kateri ruter?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hja, pol pa prvo točko mojih navodil nadomesti z :
- če slučajno internetni ponudnik ponuja avtomatiko, nič. Oziroma pustiš na "Automatic" ali "Dynamic".
- če nima (luzerji), pa nastavi "static" in prepiši podatke z lista, ki si ga moral dobiti od ponudnika interneta

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
evo, zdaj pa sploh ne najde mojega omrežja. ampak samo od sosedov. izklopil iz omrežja, resetiral in nič ne pomaga. ampak lučke na ruterju pa laufajo. power, wlan in internet.
???? nič jasno.

Tilen

Zelenc'
13. jul 2009
17
0
1
Sem z MB, če rabiš pomoč javi na mail v profilu ali ZS. Cena 35€.

1. Po potrebi upgrade WRT54GL na zadnji DD-WRT
2. Ureditev nastavitev na routerju
3. Ureditev nastavitev na računalniku ter preverba delovanja

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Vklopi ruter.
Ko dela (se lučke umirijo), drži reset tipko 5 sekund (boljše 10).
Priklopi PC. S kablom.
pojd na http://192.168.1.1 in opravi tisti dve natavitvi

Nastavitve za internet si našel ? Če ne, ne opravljaj polovično delo, ker se bomo menili še ves teden.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.993
3.648
113
Zadaj imaš majhen črn gumbek, tišči ga kakšnih 30 sekund, pa jovo na novo. Sicer pa, če imaš Kabelsko povezavo boš moral izbrati namesto PPPoE, mislim da Static DHCP in vpisati nastavitve, ki si jih dobil od ponudnika interneta, predvidevam da UPC (IP,Maska,Prehod,DNS).

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Sej mi ni smešna tvoja situacija, ampak kak si to skupaj spisal v sporočilu.
wink-1.gif

Škoda, da me nisi poslušal in vzel cenejšega asusa.Bi te zdaj vodil po celi nastavitveni strani, pa linksysova nastavitvena stran je majn pregleda, kot ta od Asusa. Sem si zaj screene pogledal....

Vglavnem, na nastavitveno stran vpiši le spodatke, ki si jih dobil na papirju, ostalo ni pomembno. Zaenkrat.

Pa pod nobenim pogojem ne dajaj 35 eur oz. podobno norih cifer , komurkoli, da ti to nastavi.Bomo že zrihtali prek altera
wink-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Najdi nekoga, ki zna nastavit. Dela je za 2 minuti.
Glede na tole vročino ti bo vsak pripravljen pomagat za pir ali 2.

BTW.: pa naj ti naloži npr. Tomato Firmware (ali DD-WRT), sicer je nakup tega routerja bolj ali manj brezveze.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
okej. zdaj moram prvo z otroci na sprehod. zvečer pa napočijo moje minute (upam, da ne ure).
hvala zaenkrat vsem.

ja, ponudnik je UPC oz. triera. če mi ne rata, je pir vsekakor v igri, tistih 35 evrov je malo dosti, ampak če rabiš pomoč ...
bom probal prvo z alterjem.
lp zaenkrat

Tilen

Zelenc'
13. jul 2009
17
0
1
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Sej mi ni smešna tvoja situacija, ampak kak si to skupaj spisal v sporočilu.
wink-1.gif

Škoda, da me nisi poslušal in vzel cenejšega asusa.Bi te zdaj vodil po celi nastavitveni strani, pa linksysova nastavitvena stran je majn pregleda, kot ta od Asusa. Sem si zaj screene pogledal....

Vglavnem, na nastavitveno stran vpiši le spodatke, ki si jih dobil na papirju, ostalo ni pomembno. Zaenkrat.

Pa pod nobenim pogojem ne dajaj 35 eur oz. podobno norih cifer , komurkoli, da ti to nastavi.Bomo že zrihtali prek altera
wink-1.gif

Zakaj bi naj bila to nora cena? Vse kar je manj kot to je noro poceni.

p.s. Vodovodar in električar pa lahko komot imata takšno tarifo za menjat vtičnico na steni ali premontirat pipo?

V kolikor pa opraviš bolje kot jaz in mu računaš 2 piva pa seveda pohvalno in sploh ne vem kaj se še ubadaš na forumu, pelji se v MB in uboščku pomagaj
smile-1.gif
.

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Onadva morata imet tudi poleg orodje in morta znat delat z njim. Ti pa za to specifično nastavljanje routerja ne rabiš nič poleg, le nekaj znanja... In cena 35 eur za tako delo je občutno previsoka, razen če računaš 35 eur/uro , pol pa lahko računaš ene 15 minut dela (pa še to je povečini preeveč) = približno 9 eur oz. 10 eur.
Samo dvomim, da tak računaš
wink-1.gif

Tilen

Zelenc'
13. jul 2009
17
0
1
Hehe, seveda ne. Premalo cenite svoje znanje fantje, premalo. Škoda. Kvaliteta storitev se plača in tudi pri mehaniku ob menjavi zimskih gum za letne + centriranje ne računa 10€ pa ima tudi za 15min dela, še manj. Sicer pa se strinjam da je dobro imeti korektno skupnost ki pomaga po svojih močeh "brez" neposrednih stroškov. Na drugi strani je pa očitno usposobljen kader, ki zna upravičiti ceno svojega znanja. Pa brez zamere.

p.s. Če si poračunaš vse ure katere se že jeziš z nastavitvami boš počasi že krepko čez mojo prenizko ceno. Na koncu pa se ti lahko zgodi da boš tako ali tako komu moral plačat in imaš dvojno izgubo časa.

