Kateri rabljen avto kupiti?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Kakšne pa so bolj znane, oziroma pogoste okvare pri Passatu 1.9TDI 96KW in BMW 525D? Koliko so pa kaj vzdržljivi avtomatski menjalniki pri 525D?
Potem lahko pri teh dveh pričakujem, da bi prišel do kakšnih 300.000km brez večjih težav?
Kako je pri Seatu TOP SPORT, naj bi bil motor tudi tako vzdržljiv kot 96KW? Ali sploh imajo ESP (ker večina oglasov na avto.net ima lažne podatke o opremi)?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Kar se avtomatskega menjalnika tiče, v najinem 530d dela brez težav, zdaj naju sicer čaka servis (menjava olja v menjalniku) in s tem povezan strošek, drugače pa z avtom nobenih težav in nepredvidljivih stroškov. Je pa letnik 2003.
Tudi prijatelj ima enako serijo,2001 letnik, 530i avtomatik, nobenih težav.
Gre za dva različna menjalnika, zato sem omenila oba.

525d je dober nakup.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Jaz svetujem čim bolj star "premium" avto.
grin1.gif

drmr

Pripravnik
27. feb 2009
379
0
16
dolenska
Mene tud zanima kako se obnese Laguna 1.9dci letnik 2004-2005.En prodajalc mi je reku da turbine crkujejo tud na 3000km pa sem imel občutek da je zato reku ker je imel on samo eno z bencinskim motorjem.Zanima me tud če kaj rjavijo in kakšni so stroški vzdrževanja.pa če kdo ve kje bi se dalo kakšno dobro dobit z čim več opreme
pozdrav.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Iščem "nov" avto, z avtomatsko klimo, ESPjem, dokaj poskočnim motorjem (npr. pod 11sek do 100km/h) in čim nižjo porabo, oziroma zanesljiv avto, pri katerem bo čim manj stroškov. Oblika niti ni pomembna, cena pa največ do 6000eur.

V mislih imam npr:
Laguno 1.9dci letnik 2005 (motorji niso ravno bulletproof)
BMW 318TD compact l.02, 03 - s tem avtom nimam nikakršnih izkušenj
BMW 525D letnik 02, 03
Peugeot 406 coupe 2.2HDI - kakor berem po forumih je ta motor problematičen
VW Passat 1.9TDI 96KW
Seat Leon Top Sport
...

Kateri avto bi bil najboljša odločitev?
confused-1.gif

Laguna 2005 ali pa VW passat
wink-1.gif

Peugeot- Pozab, šrot da mu ni para!
BMW 525d- pust! Vzem 530d Poezija
wink-1.gif
(vem, 142Kw)
Passat, OK samo z 6 gangi išči!
Leon pa BMW na sodita v to debato
grin1.gif

Pa tisti ki hvalijo 525dizla naj ne mešajo z 530d k sta dan in noč
tongue-1.gif

LP.S

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik drmr pravi:
Mene tud zanima kako se obnese Laguna 1.9dci letnik 2004-2005.En prodajalc mi je reku da turbine crkujejo tud na 3000km pa sem imel občutek da je zato reku ker je imel on samo eno z bencinskim motorjem.Zanima me tud če kaj rjavijo in kakšni so stroški vzdrževanja.pa če kdo ve kje bi se dalo kakšno dobro dobit z čim več opreme
pozdrav.gif
Pri Lagunah naj bi bili motorji izboljšani po oktobru 2003.
Če se že odločaš za nakup, raje kupi letnik 2005 (facelift), kjer naj bi bilo narejenih kar nekaj izboljšav.
Priporoča se, da se menja olje in filtre na 15.000 - 20.000km (mislim da je predpisana menjava na 30.000km).
Če se boš tega držal in ne tiščal mrzlega v obrate, mislim da neboš imel nobenih problemov s turbino.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Kakšni pa naj bi bili problemi z 2.2HDI motorjem, naj bi bilo nekaj v zvezi z vztrajnikom in kakor sem videl naj bi bile malenkost problematične šobe, drugače jih pa kar hvalijo.
Za BMW 525D sem našel tudi kar veliko okvar, sploh pri 250.000km+
crazy1.gif

