Kateri kruhopek?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Mal sem crke menjal,pojav zadnje cajte.

Zanima me ce si lahko naredis cebulni kruh iz mesanice,se pravi da primesas prazeno cebulo,na tak nacin si jest predstavljam tak kruh isto vprasanje velja za narezane klobase.

Vincent,sem iz Ljubljane.

Drugace sem zvedel da imamo sosede s takim pekacem tko da bomo enkrat probal ta kruh.Sej enkrat mislim da sem ze jedel tak gobast kruh.
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.568
1.806
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Danes sem spekel sladki kruh po receptu iz knjižice, ki sem jo dobil zraven kruhopeka! Odličen kruh!!! Malo moke, dva jajčka, malo soli, mleka, medu in seveda vrečka kvasa in kruh je bil fantastičen!!!
cheer.gif
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
kupiš mešanico za beli kruh in šutneš noter še prepraženo čebulo (Ob pisku seveda)....hofer ia prav beli kruh, verjetn bi bil bolj primeren iz Spara kjer pride ven malček bolj rjav.


Glede nato da si iz Lj se lahk zmeniva pa ti jaz enega 'testenga' spečem, pa boš koštal in ugotavljal če je to res to.
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
po želji
smile-1.gif


če bi kdo rad sprobal kak je kruh iz pekača (npr. mešanice) mu ga spečem enega za probo - le iskat ga bo moral priti (še izbira lahko..ali Hofer, ali Spar mešanica, belega, polnozrnatega).
 

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Ima kdo kruhopek od PERFECTA? Lahko model iz naslova (v srebrni barvi, za 900g štruco), ali kakšno drugo varianto.
Zanima me namreč ali je vreden nakupa (cena malo čez 40EUR) ...

LP,

Milan
 

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Imam kruhopek Mulinex, pa mi ne uspe speči rahel bel kruh z dodatki (čebula, olive, pršut,...), ki pa bi moral biti malce bolj zapečen kot na progamu 1. Sem probal različne programe in mešanice mok od Lidla in sam sem mešal zadeve po receptih iz neta, samo kruhek ni tako mehak in lepo zapečen. Okus je ful dober.
Tako, da vas majstre prosim za kakšno skrivnost. Kateri program je temu najbolj primeren in kaj naj dodam poleg mleka, soli, moke, kvasa in željenega dodatka.

LP

Smjs
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
to ti zatvoj strojček težko rečem.

jaz, če izberem program za bel kruh, dobim ven kruh mehek ko vata. Imaš tudi opcijo manj zapečen skorej (verjetno tudi ti) pa izberi manj zapečen, hkrati pa prilagodiš tudi količino (spet z izbiro prave količine...takos e izogneš pretiranemu zapečenju).

če pa bi rad kako lepo tršo skorj po vrhu....pa malo eksprimentiraj..tik pred začetkom pečenja odpri pokrov ter vrh krugha premaži z oljem (najbolj s čopičem)...pa boš videl kaj dobiš.
 

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Danes sem tudi jaz postal lastnik takega Boomana ... (je bilo treba 20€ popusta porabiti v BigB)

Zanima me po kakšnem receptu spečeš navaden bel kruh? (kateri program: Normal?)

Kaj pa ta kruh z bučnimi semeni, to se peče s programom normal ali program za polnozrnati kruh?

Sem kupil to mešanico v Hoferju z dodatkom sončničnih semen. torej praviš da je boljše dati še malo mleka?
(namesto vode?)

Gremo testirat :)

LP
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.568
1.806
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Danes sem tudi jaz postal lastnik takega Boomana ... (je bilo treba 20€ popusta porabiti v BigB)

Zanima me po kakšnem receptu spečeš navaden bel kruh? (kateri program: Normal?)

Kaj pa ta kruh z bučnimi semeni, to se peče s programom normal ali program za polnozrnati kruh?

Sem kupil to mešanico v Hoferju z dodatkom sončničnih semen. torej praviš da je boljše dati še malo mleka?
(namesto vode?)