Enostavna računica.

1. Delaš eno soboto na obstoječem delovnem mestu in plačaš za neko storitev katero ti strokovnjak na svojem področju uredi brez problema v zelo kratkem času.
ali
2. Ne delaš v soboto in se cel dan zafrkavaš z nastavitvami katerih ne spraviš skupaj + na koncu tako ali tako plačaš nekomu ki bo znal urediti.

Get it? Včasih se enostavno ne splača zafrkavat.

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
nisem bral cele klobase, lahko pa dodam sledeče:

1. gor flikni alternativni firmware. Resda ni nujno, ampak če boš želel dobiti iz škatlice kaj več ali samo npr. uporabljat torrent klienta, bo to mus. In po upgrejdu boš moral zadevo ponovno nastavit, zato je vseeno, če to storiš takoj. Priporočam Tomato. Preberi navodila, je precej enostavno, v grobem pa se preko weba (bodi na kablu, ne na wlan!) povežeš na admin konzolo, po defaultu 192.168.1.1., pogledaš pod administration in fw upgrade, pokažeš na file na disku in počakaš 2 minuti.

2. Tole pišem po spominu: pozabi na PPoE, pusti vse po defaultu, moraš pa poklicat upc in povedat, da si kupil ruter. Kaj je razlog sem pozabil, mislim pa, da fiksirajo mac naslov glavnega mrežnega vmesnika na tvoji strani. Možno je rešit tudi na drug način, ampak najlažje je telefonski klic. Tako sem zadevo rešil tudi sam - enak ruter, isti kabelski ponudnik. Nastavljal nisem nič, je delalo iz prve.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Vsak router po defaultu samo vštekaš in špila. Kako je pa z varnostjo povezave, je pa drugo vprašanje.

Preberi si kaj zdaj sprašuje...

Preberi zadnje poste. Vštekaš in špila, he,he. Če pa začneš kar nekaj pacati po nastavitvah, ne da bi vedel kaj delaš, je pa štala

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Vsak router po defaultu samo vštekaš in špila. Kako je pa z varnostjo povezave, je pa drugo vprašanje.

Preberi si kaj zdaj sprašuje...

Preberi zadnje poste. Vštekaš in špila, he,he. Če pa začneš kar nekaj pacati po nastavitvah, ne da bi vedel kaj delaš, je pa štala

Sanjaš...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Tilen pravi:
Hehe, seveda ne. Premalo cenite svoje znanje fantje, premalo. Škoda. Kvaliteta storitev se plača in tudi pri mehaniku ob menjavi zimskih gum za letne + centriranje ne računa 10€ pa ima tudi za 15min dela, še manj. Sicer pa se strinjam da je dobro imeti korektno skupnost ki pomaga po svojih močeh "brez" neposrednih stroškov. Na drugi strani je pa očitno usposobljen kader, ki zna upravičiti ceno svojega znanja. Pa brez zamere.

p.s. Če si poračunaš vse ure katere se že jeziš z nastavitvami boš počasi že krepko čez mojo prenizko ceno. Na koncu pa se ti lahko zgodi da boš tako ali tako komu moral plačat in imaš dvojno izgubo časa.

Enostavna računica.

1. Delaš eno soboto na obstoječem delovnem mestu in plačaš za neko storitev katero ti strokovnjak na svojem področju uredi brez problema v zelo kratkem času.
ali
2. Ne delaš v soboto in se cel dan zafrkavaš z nastavitvami katerih ne spraviš skupaj + na koncu tako ali tako plačaš nekomu ki bo znal urediti.

Ja eni res prepoceni prodavajo svoje znanje...
btw še delaš pri Trieri ?

Tilen

Zelenc'
13. jul 2009
17
0
1
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Tilen pravi:

Enostavna računica.

ali

Ja eni res prepoceni prodavajo svoje znanje...
btw še delaš pri Trieri ?

redface-1.gif

V bistvu sem pri konkurenci
wink-1.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.993
3.648
113
Sicer sem tudi sam kolega enkrat vodil skozi vse mogoče načine, da bi vzpostavila povezavo preko Wrt54GL na UPC v Mariboru (pobrežje), pa je zadeva en čas štrajkala, potem pa je kar sama začela delat, ne spomnim pa se, ali je moral klicati na UPC.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
nisem izgubil volje ali kaj podobnega. mi pa kr manjka časa za te stvari, tako da pride tilen poštimat in bo sproti še par drugih stvari porihtal.
lp in hvala za nasvete.