Poglej, bom napisal tole počasi, da boš mogoče razumel.
Sem navaden trotl uporabnik. Glede na napisano tukaj, ima Alter celo vrsto certificiranih domačih električarjev, ki vsako nabavljeno stvar morajo malo predelat, da je šele uporabna. Enako je očitno pri generatorjih, ki se sicer prodajajo kot zaključene celote, ampak mojstri tukaj menijo, da to ni to in je potrebno doma postoriti z njimi še marsikaj, da ga lahko varno zaženeš in uporabljaš.
Ker sem trotl uporabnik, ki želi generator za občasno uporabo ob izpadih elektrike in ne želim z njim imet problemov, vprašam tukaj, saj glede na kup napisanih postov sklepam, da imamo celo vrsto ljudi, ki imajo dobre/slabe izkušnje s posameznimi firmami ali modeli generatorjev. Če napišejo, da je potrebno za zagon najmanj narediti izkop in ozemljitev, potem je to nekaj, kar jaz ne želim in iščem mašino, ki tega preverjeno ne potrebuje.
Branje navodil po nakupu zelo malo pripomore k uspešnosti nakupa, spraševati prodajalca, ki v osnovi ve manj o tem kar prodaja kot vrata, skozi katera stopiš v trgovino, pa še manj.
In ko mi nekdo po kupu postov o težavah z generatorji in potrebnih posegih, da sploh varno obratujejo, svetuje nakup generičnega kitajca in reče, da bo povsem dovolj, se zopet vprašam ali nabijajo vsi pred njim ali ne.
Torej še enkrat. Generator z izhodno konstantno močjo 2500 do 3000W, z velikim rezervoarjem za bencin, brez potrebe po dodatnih posegih (postaviš, naliješ bencin, vžgeš, dela) obstaja ali ne? Če da, je to navaden BauBau varianta ali moraš iti nad x.000 eur Hondo?