kateri sesalnik?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
seveda. sem imel ene electrolux, star, ki se je normalno odvijal, ko si vlekel kabel. imel je tudi opcijo auto navijanja. ko si krajšal kabel, se je zlagan not.

drugače pa philips je tudi lepo odvijal kabel z razdaljo.

poganjalec..da, poznam to

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
točno to imam. svetovno. ne veš da dela.
moti me le, da ni zmožen sam odvijat kabla, ko se premikaš naprej. je trenja več kot za vlek iz vtičnice in potem...

Pri Meileju (un ki je 3. na testu ZPS) je enako ... OIn ko zalaufaš navijanje kalbla, leti toliko, da se je bolje umaknit ... Je pa po par mescih že bolje kot je blo na začetku, zgleda da se je feder malo unesel ...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ja..not vlek je pa poglavje zase..maš občutek, da ti bo odbil noge. mi ga navijamo s presledki.enkrat sem celega, v ravnini, zvil in ga je tok not nabilo, da sem ga komaj ven zbezal.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Ksz...

Še en glas za Miele. Cca. 3 leta imam model 8320, neka "cat&dog" verzija, ki je prišla z roto krtačo, ta verzija se je nabavila, ker je takrat v stanovanju bil še maček. Danes bi nabavil "parket" verzijo. Mogoče gre za predhodnika tretjeuvrščenega na ZPS testu?

V glavnem...ultra ga priporočam. Enostavnost upravljanja s kablom je super, vedno ga lepo navije. Ni premočan in tudi nikoli ni potrebno navijat v presledkih. Moč je super, večino časa se uporablja "tiha" stopnja, ki je če se ne motim 4. od šestih, sesa se pa parket. Tudi jaz bi enako kot na ZPS-ju pohvalil učinkovitost sesanja s skoraj polno vrečko - dejansko moram preverit, če je že vrečka zrela za menjavo, na moči tega ne opazim. Poleg tega Miele pri teh modelih daje 20 let garancije na delovanje motorja.
smile-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
iz zps testa.. 1. electrolux, 2. vorwerk, potem miele, vmes kak philips. dyson in ostali pa potem zadaj..

Lahko napišeš točne modele (oz. vsaj cenovni rang)?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Kupil Electrolux ultra silencer Green na vrečke. Tolko o žarečenem kruhu. Zdaj pa da vidimo. :)

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Electrolux ZUOQUATTRO UltraOne
Vorwerk VK150+ EB371
Miele Complete C3 Ecoline Parquet

prvi 3, nato se nadaljujejo razlicni mieleti in vmes kak philips.

Nazadnje urejeno:

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Kaj si ti nor malo,kako dela toti sesalec... noro. Tak je mocen,da tepiha ne mores na najvisji jakosti sesat... kupi kdo malo rabljeno rumbo :)

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Ni samo motor... cevi,podaljški,nastavki... ko mercedes. Pa kabl,ko da ma 150 metrov,pridem kam hočem. Da ne omenjam,kak je tih. Razlika je več kot očitna. Bil je 170 evrov in vreden vsakega centa ... Hvala za nasvete.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Sej je cool, ampak imam en ''star'' Electrolux in dela ko šus, ne vem, od kje tako navdušenje, edino, če si do sedaj samo na rombo sesal?

Nazadnje urejeno:

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Upam, da ti bo delal, jaz sem izgubil upanje, da bodo Electroluxove naprave zdržale več kot 5 let brez okvar.
Electrolux Twinclean Cyclonic mi je po osmih letih lani dokončno razpadel. Dobesedno je začela na vseh koncih pokati plastika držala cevi s kontrolami in teleskopske cevi. Material je postal krhek kot napolitanka!
Nekaj časa sem zadevo reševal s Tesa trakom, potem pa sem odnehal, ker ni imelo več smisla. 'Najbolje' sem se počutil, ko sem ugotovil, da je na električne kontrole na ročici cevi in dalje proti turbo krtači speljanih dvosmernih 230V! Na srečo ni nikogar usekalo, a je bilo dovolj, da sem dal sesalec v razgradnjo.
Vzel sem novega, pokončnega Electroluxa 1800W, a se je prej kot v enem letu pričel pregrevati&ugašati in gre na servis.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Hm...zanimivo, z našim nižjega cenovnega razreda se 5 let dela huje, kot svinja z mehom, to se ga premetava, mali ga prevrača, odpira, ...skratka je kar na udaru, pa bp, tud plastika mi ne deluje prav trda
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

urosvrunc

Pripravnik
20. jun 2012
277
16
18
Sam sem pred dvema mesecema kupil Elektroluxa Ultra one, hudič je res močan preproge se lahko sesajo na moči največ 3/5, in je res tih proti prejšnjem Boschu, ki sem ga imel. Priporočam nakup ker je v kombinaciji z turbo krtačo.....

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
navdušenje je veliko, ker sem imel prej enega sencorja za 50 evrov in kljub temu, da smo ga skoz čistili, proti electroluxu ni sesal nič ...
roomba je samo za sproti, ampak tudi ne vem, če bo še dolgo ...

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
navdušenje je veliko, ker sem imel prej enega sencorja za 50 evrov in kljub temu, da smo ga skoz čistili, proti electroluxu ni sesal nič ...
roomba je samo za sproti, ampak tudi ne vem, če bo še dolgo ...

lahko zaupaš kaj in kje si nabavil