Kateri rabljen avto kupiti?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Iščem "nov" avto, z avtomatsko klimo, ESPjem, dokaj poskočnim motorjem (npr. pod 11sek do 100km/h) in čim nižjo porabo, oziroma zanesljiv avto, pri katerem bo čim manj stroškov. Oblika niti ni pomembna, cena pa največ do 6000eur.

V mislih imam npr:
Laguno 1.9dci letnik 2005 (motorji niso ravno bulletproof)
BMW 318TD compact l.02, 03 - s tem avtom nimam nikakršnih izkušenj
BMW 525D letnik 02, 03
Peugeot 406 coupe 2.2HDI - kakor berem po forumih je ta motor problematičen
VW Passat 1.9TDI 96KW
Seat Leon Top Sport
...

Kateri avto bi bil najboljša odločitev?
confused-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Priporočam Seata, sam lepga boš težko dobil za ta denar
smirk-1.gif
Je pa sigurno po poskočnosti pred ostalimi..

Zadeva je zanesljiva, z TS opremo je res lep avto, pelje se odlično.

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Seat zanesljiv in kvalitetno sestavljen?
confused-1.gif

Govorim za TS izvedensko seveda. 1.4, švoh dizli verzije za rajo me ne zanimajo, pa še te so bili z sport opremo daleč pred kakšnim Meganom2 itd.

Leon M1 je itak A3 v drugi embalaži in prejšnji model je bil celo bolje sestavljen kot aktualni.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Iščem "nov" avto, z avtomatsko klimo, ESPjem, dokaj poskočnim motorjem (npr. pod 11sek do 100km/h) in čim nižjo porabo, oziroma zanesljiv avto, pri katerem bo čim manj stroškov . Oblika niti ni pomembna, cena pa največ do 6000eur.

Kateri avto bi bil najboljša odločitev?
confused-1.gif

Evropejce odpiši ----- bo treba na Japonskem pogledat

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Me prav zanima kateri japonci delajo po spisku 500 jurjev+ tako kot passati prejšnje generacije...

Odgovor je seveda: nihče še ni probal, ampak zihr so kul.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Vsak motor dan danes bi moral brez kakšnih težav delati vsaj 500kkm. Ne glede na znamko. Ali??

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Govorim za TS izvedensko seveda. 1.4, švoh dizli verzije za rajo me ne zanimajo, pa še te so bili z sport opremo daleč pred kakšnim Meganom2 itd.

Leon M1 je itak A3 v drugi embalaži in prejšnji model je bil celo bolje sestavljen kot aktualni.

Tehnično so res blizu kakemu starejšemu audiju ali kateremukoli sorodnemu iz grupe... ampak kvaliteta izdelave, materialov, rjavenje... obup. Edino motorjem je nekako za zaupat. Jaz bi kararkoli raje vzel passata 96kw, če se gre za avto za vozit.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Vsak motor dan danes bi moral brez kakšnih težav delati vsaj 500kkm. Ne glede na znamko. Ali??

Se strinjam, ampak je razlog zakaj se samo z določenimi modeli to počne. Prej ekonomski kot tehnični.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Od teh je bmw 5 najboljši, samo moraš kupiti res ohranjenega z znano zgodovino drugače je bankrot.

Passata jaz tudi slučajno nebi kupil ker je ko kišta proti bmwju.

LP

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
kar se tiče poceni vzdrževanja in porabe so vsi oz večina avtov fail proti passatu tdi

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:

Tehnično so res blizu kakemu starejšemu audiju ali kateremukoli sorodnemu iz grupe... ampak kvaliteta izdelave, materialov, rjavenje... obup. Edino motorjem je nekako za zaupat. Jaz bi kararkoli raje vzel passata 96kw, če se gre za avto za vozit.

Si ga imel v lasti da pametuješ? Al ga je kolega od soseda mel 5min? .Sport oz TS?. Še enkrat ne 1.4 oz razni 96kw. Avti ne rjavijo niti min, da slišim po tvoje zakaj bi ?

Tehnika je A3 in GOlf IV torej stara 2-3 leta in narejeno na nivoju če ne boljše kot GTI, ker se pozna ta 2-3 leta. Edini minus materiala prvih 2000 modelov je bilo da so se ročke od vrat lahko luščile.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Imam seata v lasti, pa čeprav ne takšnega leona. Enkrat seat, nikoli več seat. Mislim, zakaj bi rjavel ne vem, ker normalni avti tega ne počnejo. Meni razpada od znotraj in od zunaj.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
No se pravi ga nimaš v lasti
smirk-1.gif
in pač posplošuješ zadeve. Dober argument, ni kaj.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ibizo imam in posplošujem da so vsi seati šrot, ker taki firmi ni za zaupat, da naredi kaj drugega kot polizdelek.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
kar se tiče poceni vzdrževanja in porabe so vsi oz večina avtov fail proti passatu tdi

To ni res, 525 ima verigo in odpade veliki servis, tako star avto se pa itak ne servisira na uradnem servisu, torej so vsi cenovno tam tam.

Passat je šajtrga, neudoben, glasen, vsaj proti 525.