Citat:
Uporabnik markoman pravi:
da ni plug and pray ampak plug and play? torej da samo vštekam in da špila? pa da ni drag. kupil bom v big bangu ali v comtronu.
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Nabavi WRT54GL (Linksys) pa boš imel mir. Stane pa 50€ + kusur
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Nabavi WRT54GL (Linksys) pa boš imel mir. Stane pa 50€ + kusur
V spletni res, v fizičnem bigbang te pa ocurijo za 10€ več.
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Vsak router po defaultu samo vštekaš in špila. Kako je pa z varnostjo povezave, je pa drugo vprašanje.
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
sprašujete se, zakaj se nisem oglasil? ker zadeva ni delovala. zdaj sem na kablu spet, potem ko sem brisal IP naslov in ga končno spet našel.
ruter sicer piči, računalo se poveže, a strani ne odpira. kje ga lomim? v nastavitvah, vem, ampak ne vem, kje.
aja, kupil sem linksysa WRT54GL. take imamo tudi v službi, ampak ga ne znam skonfigurirat. priloženi CD se je nekje po pol ure ustavil in hotel naprej, zahteval skoz neko geslo, tako da tako ni šlo.
prav tako pa ni šlo po priloženih navodilih, za katera moraš biti očitno computer guru, da zadevo razumeš.
nekaj sem poskušal s pomočjo kolegov preko mobitela, ampak ne gre.
a se komu sanja, kje ga lomim?
povezal sem se na 192.168.1.1 in dobil nastavitveno stran.Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Lepo po vrsti, kako dostopaš do interneta?
Če je to *DSL potem priklopi Modem v WAN port na Routerju, računalnike pa na lan porte, se z računalnikom preko brskalnika poveži na 192.168.1.1
up.ime:user
geslo:user
in nastavi tip povezave na PPPoE, pod tem okencem pa vpiši uporabniško ime in geslo od *DSL dostopa ter zadevo shrani.
Računalnike lahko pri tem nastaviš, da pridobijo IP naslov od DHCP, tako se ti bo zadeva sama nastavila na vseh računalnikih.
To je čista osnova, CD ja ne rabiš pri tem, je bolj za okras, za kakšne neprednejše nastavitve pa lahko na daš gor Tomato firmware, katerega uporabljam tudi sam, vendar se s tem lahko ukvarjaš tudi kasneje, ko boš stvar nekoliko bolj obvladal.
Dobro bi bilo spremeniti tudi privzeto geslo za dostop do routerja in nastaviti varnost na brezžičnem delu, upam da ti lahko pri tem kdo fizično pomaga.