kateri router mi priporočate?

grozd

Zelenc'
3. jun 2011
18
0
1
Do zdaj sem imel samo en računalnik in nisem potreboval routerja. Zdaj pa dobil še laptopa in bi mi prišla prav domača wi-fi povezava. Laptop bi rad uporabljal neglede na to kje v hiši se nahajam, pa tudi na vrtu, na terasi...
Torej kateri router mi priporočate, da bo signal dovolj močen da bo šel skozi zid ali pa tudi več zidov?

In pa videl sem da se posebej prodajajo tudi neke wi-fi antene, takšne malo večje. Je potem mogoče tudi kupit tisto in se jo da priklopit na običajn wireless router, ali je tisto neka druga tehnologija ki se jo priklaplja na kakšne posebne naprave?

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Razni Linksys daš lahko gor tudi DD WRT pa si dodatno ojačaš signal brez dokupa dodatne antene .Kakšno imaš kaj linijo za net .

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Poseben software ki se ga naloži na router - usmerjevalnik in ti izboljša delovanje od tega ki je tovarniško gor na novo kupljenem routerju - usmerjevalniku .

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Poceni ,dober in zanesljiv z DD WRT.Za razne torrente in še kaj . Za normalno delo linki in email ,gmail je pa tudi software od linksysa original gor dober .Pa ima optiko t-2 20/20 MB/s .Imam pa NETGEAR600 WIRELESS DUAL BAND GIGABIT ROUTER WNDR3700 . Linksys wrt54gl zakon.

Nazadnje urejeno:

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.809
388
83
Vipavska dolina
Jaz mam še vedno original FW gor, zaenkrat deluje zanesljivo tako da zakaj bi šaril po njem če ni potrebe.
Tudi moj glas za wrt54gl...

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
wrt54GL, tomato fw (imho bolsi od ddwrt).

tak je doma, dela stabilno, net 20/20, torrenti, mreza na ful, nic ne kolca
smile-1.gif

grozd

Zelenc'
3. jun 2011
18
0
1
pomembno je da bo prenos tudi skozi več zidov in na vrt
torej tisti ki ste mi svetovali router ki ga imate sami in ste zadovoljni z njim, ga uporabljate tudi na tak način? torej da imate signal po celotni hiši in na vrtu?

ker če ste signal imeli v sosednji sobi v bloku z montažnimi stenami, potem to ni najbol relevantno

@TUPLI
hvala za info
kaj pa če dd wrt namestim na router, potem zgubi router garancijo?
in kako to da že proitvajalci iz routerja ne iztisnejo več, če bi lahko?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni gre signal skozi eno 50cm debelo steno (cigl in kamen) in eno 20cm cigl steno. Imam pa WR641G, ki ima 30cm anteno. 802.11n routerji pa imajo boljši doseg.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Če hočeš še boljši izkoristek linksysa izbereš router - usmerjevalnik ki ima support B - G in še N standard , ampak so večinoma novi linksysi brez antene zunanje . Zato ti je WRT54GL najboljša izbira z DD WRT ali tomato je pa samo B - G standard .

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Razni Linksys daš lahko gor tudi DD WRT pa si dodatno ojačaš signal brez dokupa dodatne antene .Kakšno imaš kaj linijo za net .
dd-wtr gre na praktično vsak router, če le ima primerno velik ROM in zadosti rama glede na uporabljeno čipovje..

Med cenejšimi trenutno gladko zmaga TP-Link

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Koliko uporabnikov si pa zna to gor dat na router ta tomato ali dd wrt ? Večina jih je na tovarniškem od routerja.Jst mam netgear wndr3700 pa tovarniški software gor .Pa šibam optiko t-2 linija 20/20

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Vidiš, TP-Linki imajo tudi tovarniški software zelo dober in stabilen
wink-1.gif
dd-wrt pa tudi ni težko dati gor(večji problem je iti nazaj na originalno programsko opremo)

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ja vem.Nekaterim ne dela kot je treba .Nikoli fleshali najbrž FW potem se pa pritožujejo.Pa torrente do konca pa čim več datotek loadat polj se pa sesede linksys. Ne poznajo kje so meje.

Nazadnje urejeno:

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ni problem kateri je najboljši . On hoče vedeti kateri je bestbuy za po hiši in okolici se pravi vrt , da mu bo delalo .Z osnovnim tovarniškim mu bo delalo po vrtu ampak slabše ,zato je najboljš da se da gor tomato ali dd wrt pa se poveča signal s db in je najboljš zanjga . Gor sem mu dal link pa še za N standard bo imel pa malo hitrejše browsanje .