Kateri GPS ?

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
pozdravljeni!

bi si omislil gps,pa nimam pojma o tem. vem ,da so firme Garmin, pa Sony pa neki TomTom... hm...no .
Torej, katerega, ki ga bom vklopil v sloveniji pa me bo peljal do nizozemske, do mesta Amsterdam, pa da bom tam kako ulico -mogoče hišo,stadion.. našel., pa da mi bo slovenska navodila dajal, kje zaviti, mogoče še kdaj je naslednja bencinska,,,itd.
zdaj sem na hitro pogledal na garmin stran-model 350- bi bil v redu?

wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Garmin 350 bi bil kar dobra izbira. Ima prednaloženo celotno Evropo ter tudi nekaj Slovenije.

Jaz sem po Amsterdamu in okolici uporabljal Garmina, brez težav. Govori slovensko in je preprost za uporabo.

Enako dobro te bo vodil tudi izdelek tomtom, igo in ostali.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Bomo videli, so rekli slepi;)
Če boš dobro ravnal s stvarco bo, drugače pa je bo pojavil tudi nek nov sistem satelitov imenovan Galileo. Bojim pa se, da si bodo spet izmislili kake nove aparate samo da današnji Garmini ne bodo delovali na ameriški navigaciji.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
ok, nisem še se točno odločil katerega bi kupil.

me zanima kakšna je razlika med nuvi 350 in 250, razen mp3 predvajanja.je zaradi tega nuvi 350 dražji za 100Eurov? Kaj pa 250W? Kaj je to : Text-to-Speech ? tega 250 nima.

torej kakšna je razlika? razmerje uporabnost -cena ?

Nazadnje urejeno:

unkn0wn

Pripravnik
26. sep 2007
44
0
6
text to speach je tista zadeva ko te usmerja da reče: Zavijte levo na Šmartinsko cesto, namesto samo Zavijte levo. Ulico ti pove zraven in to je to :p za moje pojme brezveze
smile-1.gif

frik

podporočnik
23. jul 2007
252
0
16
40
Domžale
Tko je glede navigacije, vsak bo svojga konja hvalil ... v mojem primeru je blo tko, da sem si lastil dlančnik že v štartu, tako, da sem samo GPS modul nabavil, naložil program in to je to.. manj kot 100 EUR stroška.

Glede SLO govora in jezika ... to pa majo načeloma vsi (Garmin, TomTom, iGO, ... ).

Uporabljam iGO in sem zelo zadovoljen! Bil je prvi program, ki sem ga naložil in še vedno ga imam!

romci

Pripravnik
21. sep 2007
143
0
16
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
ok, nisem še se točno odločil katerega bi kupil.

me zanima kakšna je razlika med nuvi 350 in 250, razen mp3 predvajanja.je zaradi tega nuvi 350 dražji za 100Eurov? Kaj pa 250W? Kaj je to : Text-to-Speech ? tega 250 nima.
torej kakšna je razlika? razmerje uporabnost -cena ?
Jaz imam Nuvija 350, pa sem full zadovoljen z njim. Sam če bi pa sedaj kupoval (seveda samo za navigacijo, brez Mp3jev itd., ker itak ne rabim), bi pa kupil 250W, prvo zato, ker ima integrirano anteno in drugič zaradi veliko večjega ekrana.
Tak da jaz ti tega priporočam.
LP

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
končno en konkreten odgovor.
ja jutri bom verjetno kupil 250W. sej mp3jev jaz tud ne rabim na navigaciji. če ni druge pomembne razlike potem se mi zdi škoda dat 100 eurov več za 350.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Hm, kakšnega signala? .... hehe
Verjetno ga moraš najprej nekje na odprtem "kalibrirat" ...pa bo potem hitreje našel satelite.

RebelYELL

Zelenc'
10. okt 2007
13
0
1
škoda, ker si kupil nuvija

bolje bi bilo kakšen aparat na MioMap ali iGo platformi; pa ne zato, ker bi bil nuvi slab, ampak zato, ker imata Mio in iGo na pašnikih veliko boljšo zastonjsko podporo, pa še ceneje se jih dobi (mio recimo za 250 EUR dobiš s kartami celega sveta: cela Evropa, cela ZDA in Kanada, veliko Azije, nekaj Afrike)

lp

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Kako ne najde signala?
Prvič vklopljem Nüvi 660 se je v pritličju mariborske bolnišnice (16 nadstropna stolpnica!) ob oknu proti starim zaporom (EUpark) povezal s sateliti v 15 sec. brez kakršnekoli kalibracije.
Je pa taisti nüvi čes 3 mesece prenehal "loviti" satelite. Prekinjenila se je povezava med anteno in napravo (na pregibu, menda znana "bolezen").

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik RebelYELL pravi:
škoda, ker si kupil nuvija

bolje bi bilo kakšen aparat na MioMap ali iGo platformi; pa ne zato, ker bi bil nuvi slab, ampak zato, ker imata Mio in iGo na pašnikih veliko boljšo zastonjsko podporo, pa še ceneje se jih dobi (mio recimo za 250 EUR dobiš s kartami celega sveta: cela Evropa, cela ZDA in Kanada, veliko Azije, nekaj Afrike)
lp

Pri podjetju za keterega občasno vozim (celotna evropa) imajo na razpolago Nüvije, Que na dlančnikih, Mio naprave in iGo-je na dlančnikih. Vozniki sami izbirajo navigacijsko napravo, Garmini so vedno takoj pobrani, to pove vse. Kar se tiče funkcionalnosti, kvalitete zemljevidov, zanesljivosti delovanja in profesionalne uporabe Garmin nima konkurence.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Za sprejem GPS naprave je važen predvsem prost horizont (naprej , nazaj, levo, desno). Z visoko stavbo (ali drugo oviro) nad sabo "zakriješ" enega do največ dva satelita.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
kje lahko nastavim, da me vodi v mesto in ulico hkrati. napr. amsterdam, ulica "ta", hišna številka "ta" . al moram ulico nastavit takrot ko sem že v amsterdamu?

EDIT : to sem našel.

me pa zanima, kaj pomeni rdeča cesta in kaj oranžna?

Nazadnje urejeno:

romci

Pripravnik
21. sep 2007
143
0
16
Jap, znana napaka nuvijev. Tudi meni so ga že zamenjali. Seveda brezplačno.
LP

romci

Pripravnik
21. sep 2007
143
0
16
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
kje lahko nastavim, da me vodi v mesto in ulico hkrati. napr. amsterdam, ulica "ta", hišna številka "ta" . al moram ulico nastavit takrot ko sem že v amsterdamu?

EDIT : to sem našel.

me pa zanima, kaj pomeni rdeča cesta in kaj oranžna?
Preber si najprej navodila, je vse lepo opisano.
Različne barve cest so različne kategorije cest. Kot na navadnem zemljevidu.
zmaga.gif