Kateri shake po treningu 2 uri pred spanjem?

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
Situacija je taka, velikokrat zvečer po treningu nanese da nimam sestavin za pripravo primernega obroka (+ vzame nekaj časa). Zato me zanima kateri shake priporočate po treningu in 2 uri pred spanjem.

Hvala.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Pripravi si hrano vnaprej. Mleto meso + zelenjava, skuhaš celi lonec tega, daš v posodice potem pa v zmrzovalnik. Ko prideš iz treninga samo odmrzneš, zraven narediš pa recimo riževe rezance. Vse skupaj vzame kake 10-15 min.

Če pa še to predolgo, pa pač narediš nekaj s mlekom, ampak bo malce težko ruknit 1000 kcal šejk...lahko pa recimo šejk+jajca, katera lahko tudi skuhaš vnaprej ali pa imaš kar vložena.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Mislim, da je Keber enkrat dal dober nasvet, upam da se bo oglasil, vendar ce me spomin ne vara je bila skuta, suho sadje?, orescki?, nekako tako. Skuta pa zato, ker naj bi se dokaj pocasi prebavljala.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Zakaj pa bi hitrost prebave imela vezo?
smile-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
30g proteinov + 30g maltodekstrina takoj po treningu zmešaš v vodi.
30g proteinov + malo mleka + malo vode če boš zmešal doma

Sicer sem pa še pristaš trdega obroka po tem tekočem takoj po treningu, ampak če ne gre bo to kar sem gor napisal čisto ok.

Na hitro. Mlečni izdelki naj bi se počasneje sproščali v kri kot npr. samo proteini in maltodekstrin...nekako zavirajo hitro sproščanje če drugače povem. Zato jih ogromno skuto je zvečer (čeprav jih 3/4 verjetno ne ve da lih zato), ker potem dlje časa in počasneje prihajajo gradniki v kri. Maščobe (oreščki) tudi niso priporočljivi okoli treninga.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
To mogoče pride prav za kake hardcore (wannabe) bilderje, ki se jim gre za vsak gram mišične mase. Ampak taki se potem zbujajo ponoči in še takrat ruknejo beljakovine. Bizarno.

Za navadne rekreativce je to overkill.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Samo ideja: kaj če bi šel na poti domov enostavno na kebab, da vsaj nekaj hrane poješ in ne zgolj "pripravke"? :)

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
No dobro no...od kdaj so pa proteini za hardcore fitneserje?? To je čisto normalen dodatek k prehrani. Vsak fitneser pa tako ali tako ve da je 80-90% v prehrani in predvsem trdih obrokih ostalo so dodatki. Vsi dodatki iz športnih trgovin so legalni in noben bav bav....največji pacient je zame tisti ki te zadeve kupuje v trgovskih centih, po cajtngih in lekarnah vključno z vsemi vitamini kjer te s ceno nategnejo do amena.

Bizarno je metan, pa kkšn depo v rito....pa še to takrat ko folk pretirava ter zlorablja zadevo in spet nima poštimane prehrane in treninga v nulo. Videl sem pa že svašta...najhujš je mularija ki se ga poka z največjimi svinjarijami, jejo pa kebabe pa horse burgerje...v glavo pa užgani do amena in debeli.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Kje pa sem to rekel? Rekel sem, da je takšno početje, kot je jesti nekaj s razlogom, da se potem počasneje sprošča, neumnost, razen za hardcore bilderje.

Za veliko večino ljudi je normalen obrok, vseeno kakšnih beljakovin, čisto zadosten.

Zrezek pa krompir bo čisto kul, takšen masten
wink-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
NIti nismo glede kako se na alterju lahko konkretno skrene s teme
smile-1.gif
....dobil si par dobrih odgovorov, vse je pa tudi odvisno od ciljev ipd. Lahko imaš trdi obrok, šejk...meni so šejki nepogrešljivi, 2x na dan sigurno....sploh pri 5-6obrokih dnevno.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kje pa sem to rekel? Rekel sem, da je takšno početje, kot je jesti nekaj s razlogom, da se potem počasneje sprošča, neumnost, razen za hardcore bilderje.

