Kateri šport?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Kateri šport priporočate za precej zaposlenega človeka, ki ima čas se s tem ukvarjati bolj proti večeru šele? Želja je krepitev telesa in kondicije. Imam možnost trenirat fitnes v kleti, ampak me moti sam način življenja - pomembnost prehrane, da se kaj pozna, vedno večje teže treningov, da se kaj pozna...
Tek je tudi možnost, ampak ni nek užitek, pa še krepitev telesa je vprašljiva, bolj za kondicijo in sesute sklepe...
Kolo...zvečer je precej nevarno, ko je že temneje in mi ne potegne preveč.
Odpadejo neke skupinske zadeve in da se je potrebno nekam vozit, da to opraviš, ker takoj vzame veliko preveč časa.

Sam se sicer še najbolj nagibam k teku in občasno malo fitnes, torej nekaj vaj s težo. Bo sploh kaj od tega?

Kaj se priporoča, kakšna kombinacija?

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Odvisno kolko si zategnjen. Če si relativno OK, bi se lahko spravil tenis igrat. Mene malo j.ebe, ker sem precej zategnjen, vse na hitro in nekaj na silo hočem in me kdaj rama boli.
Poleg tenisa pa še tek, hoja v kak hrib, doma pa drog + sklece. Zvečer, pred TVjem, namesto, da ležiš na kavču, si vržeš eno peno na tla, pa malo trebušnih/sklec ipd in Stevena Segala umes pogledaš npr
grin1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Odlično, če si zelo discipliniran. Meni je veliko lažje it na tenis ali pa kak šprint v hrib naredit ipd.... Doma ti kmalu dosadno postane, ko skačeš pred TVjem
grin1.gif

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Kombinacije športov so vedno dobrodošle.
grin1.gif
Pri športu je treba biti pač konsistenten in če delaš p90x le pozimi, bo do poletja ostalo malo forme.

Lahko pa poskusi tudi z novim p90x3 (www.beachbody.com/product/fitness_programs/p90x3-workout.do). So treningi krajši (pol ure), vendar temu primerno težji.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
si že začel s takim pristopom, da ne bo nič iz tega;)

rečt, da je vsaj nekaj boljš kot nič, tudi ne mormo. Ker s povečano aktivnostjo, se poveča tudi apetit;)

v skakanje v dnevni sobi ne verjamem. oz dlje kot teden max 2 tedna, grem stavit, da ne bo motivacije.

če ti je dan prekratek, pa prej vstan
tongue-1.gif

kot si že omenil, malo tečt, pa malo fitnesa, čez vikend kolo, hribi. Švarceneger ne boš ratal, radiatorčkov tut vrjetno ne boš dobil, ne boš pa zadihan, ko boš šel po stopnicah v 3 štuk, pa psihično boš zadovoljen, da si nekaj naredil. na praške pa pozabi, treba najprej pravo hrano in življenje poštimat, da pridejo praški do izraza.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Citat:
v skakanje v dnevni sobi ne verjamem. oz dlje kot teden max 2 tedna, grem stavit, da ne bo motivacije.

Zakaj bi plačeval za fitnes karto, rabil računati kdaj priti na fitnes, da ne bo preveč gužve, tam naspidiran čakati na naprave, nato se za prešvicanim Hasanom uleči na benč, morebiti čakati še na prazen tuš in gledati nadobudne fitneserje, ki se gledajo v špegu ko po treningu pijejo svoj šejk, če pa lahko delaš doma ob svoji glasbi, po svojem tempu, kjer te nihče ne zija in ne moti. Zame je to pretehtalo in že 2 leti nisem bil na fitnesu. Res pa je, da si doma ne moreš odpočiti oči na tesnih bejbikah.
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
bejbike samo zbijajo motivacijo, ker grejo druge misli po obeh glavah;)

potem ti lahko samo čestitam, če si že tko dolgo vztrajn v dnevni sobi!!
a to p90x delaš? so rezultati?

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Delam treninge iz p90x, p90x2, p90x3, različno, kakor mi paše. Kakšen HIIT na youtube, 300 meltdown ipd. Enkrat tedensko obvezno Murpha. Po pravici povedano, ko sem hodil na fitnes (pa sem kar nekaj let preživel tam), nisem bil nikoli v takšni formi kot zdaj. Vedno sem se fokusiral preveč na maso, posledično pa sem se počutil preveč zategnjenega. Po moči sem zdaj nekje na istem, celostno gledano pa sem kot performer v športih boljši. Vendar priznam, da ni dneva, ko ne bi vsaj malo migal.
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
dej linke za x2 in x3;)

kaj pa vse imaš še od pripomočkov? vidim, da se rabi še uteži, pa štango. Kaj še?