Kateri prenosnik 13"

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sej poznam kvaliteto ThinkPada, sem imel 2 (ko je bil še IBM), ampak 1500 dat za laptop s tako konfiguracijo? Tak kvaliteten pa spet ni. Na enem mi je počila plastika nad PCMCIA režo, oba sta pa bila kr pošteno podrgnjena po letu dni uporabe. Je pa res, da ni nič škripalo, tečaji so delali, ampak delajo tudi če kupiš laptop za pol manj.

No sej kak komu, če je nekdo pripravljen toliko dat ven, pa naj.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Asus UL30A
- Dvojedernik
- 320 GB HDD
- 4 GB Ram
- Alu ohišje
- 12+ur trajanje baterije
- 13,3 zaslon
- 1,5Kg
- Odlični zvočniki
- Win 7
- WebCam
- Žal nima optične enote
Cena: od 700€ dalje

Tole tudi. Škoda, da HP nima česa podobnega
frown-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
1500€ za laptop s Intelovo grafo? Mam včasih občutek, da ste ''thinkpadovci'' še hujši kot pripadniki appla.

Čisto nič posebnega ni po specifikacijah, še HDMI nima
rolleyes-1.gif
Apple ni top-of-the-edge glede hardvera, a ga kupiš zato ker je magnet za peechke. Thinkpad ni top-of-the-edge glede hardvera, a ga kupiš zato, ker ga rabiš za delo in ne za lovljenje peechk.
evil.gif

Resno, v službi imamo HP-je, privat pa imam Thinkpada. Tri leta star Thinkpad je še vedno kot prvi dan (izvzemši kakšno prasko), pri pol leta starem HP-ju enakega cenovnega razreda pa že škripa plastika. S tem, da je privat Thinkpad sigurno videl več terena in prenašanja naokoli kot službeni HP.

Za tiste, ki rabijo prenosnik kot nadomestek za dekstop PC in ga sem ter tja kdaj nesejo na drugo lokacijo (kjer spet počiva na pisalni mizi), je dober skoraj vsak prenosnik. Če ga uporabljaš "on the go", pa se izkaže, zakaj je Thinkpad vreden višje cene.

P.S.: Ne delam za Lenovo.

Ko sem v začetku 2008 nabavljal novega zase (tale, ki ga iščem, ni zame, meni moj še ustreza) je po kriterijih zmogljivosti (ker gre za moj edini računalnik in tako tudi desktop replacement), trajanja baterije in teže ustrezal le MBP. Win mašine so bile sicer celo bolj zmogljive, a pogorele pri bateriji in ponavadi tudi teži, primerljive (če se prav spomnim en Sony pa še nekaj) pa tudi dražje ... Pa ga prenašam dnevno med domom in službo + veliko na poti (recimo da je eno takom povprečje 2 let. poleta na teden) ... Prej sem imel večinoma HP, Sony ...

Ne vem kakko je zdaj, bom pa v začetku naslednjega leta verjetno menjal, pa bomo videli, če bo mac še vedno najboljša izbira (imam pa občutek, vsaj na hitro, da je še vedno tako, če je pogoj zmogljivost + 5-6 ur dela na baterije + ne kaj dosti več kot 2,5 kile) ...

PS: Ne delam za apple, HP ali katerokoli drugo rač. znamko
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Eden izmed problemov, ki ga vidim, je ta, da ce recimo na MB ali MBP namestis Windows... potem baterija ne zdrzi vec tako dolgo (ocitno je power managment slabsi)...

Ko sem se imel navadnega crnega MBja je meni z namescenim OS X baterija drzala okoli 4 ure... kolega je imel identicnega (kupljenega iz iste serije) in imel gor namescen Windows (preko Bootcamp - dual boot in ne preko virtualizacije) in je njemu baterija drzala komaj okoli 2 uri in pol ... Iz tega sklepam, da ni vse samo v hardveru... ampak je tudi OS tisti, ki precej vpliva na delovanje ...

Ta isti MB, ki je pri kolegu zdrzal le okoli 2,5 ure z WIN, drzi sedaj z OS X tako, kot je takrat meni (okoli 4 ure) ...
smile-1.gif
... tako da je faktor, da bi bilo kaj narobe z baterijo ali prenosnikom, izkljucen ...

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Še en z enakimi izkušnjami (macbook, mid 2007)...v winsih drži tm do 2 uri (v win7 mogoče kako minuto več kot v xp), v osx med 3 in 3.5 ure s tem, da imam baterijo s 85% health po 620 ciklih
smile-1.gif
Nov je brez problema držal 4.5 ure z wifi in zaslonom na 3 pike manj od polne osvetlitve, avtonomija je začela padat šele po dveh letih uporabe.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Eden izmed problemov, ki ga vidim, je ta, da ce recimo na MB ali MBP namestis Windows... potem baterija ne zdrzi vec tako dolgo (ocitno je power managment slabsi)...

To sem že jaz na prvi strani omenil. Pri MBPjih z dvemi grafičnimi karticami je razlog tudi hardwarski, saj lahko v Windowsih uporabljaš le močnejšo, ki je energijsko seveda bolj potratna.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Pa zakaj za hudiča bi sploh winse gor rinil?

Za tistih 1x na mesec, ko jih rabim (en custom program, ki ne obstaja za osx ali linux), jih imam virtualne. Prižgem za tiste pol ure in je.

Drugače ima pa moj MBP po 2 letih not novo baterijo (stara je imela 78% health in ni zdržala več kot 2,5 do 3 ure, kar me je začelo krepko motit. Ta je not par mesecev in ima 90% helath po 180 ciklih.
Ženim MB white je pa star tri leta, 1 baterija, 495 ciklov, 100% health, laufa kakih 5 ur ... Se pozna, da je vsak dan za kako urco ali dve na bateriji, ostalo pa na elektriki. Moj MBP se velikokrat izprazni do konca ...

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Citat:
1500€ za laptop s Intelovo grafo? Mam včasih občutek, da ste ''thinkpadovci'' še hujši kot pripadniki appla.

rolleyes-1.gif

NImam prav veliko izbire (bo firma kupila in bo "za sluzbene namene",... samo vem pa da racunalnik dela in dela,... sploh ker grafike ne rabim prav dobre
smile-1.gif

lenovo

Pripravnik
17. avg 2009
193
0
16
Citat:
Uporabnik gas pravi:
Citat:

rolleyes-1.gif

NImam prav veliko izbire (bo firma kupila in bo "za sluzbene namene",... samo vem pa da racunalnik dela in dela,... sploh ker grafike ne rabim prav dobre
smile-1.gif

Sj to je bistvo, da stvar dela, mular.ija pa gleda da je šminkerski pa gor pa dol z hdmi-ji, pol pa 1x na let na tv prklopi.