Za veliko večino ljudi je normalen obrok, vseeno kakšnih beljakovin, čisto zadosten.

Zrezek pa krompir bo čisto kul, takšen masten
wink-1.gif

Tebi se zdi to pretiravanje, ampak šejk, da dobiš zvečer (po tvoji izjavi) 1000 kalorij pa ne.
13.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Zato sem rekel, da pravi obrok, da bo s šejkom imel težave. Tudi predlagal sem, kako naredi hitro takšen obrok, v 10-15min.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Mislim, da je Keber enkrat dal dober nasvet, upam da se bo oglasil, vendar ce me spomin ne vara je bila skuta, suho sadje?, orescki?, nekako tako. Skuta pa zato, ker naj bi se dokaj pocasi prebavljala.
Jaz temu pravim štrudelj brez testa, ampak samo kot zadnji obrok dneva po športu:

četrt kg lahke skute
četrt litra mleka (lahko tudi rastlinskega)
cimet
pest rozin (da ni prekislo - vsaj meni, lahko se temu tudi odpoveš)
pest mandljev (cca 40 g) - celih (lahko tudi kakih drugih oreščkov, samo mandlji naj bi bili še najboljši)
ena zrezana banana
eno zrezano ali naribano jabolko

To zmešaš in lepo počasi pred TV-jem pomalicaš. To je cca 60 g beljakovin pa dobrih 600 kalorij, katere lepo preko noči prebaviš, vse skupaj pa vaga slabo kilo. Da bi pa to bilo samo za tahude bilderje, je pa neumnost. Je čisto fajna zadeva za regeneracijo in neko normalno rast mišic, recimo jaz sem tole zdaj lepo malical na smučarskem tednu vsak dan takoj po smučanju, kljub kasnejši večerji. In takele zadeve redno malicam že dve leti, pa sem daleč od kakega bilderja (niti nočem biti).
Če pa se ti zdi preveč (za kake suhe ženske gotovo je), pač ustrezno zmanjšaš navedene doze sestavin.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
A maš čist običajno pusto skuto, ali uporabljaš albuninsko? Nekaj sem bral, da je še bolje to prakticirat, da ti naj bi manj obremenjevalo prebavo ipd. Me zanima, ker jaz tudi skuto šopam, pa če je res taka razlika.
Je pa baje najboljša bohinjska - neka rdeča nalepka na posodici?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mal sem prakticiral s skutami, meni se najbolj dopade kar manj mastna skuta Ljubljanskih mlekarn (pol kilska pakunga ali mariborska). Vzameš pač tisto, ki ti najbolj paše, razlike med njimi so itak samo kozmetične narave. Albuminska se mi pa zdi predraga in preveč zanič, da bi se ukvarjal z njo. Jaz sicer imam določeno intoleranco do mlečnih izdelkov (predvsem jogurtov), ampak zgoraj opisana kombinacija mi ne dela prav nobenih težav.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Nupo šejk spiješ med obroki?

Nupo, Hebalife ipd. ne pride v poštev niti pod razno......uporabljam od the nutrition, my protein...že par let, dnevno.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Šejke pijem samo 2x na teden,pa še to takoj po treningu fitnessa (ali pa celo že na polovici treninga). Zelo priporočljiv je tudi dodatek BCAA v hidratno-beljakovinski šejk,ki zelo pomaga pri regeneraciji mišic.
Moje mnenje je,da šejkov človek ne rabi v dneh,ko ni fizično aktiven na fitnessu,zadostuje navadna trdna hrana!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Tudi sam posežem po šejku, čeprav se otepam na daleč. Ampak enostavno moram, če želim zadeti potrebne kalorije.

Je pa "trda" hrana vedno boljša izbira, razni šejki, gainerji, itd...so samo produkt fitness industrije. Kot tudi večina idej, ki krožijo po fitnesu, kot je recimo tista, da se je bečjakovine, ki se počasneje prebavljajo da se mišice tudi čez noč obnavljajo
wink-1.gif