Gremo testirat :)

LP
Kar se tiče priprave kruha, ti vsaj na začetku svetujem, da se držiš receptov, ki si jih dobil zraven aparata! Če ti bo to uspevalo, pa lahko začneš malo po svoje dodajati, kar ti paše!
Kar pa se tiče mešanic iz Hoferja, pa vedno dam namesto vode mleko, včasih pa dodam še malo masla, da se kruh ne drobi toliko! Ampak tudi brez masla je kruh zelo dober in se ga še nisem naveličal, res pa je, da kupujem različne mešanice v Hoferju, tako da ni vedno isti kruh! Veselo na peko in sporoči rezultate!!!
 

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Včeraj zvečer sem spekel Hofer mešanico kruha z sončničnimi semeni. Pekel sem na programu NORMAL 3,20h. Kruh je bil glih prav pečen, v prerezu je imel lep izgled in tudi dober je bil. Jedu sem ga tudi danes za kosilo in morem rečt, da je bil povsem OK.

Zapečenost sem imel nastavljeno na srednje ... v strojček sem dal 300ml vode in 500g mešanice Hofer.

(sem pozabil slikat :), morem pogledat če je še kakšen košček za poslikat ...

Jutri pa pečem Maslen kruh (Hofer) .... bom poslikal :)

LP
 

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Danes sem spekel neko vrsto sladkega kruha :) Vzel sem Hoferjevo mešanico za "Maslen kruh".

V mašino sem dal 250ml toplega mleka, 50g masla, 1 jajce, 500g mešanice moke Hofer, 1 žlico meda, malo cimeta ... po prvi stopnji mešanja (po cca 22 minutah, ko mašina zapiska sem dodal še rozine (namočene v rumu) in temno čokolado sesekljano na koščke... Pekel sem na programu NORMAL, rahla zapečenost, manjša količina ... Po 3h 20 minut je bil kruh pečen :)

Ratal je kar dober, za zjutraj zraven kave bo super :)

(žal danes nisem imel digitalca doma, pa sem slikal s telefonom)
156050-16-12-07_1530.jpg
 

Priponke

  • 156050-16-12-07_1530.jpg
    156050-16-12-07_1530.jpg
    65 KB · Ogledi: 232

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Tukaj pa se vidi, kako so ostale mešalke noter v kruhu. S priloženim kavljem jih lepo poberem ven in se potem skoraj ne opazi da je spodaj luknja.

LP
156055-16-12-07_1529.jpg
 

Priponke

  • 156055-16-12-07_1529.jpg
    156055-16-12-07_1529.jpg
    48,8 KB · Ogledi: 256

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Sredina zgleda kr vsecna,sam ti si se full dodatkov dal notr,mleko,maslo itd,razn rozine ker je to pac extra.A ni dovolj hofer mesanica,oziroma ali je sredina ista ce uporabis samo vodo in mesanico?
 

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Ja tiste mešanice pripravljene so že same po sebi dovolj. Daš 500g moke in vodo ali mleko in je ..kvas je že v moki primešan.

Jaz sem še extra dodal čokolado in rozine. Drugače sredica pride lepa, na zgornji sliki zgleda mal čudna, ker sem še prevroč kruh rezal. (se mi je ven mudilo, pa sem na hitro eno šnito odrezal, da vidim kakšen je)

Drugače sem do sedaj 2x pekel kruh in obakrat je lepo uspel. (sredica pri prerezu je prav lepa, enakomerna, brez lukenj)

Se pa držim predpisanih količin ... voda, mleko, moka ... dodatke pa sem na oko dodajal :)

LP
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Daš 500g moke in vodo ali mleko in je ..kvas je že v moki primešan.

Mislis mesanice?
A 500gramske mesanice so to,sem mislu da so manjse?
Sredica mi je kot taka lepsa,sem si predstavljal da ima take male luknjice kot navadna bela struca ki se je ze posusila,to mi glih ni tolk vsec.