Katere žiletke so najače?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
Bolj za firbec kot za kaj drugega sem zadnjič kupil v Hoferju, njihove Prince žiletke, na 6 rezil. Cena nekje tretjina Gilette. Po drugem britju s to žiletko so vsi ostali nastavki (imel sem še Mach 3, Protector Diamond in Fusiona) romali v smeti.

Probajte, ne bo vam žal! Definitivno

Tudi uporabljam občasno.
Žal se s z originalnim fusionom ne more primerjat niti od daleč...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Sensor Excel, že od začetka "kariere". Nabavim jih na eBayu, nazadnje sem dobil po nekje 3x nižji ceni kot pri naših oderuhih.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Citat:
Katere žiletke so najače?
To pa moreš vprašati EMOte
evil.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Fusion Power, ampak glave seveda kupujem navadne (ker so malo cenejše kot Power, razlika je pa le v barvi). Ne pazim na smer britja (ponavadi v vsaj 3 smeri potegnem na istem mestu, ker se drugače ne morem obrit na ful (in če se ne, sem sredi dneva že praskajoč).
Mi glava zdrži ravno nekako en teden, pa se brijem pred tuširanjem, ko so orenk trde še dlake ...

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
[ksz]

Sicer pa ni veliko v žiletkah. Sam sem opazil razliko v samem mazanju pene, tako da sedaj uporabljam čopič. Pa vedno se brijem po tuširanju, vroča voda dlake lepo zmehča. Pa tudi grem v več smeri, da je gladka ko dojenčkova ritka.
smile-1.gif

Sicer pa razmišljam o brivskem paketu, samo bo potem že bolj obred kot pa nekaj vsakdanjega.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
A ne bi bilo boljše če bi imeli brivce na ulicah? Pozabiš na peno, pozabiš na žiletke, pozabiš na razne sete?
smile-1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
To bi bila idila, pa še v stilu 70ih?
smile-1.gif

Sam vseen mi je izziv, pa enostavno nobel, zažiga mi izgled in spoštovanja vredno, ko se briješ s tako ostrim nožem.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Bi enkrat definitivno preizkusil to opcijo na ulici
smile-1.gif
Sicer nevem kje še to sploh imajo???

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Sem že to razmišljal pred časom da bi odprl firmo ter po večjih mestih na najbolj eminentnih ulicah zaposlil nekaj brivcev ampak najbrž bi izpadel bedak pri naših zategnjenih slovencih in se ne bi odneslo...

Zraven pa še enga čistača čevljev
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Sem že to razmišljal pred časom da bi odprl firmo ter po večjih mestih na najbolj eminentnih ulicah zaposlil nekaj brivcev ampak najbrž bi izpadel bedak pri naših zategnjenih slovencih in se ne bi odneslo...

smile-1.gif

Uporaba britvice v casu odvetnikov&odskodnin
ne-ne-1.gif
Mislim da morajo tudi frizerke imeti posebno dovoljenje ce zelijo uporabljati britvico.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Za pri nas je to preveč okorna zadeva.

Uspelo bi le, če bi ponujal še kaj zraven oz. prodajal kozmetične izdelke, za britje in zadaj nudil britje ali pa celo imel velik frizerski salon.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

smile-1.gif

To pa 100% podpiram. Ampak dobro čisščenje, ne kar nekaj.
Zunaj izkoristim, kadar le grem mimo in imem čas. V času instant doma čiščenja čevljev je to zakon. V Minhnu na letališču recimo ata obvlada u nulo, čevlji zgledajo novi po čisščenju in še precej časa zatem ...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Fusion Power, ampak glave seveda kupujem navadne (ker so malo cenejše kot Power, razlika je pa le v barvi). Ne pazim na smer britja (ponavadi v vsaj 3 smeri potegnem na istem mestu, ker se drugače ne morem obrit na ful (in če se ne, sem sredi dneva že praskajoč).
Mi glava zdrži ravno nekako en teden, pa se brijem pred tuširanjem, ko so orenk trde še dlake ...

Se mi zdi da ti kupuješ slovenski šrot od glav. Mam prav ?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Kakor kdaj. Večinoma v Mullerju (mimogrede, zdaj imajo 8 kom paket znižan iz 27 na še vedno zasoljenih 19 eur), včasih po netu, tupatam (redko, se pa zgodi) pa tudi v Šparu in Mercu. Kake zelo opazne razlike med vsemi omenjenimi ni, moja brada vse uniči.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Uporabljam M3power ali M3turbo (vbistvu ista stvar).

Pred britjem dobro sperem obraz z toplo vodo, med vsemi penami mi najbolj odgovarja Palmolive classic (gel variante so totalna banana), po britju pa se enkrat temeljito ruker s toplo vodo in kaksnim "deep clean" wash preparatom, nato pa obicna krema za obraz.

Blitz variante z raznoranimi aftershave zadevscinami so se ponavadi koncale "vnetno".

Jaz sem enkrat bral ali gledal kako naj bi se moški bril.

Najbolj pametno po tuširanju, da se ti pore odprejo al dlake zmehčajo, ne vem točno. Al pa vržeš vročo mokro brisačo na obraz za kako minutko. Potem gel, ker namažeš na vlažno kožo. Obriješ, britvico bi naj splakoval pod mrzlo vodo, tudi ne vem točno zakaj. Na koncu spereš obraz s hladno vodo, da zapreš pore al kaj že.

Za mene je delovalo. Res nisem imel več mozoljčkov, ali pa zelo malo. Pa sem uporabljal tudi aftershave.

ali pa tako...stric verjetno že ve link

Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.269
113
42
Men bi bilo zakon če imel brivnico v Ljubljani. Mislim da celo ena obstaja nism pa zihr.
Drugače pa uporabljam
parker-99r-safety-razor.jpg

imam pa namen kupit
68020.jpg

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

uporabljam Wilkinson Quattro Titanum

Ker se brijem na 4 do 7 dni mi bolj sedejo ko Gillette, ker imajo rezila malo bolj narazen in se lažje sperejo

Brivci: s pojavom AIDS-a so brivci izginili - pri britju je kri, potrebuješ steriliziran pribor, britje v rokavicah..