Kateri Likalnik Ali Parno Postajo?

NeMeBasat

Pripravnik
28. maj 2008
248
0
16
Toti Maribor
Juhuhu!

Ker kupujemo darilo za okroglo obletnico smo v dilemi kaj oz kateri likalnik ali parno postajo izbrati?... Vsakršna izkušnja ali nasvet dobrodošla.....Hvala! ((:)

LP B.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
čim več parnega pritiska:)
Zgleda, da nisi še nič gledal, ker razlike v ceni med likalnikom in postajo so kar konretne lahko;)

Upam, da so te novejše nekak drugač narejene. Tiste stare cca 15let imajo "kovinski" rezervoar in ko se kamen not nabere moreš bit kr majstra da razdreš in spucaš.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Tefal GV8460

Na koncu Celovške (in povsod, kjer ma electronic4you štacune) za 177EUR. Al pa v mercatorju za 300
wink-1.gif

Link: tefal FV8460 v .at

Problem je edino servis pri nas. V LJ je to en mojster v Črnučah, ki velik računa, popravi pa za 2 meseca... podn.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ok, resno; predlagam Philipsa neki okrog 9000 serije; Peglezen je edini na svetu, menda, ki sam uravnava temperaturo. Cena pod 300€.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
naše gospodinje (mame, tašče, punce..) prisegajo na parne postaje:)
pa en pocen peglezen, ko se ne splača parne postaje vklapljat. za en kos oblačila recimo.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Da malo obudim temo.. Tudi jaz iscem nekaj podobnega za okroglo obletnico in sicer parno postajo iz drugega posta. Zanimajo me malo prakticne izkusnje ce jih kdo ima? V cem je prednost v primerjavi z klasicnimi likalniki? Je vredna svojega denarja?

bimbim

Pripravnik
26. avg 2011
87
0
6
Če hočete naredit komu dobro uslugo, kupite dober parni likalnik in likalno mizoz odsesavanjem. Ni pa tak spas poceni!

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.224
3.626
113
Da malo obudim tole temo.
Od prejšnjega tedna je doma tale zadeva.

Zadeva ima nek sistem/filter za čičenje vodnega kamna.
Po mojih izkušnjah z navadnimi likalniki so ti razni "anti calc" sistemi bolj brezveze in namenjeni, da likalnik ob uporabi vode iz pipe čim prej crkne ni se kupi novega.
Tu pa, zanimivo, tudi v navodilih piše, da se priporoča mešanje vode iz pipe z destilirano v razmerju 1:1, če pa je v vodovodu zelo trda voda (primer Ljubljana), pa raje 2:1. Torej že proizvajalec očitno ne verjame nabolj v sistem čiščenja vodnega kamna
rolleyes-1.gif
. Zato sem se odločil za uporabo izključno čiste destilirane vode.

Vprašanje, če se uporablja izključno destilirana voda:
- Ali je potrebno tudi kaj "čistiti"?
- Ali lahko po likanju preostala destilrana voda ostane v parni postaji en teden do naslednjega likanja?
V navodilih seveda piše, da je potrebno "vodo" po koncu likanja zliti ven.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.224
3.626
113
Jaz sem tudi gledal ta model, pa se vseeno potem odločil za eno "stopnjo" cenejšega.
Ne vem, pri tem tvojem me je motila snemljiva posoda za vodo, imel fiksno idejo, da bi tam lahko kaj začelo puščati...

Uporabljaš čisto destilirano vodo, ali mešaš s tisto iz pipe?
Zlivaš po vsakem likanju preostalo vodo ven iz aparata?