Potem pride v ožji izbor le Passat 96KW in Laguna 1.9dci l.2005+.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Kakšni pa naj bi bili problemi z 2.2HDI motorjem, naj bi bilo nekaj v zvezi z vztrajnikom in kakor sem videl naj bi bile malenkost problematične šobe, drugače jih pa kar hvalijo.
crazy1.gif

HDI 2.2 je zelo problematičen in kvarljiv, pa tudi za 2.0 HDI v 407 ti ne morem reči da je kaj boljši, nažalost
ne-ne-1.gif

525d, joj kakih 250T+ , poznam kar neki primerov ki so jih imeli lastniki že takoj po nakupu novega in vsaj 2-3X/mes. na servisu visel zaradi pomankljivosti, 3.0d je zelo dober in se ga splača vzeti pa čeprov je večji razred pri zavarovanju.
Mislim da bi od vseh naštetih našu najboljšo Laguna KAJ TAKEGA RECIMO (pa nisem pristaš Renaulta
wink-1.gif
)ker passate so uvažal na veliko in je težko najti dobrega.

LP.S

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Sm dal "samo" primer o modelu Lagune, a barva v Slo ni merilo da je bilo Taxi vozilo. V LJ ni da ni od belih Taxijev do flourescent barv
smile-1.gif

LP.S

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
crazy1.gif

HDI 2.2 je zelo problematičen in kvarljiv, pa tudi za 2.0 HDI v 407 ti ne morem reči da je kaj boljši, nažalost
ne-ne-1.gif

No, zdaj pa še razloži tole
smirk-1.gif

Sam imam namreč P407, o njih sem prebral ogromno, na domačem in tujem. Dela kot urca, brez problema. Tudi ostalim (na raznih forumih) dela tako kot treba. Pravzaprav so osebe, ki imajo P407, in so z njim nezadovoljni, zelo osamljeni primerki. Sestavljen je iz dobrih materialov, oče ima VW Tourana, pa sva oba mnenja, da je peugeot bolj dodelan. Motor 2.0 HDI 100 kW pa je en boljših diesel motorjev, seveda pa ima tudi nekaj pomanjkljivosti oziroma serijskih napak, npr dvomasni vztrajnik, ki stane nov okoli 1000€
smile-1.gif

In ne, nisem ozkogled, ne vidim samo peugeoja. Moram povedat, da sem v bistvu kupoval passata
wink-1.gif
Kar nekaj sem jih šel pogledat, po avtohišah in pri fizičnih osebah. Niti en od teh se mi ni dopadel! Potem sem šel "za foro" pogledat še P407, katerega imam zdaj.

Povedati hočem, da smo si zelo različni glede avtomobilov. Meni se pač dopadejo peugeoti. Kupil sem 2 leti starega, passata pa bi dobil cca 4 leta starega za isti denar. Toliko iz moje strani
smirk-1.gif

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Poglej/preizkusi Volvo S60 D5. Motor je bullet proof. Leti ko sneta sekira, pa še Passat ni.

Nazadnje urejeno:

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Takole je: Ne mislim se "pregovarjat" glede kvarljivosti 407-ke, ker ima moj zelo dober kolega omenjeni avto in odkar ga je kupu ima take stroške z njim da je joj... Pa to še ni vse, imam dva sorodnika ki delata na avtovleki in mi nimata nič dobrega povedat o tem motorju da ti ne omenjam 2.2 Hdi
shocked-1.gif
to pa je šele jama brez dna...

Vesel sm zate da ti dela dobro a očitno si ti eden redkejših ki ima srečo z avtom!!!

