Dobil Boxee-ja, bog pomagaj koliko ene zajebancije s to škatlo! Takoj ob prvem zagonu me je čakal upgrade fw-ja, ki ga ne moreš niti skenslat ampak greš lahko le na Confirm! In potem po upgrade-u se zadeva postavi nazaj, na internet ne zna, zahteva pa Boxee username in password! Da popizdiš! In pol prebiranje forumov itd, kjer se pizdijo po dolgem in počez... skratka, s factory resetom mi je ratalo ponovno naložiti orignalni FW in ponovni upgrade - tokrat prek Etherneta... še dobro, da sem imel doma 5m UTP kabel, da je prišel do TV-ja, drugače bi lahko tisti cegel sam še v smeti vrgel! No na srečo je tokrat zadeva delala in prišel sem skozi do začetnega ekrana.
No od tu dalje je zadeva že bolj užitna, daljinec s full qwerty je zakon, media player je super, download subtitlov je super, tudi integracija z IMDB, ... skratka vreden upgrade nad WD TV Live... a vseeno z grenkim priokusom, vmes sploh ni mogel dostopati do file share-a na NAS-u. Sem moral odstraniti in na novo dodati... upam, da se to ne bo dogajalo redno, ker bo šel takoj stran od hiše! Po drugi strani tudi neumnost, da potem, ko ugasneš kišto in jo ponovno prižgeš, ne zna sama na internet (wifi) in moraš vsakič kurblati network wizzarda (in vsakič vpisovati geslo). WTF! Tako ATV2 in bivši WD TV Live sta se znala samodejno povezati v omrežje.
Očitno je ideja, da se boxee nikoli ne ugaša in potem je super... skratka, moram še spoznati vse + in -, da bom bolje sodil. A začetni občutki so mešani. Bognedaj, da to kupi nek povprečni potrošnik, ker bo obolel ob teh muhah! Mejduš, a je tako težko narediti problem free media player. Pa kolikor sem zasledil po forumih, bo zadeva sam še hujša, zdaj ko je Boxee kupil Samsung in bo zadeva šla samo še downhill. Upam, da bo zadeva zadovoljivo delala vsaj par let.