Kateri brskalnik?

Mihail

Pripravnik
1. sep 2007
167
0
16
Že dlje časa razmišljam o zamenjavi brskalnika. Sedaj imam Firefox in mi gre na živce da preden se sploh zažene traja par sekund. Poleg tega mi požre precej rama. IE mi tudi ne odgovarja oz. ga je nadomestil Firefox, ki pa tudi ni več to kar je bil. Kateri nadomestek mi priporočate? Nekateri priporočajo Chrome, nekateri Safari.

M156

Pripravnik
10. avg 2009
79
0
6
jst ti priporočam OPERO

namreč je izredno hitra in poleg tega ima nekatere funkcije, ki jih nima noben drug brskalnik.

z OPERO neboš zgrešil, sploh sedaj ko je čisto prenovljena in huda.

Safari je dobr za Apple medtem ko Chrome je sicer zanimiv, ampak jst bi ga izbral samo v primeru da ni Opere!

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Jaz uporabljam Safari, hiter je, večinoma stvari delajo kot je treba. Oziroma, kjer odpove firefox, potem tudi safari ne bo potegnil (nekatere stvari še vedno delajo samo v IE)
tongue-1.gif

Lp

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Testiraj vse pa uporabljaj tistega, ki ti najbolj leži. Jaz FFja enostavno ne morem menjati zaradi nekaterih odličnih addonov, ki drugje manjkajo (adblock,...). Sicer ša, če ne bi uporabljal FF potem bi verjetno Opero...

Še nekaj browserjev:
Flock
K-meleon (ta bi naj bil hiter in manj požrešen)
Avant Browser
SRWare Iron

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Jaz tudi mislim da se bom poslovil od FF-a, zadnja verzija 3.5 se mi ruši vsakih nekaj minut, zmrzuje, polom v glavnem. Poleg tega da mi eno odprto okno žere 100 rama?! Pa saj niso normalni.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tudi jaz sem že pogledoval za konkurenco - predvsem zaradi dolgega nalaganja in še daljšega zapiranja.

Safari izgleda zanimiv, Chrome je preveč ''amaterski'' oz. ne omogoča skoraj nič prilagajanja, še malo pa bom šel nazaj na IE - verzija 8 niti ni tak slaba. Opera pa me je že v več različicah razočarala, najbolj odsotnost auto-complete funkcije, razen če so to dodali v zadnji verziji.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Povsod uporabljam firefox, ker sem se kar nekako navadil nanj in sem zadovoljen.
Razen na enem računalniku se FF konstantno sesuva - nimam pojma zakaj - in sem gor dal Chrome. Takisto zadovoljen.

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
IE 7 (ceprav sem proti gigantom kot je Microsoft), ki porabi pri svojem delovanju manj spomina kot pa ga FF od verzije 3.0

Mihail

Pripravnik
1. sep 2007
167
0
16
Nekako se najbolj nagibam h Crome-u. Bom vsak brskalnik še prej probal da ne bom kar nekaj brez veze nalagal. Chrome se mi zdi zelo v redu na hitro sprobano. Edino kakšne add-one pogrešam :D

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Meni dela FF odlično. Res se ne spomnim kdaj se je nazadnje sesul, verjetno pred meseci, pa imam 6 addonov gor. Trenutno imam odprtih 15 tabov, pa porabi 91MB rama.

Evo sem odprl v IE8 15 tabov, poraba rama okoli 130MB...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Odpri kako stran z nekaj večjimi slikami, to že vrže FF na kolena...
Sicer pa dela kar OK, jaz imam včasih tudi 60 tabov, pa lepo dela.

Mihail

Pripravnik
1. sep 2007
167
0
16
Sem naložil Chrome za probo in se že v štartu vidi razlika. Chrome se odpre v momentu, medtem ko Firefox melje in melje preden se odpre. Najbrž bom kar na Chrome prešaltal, ker se mi tudi vizualno dopade.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sem bral malo glede teh dolgih startup časov v FF in piše, da je treba izpraznit temp mapo od winsov in temp fajle od IE, ker FF ob zagonu pregleda vsebine teh map (ne vem sicer zakaj, ampak baje je tak).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Niso to porihtali?

Ja so: v 3.5.1:
Fixed: An issue that was making Firefox take a long time to load on some Windows systems.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz sem s hitrostjo firefoxa 3.5 načeloma zadovoljen in ne rabi več kot sekundo ali dve, da se zažene. Chrome res blesti pri hitrosti, a kaj, ko je je kot brskalnik tako oskubljen, da je neuporaben. Kot da bilo spet leto 1995.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
v FF izklopi, da ti ob zagonu avtomatično išče posodobitve FF in razširitev, kar ti malo pospeši zagon. seveda moraš potem posodobitve občasno ročno zagnati