Pa še to: Poznam tudi možakarja ki dela na sprejemu klicev v AMZS-ju in Peugeot je kar v vrhu kvarljivosti takoj za VW, Seatom in Audijem. (ne govorim o statistiki ampak o realnem stanju)
wink-1.gif

Pa nisem oseba ki imam najboljši avto na svetu in moj je oh in sploh
ne-ne-1.gif

LP:S

Nazadnje urejeno:

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.099
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Pa še to: Poznam tudi možakarja ki dela na sprejemu klicev v AMZS-ju in Peugeot je kar v vrhu kvarljivosti takoj za VW, Seatom in Audujem. (ne govorim o statistiki ampak o realnem stanju)
wink-1.gif

Pa nisem oseba ki imam najboljši avto na svetu in moj je oh in sploh
ne-ne-1.gif

LP:S

Moje mnenje, da zato ker se največ teh znamk tudi proda oz. vozi po cestah. Tako kot pri Nokia aparatih, ki se največ kvarijo, seveda ko pa se jih največ proda.

lp

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
kot prvi, piđojev se niti pod razno ne proda največ, so pa vseeno top šit roba.
kot drugo pa se za merjenje nečesa ponavadi uporabljajo neka povprečja in ne število prodanih enot.
in kot tretje, nokia je zadnja leta top krš roba. drži ko pribito

pa da se še vrnemo k debati. debatirat o takih starih karjolah in predvidevat kaj bo crknilo na tak starem avtu, kaj ne, pri katerem več in pri katerem manj, je čisto tipanje v megli. Edino kar lahko narediš da zoožiš spisek je, koliko stanejo rezervni deli in da se dejansko vsedeš v avto in vidiš kak je. ker gledat po netu in v živo videt ni isto.
ravno ti letniki ki so tu omenjeni so bili pri hiši v tem času: passat, dreier in funfer. Že če se vsedeš v petko in pasata dejansko vidiš da je pasat sekret od avta. tak neudobnega in ropotuljastatega avta si enostavno ne želiš. verjemi, ničeš ga imet, sploh če je zraven v izboru še bmw. trojka je nekje vmes med njima, ampak spet precej boljši avto od vw sekreta. aja da ne omenjam pokvarljivosti. sekret je bil na 2 meseca na servisu in vedno je na spisku bilo ene 5 pomanjklivosti. z trojko je bilo problemov v meji normale, pri 5 pa nič. če že 525, potem D in ne TDS al nekaj takega, ker sta se ravno v letu 2002 menda menjala motorja. d lepo dela in malo pije, tds pa je kanta.
tiste ostale polizdelke ki jih še imaš v izboru pa že v štartu odpiši

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Potem lahko pri teh dveh pričakujem, da bi prišel do kakšnih 300.000km brez večjih težav?

Si me nasmejal
aplauz.gif

Ti avti letnika, ki ga iščeš, že imajo vsaj 300.000 km (ne glede kaj kažejo števci)..tako da...do 500.000 km boš prilezel.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
kot prvi, piđojev se niti pod razno ne proda največ, so pa vseeno top šit roba.
kot drugo pa se za merjenje nečesa ponavadi uporabljajo neka povprečja in ne število prodanih enot.
in kot tretje, nokia je zadnja leta top krš roba. drži ko pribito

ad 1: clovek je govoril o avtomobilih VAG.
ad 2: ... ki jih tip v klicnem centru AMZS zagotovo pozna na pamet ... ali pa ne.
ad 3: ... ki se je se vedno proda najvec in bo v absolutnem stevilu verjetno tudi imela najvec okvar.

Daj malo premisliti, preden kar bleknes, saj niso tako komplicirano napisali
wink-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:

Si me nasmejal
aplauz.gif

Ti avti letnika, ki ga iščeš, že imajo vsaj 300.000 km (ne glede kaj kažejo števci)..tako da...do 500.000 km boš prilezel.
bonk.gif

Ali imamo zadnji čas kakšno tekmovanje najbolj butastih izjav ???

To je mogoče veljalo včaasih, danes ljudje kupujejo velike avtomobile, karavane, enoprostorce za v službo, tako da niti nimajo danes avtomobili veliko prevoženih.

LP

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Kolikor sem na hitro pogledal so Mazde 6 ratale že presenetljivo ugodne. Kar se tiče pa nepokvarljivosti je pa mazda zagotovo na 1. mestu glede na tvoj izbor.