stroj in ni ravno 5let star model.

Katere firme kaj svetujete oziroma odsvetujete?

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
zelo omejena ponudba,zelo slabe centrifuge pa poraba elektrike večja ker more prvo ves kondenz iz bobna posušit. pametno je cote prej dat ven pa jih pretrest.pol je pa že vseeno ali jih daš v isti stroj ali pa v drugega
učinek sušenja je slabši ker so grelci dosti manjši od samostojnih. pri samostojnem ti grelec zadaj za bobnom pokrije več kot tretjino pri kombiniranem pa ne more zaradi ležajev pa križa in mora bit manjši

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
aha, torej še vedno velja pravilo, da je kombinirani sušilec slabši kakor navaden? Sem misli, da se je v zadnjih letih že kaj spremenilo in so izboljšali tehnologijo na tem in ni več težav z njimi.

22. jul 2007
13.445
1.683
113
124
kaj te zanima beko ali postavitev, za drugo ti lahko povem da imam doma postavljeno en na drugem in gre bp, sušilec pa je fiksiran z vakumskimi nogicami na pralnem stroju

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Tolk dober, kot je vreden. Torej, NI Bosch ( made in Germany "serija") , še manj siemens, AEG itn...