Da ima dron domet 6-8 km, ti nič ne pomaga. Tudi avto lahko doseže 250 ali več km na uro, pa tega razen na par cestah v Nemčiji, ne smeš dosegati. Zakonodaja glede dronov je pač takšna kot je, usklajena je na nivoju EU in jo je pač treba spoštovati. Kot si omenil, pa lahko greš v višji razred, kjer imaš mogoče več možnosti, ampak zopet v okviru zakonodaje. Zmerjanje z "majmuni" pa ni ravno neki kulturni nivo. Dejstvo je, da so zakoni za to, da se jih spoštuje, lahko pa poskusiš predlagati spremembe na ustrezen način.Gre se za to, da recimo ima dron domet 6-8km. Ni šans da me najdejo kot operaterja. Govora je pa bilo, da bodo preko DJI naprave posnifali vse možne podatke in ti pošiljali položnice. In taki majmuni, kot naša CAA je, jim celo verjamem. Bom pač treba DJI prodat in it na 1.3 GHz.
Gre za tipičen primer zakona, ki ne odraža večinskega mnenja, ampak očitno ščiti neko ozko skupino, ki si na ta način obeta izplen.Da ima dron domet 6-8 km, ti nič ne pomaga. Tudi avto lahko doseže 250 ali več km na uro, pa tega razen na par cestah v Nemčiji, ne smeš dosegati. Zakonodaja glede dronov je pač takšna kot je, usklajena je na nivoju EU in jo je pač treba spoštovati. Kot si omenil, pa lahko greš v višji razred, kjer imaš mogoče več možnosti, ampak zopet v okviru zakonodaje. Zmerjanje z "majmuni" pa ni ravno neki kulturni nivo. Dejstvo je, da so zakoni za to, da se jih spoštuje, lahko pa poskusiš predlagati spremembe na ustrezen način.
Da ima dron domet 6-8 km, ti nič ne pomaga. Tudi avto lahko doseže 250 ali več km na uro, pa tega razen na par cestah v Nemčiji, ne smeš dosegati. Zakonodaja glede dronov je pač takšna kot je, usklajena je na nivoju EU in jo je pač treba spoštovati. Kot si omenil, pa lahko greš v višji razred, kjer imaš mogoče več možnosti, ampak zopet v okviru zakonodaje. Zmerjanje z "majmuni" pa ni ravno neki kulturni nivo. Dejstvo je, da so zakoni za to, da se jih spoštuje, lahko pa poskusiš predlagati spremembe na ustrezen način.
Blagaj. Trdnjava nad vrelom Bune v BIHKaj je tisto obzidje?
ehBlagaj
Blagaj. Trdnjava nad vrelom Bune v BIH
Kakor želiš - jaz sem kitajca za 80€ (5G wifi, GPS in vse ostale bedarije) že parkrat krešnil, letos pa sem iz njega naredil še howercraft in tik za tem podmornico - spral s sladko vodo in presušil - dela ko novi.Kolega je dobesedno iz nule šel na Aira, pa ga ni nikoli krešnil.
Ali naj kupim nekega kitajca? Ne čujem nič dobrega od poceni robe
DJI Mini 2 ne pade kar tako dol. Paziti je treba na drevesa, zgradbe, vodo.Vse se da.
Pa si ziher, da si pripravljen vložit 300-400€ v učenje in par krešev?
dji bo prava izbira, ne pozabi pa, da bo kaj kmalu obležal v omari...Kupujem si prvi dron, najverjetneje dji... doma sem na vasi, blizu imam precej samotnih njiv ter bližino gozda, kjer bi lahko letel, redkokdo zaide mimo. Sem pa ravno še v območju letališča, manjka mi cca 300m do "belega" območja. Se bo dron sploh dvignil? Ali bo treba pač iskati izven tega območja?