Katere žiletke so najače?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Slišim, da Mach 3..da naj bi bil boljši kot novi mach3 turbo. Al kej druzga vzet? Po britju z električnim Philipsom hq8420 (obični na 3 glave) se mi delajo mozoljčki po vratu. (brijem se pred tuširanjem, je pa res, da se ne namažem z ničemer po vratu, s tistimi žiletkam za enkratno uporabo pa mozolčkov ni, se mi pa zmerej rata porezat po vratu
confused-1.gif
)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Gilette M3 je soliden, imaš pa še Fusion, ki naj bi bil še bolj za občutljivo kožo. Oba brivnika sta tudi v baterijski izvedbi, ki je meni "larifari".

Torej za hitro obrit je M3 (Turbo) najboljša stvar, če si pa občutljiv pa Fusion.

Vbistvu bolj kot brivnik je pomembno da obvladaš tehniko in pa da uporabljaš ostre britvice (ne šparat na temu).

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
M3 turbo je isti shit kot M3, samo dražji, brez zveze.
Jaz imam M3 power in je dejansko boljše od navadnega, predvsem če briješ daljše kocine manj cuka. Originalno baterijo sem imel not neverjetno dolgo, kake 2-3 leta, je pa res da se ročno brijem 1-2x tedensko, drugače Philishave, zjutraj nisem dovolj priseben, da bi rokoval z ostrimi predmeti
smile-1.gif

Fusion še nisem probal, čisto predrage želetke, pa bolj so primerne za dnevno brado, kot 2-3 dnevno, kot se meni pogosto zgodi.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
imam mach3 in je ok, imel sensor excel in je ok..električni brivnik mi ne potegne.

brijem se dnevno, včasih po enmu tednu..tko kto danes..in takrat je..sranje

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Slišim, da Mach 3..da naj bi bil boljši kot novi mach3 turbo. Al kej druzga vzet? Po britju z električnim Philipsom hq8420 (obični na 3 glave) se mi delajo mozoljčki po vratu. (brijem se pred tuširanjem, je pa res, da se ne namažem z ničemer po vratu, s tistimi žiletkam za enkratno uporabo pa mozolčkov ni, se mi pa zmerej rata porezat po vratu
confused-1.gif
)

Moral bi po tusiranju, po moznosti vroca voda, navadke ziletke (recimo gillete blue), pogosto splahni ziletko, pazi na smer britje in ne ponavljaj vec kot 3x po istem mestu...

Prakticiram vsak dan in se ni bilo problemov, od komercialnih variant mi se najbolj ustreza navaden Mach3 ampak se vedno raje navadna ziletka.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
confused-1.gif
)

a nimaš ti sicer vahabitske brade??
confused-1.gif

Moral bi po tusiranju, po moznosti vroca voda, navadke ziletke (recimo gillete blue), pogosto splahni ziletko, pazi na smer britje in ne ponavljaj vec kot 3x po istem mestu...

Prakticiram vsak dan in se ni bilo problemov, od komercialnih variant mi se najbolj ustreza navaden Mach3 ampak se vedno raje navadna ziletka.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Najprej sem mel wilkinsona z dvema reziloma , pa ni blo to to, pa se hitro si se lahko vrezal.Zaj pa ze ene 7 let uporablam samo mach 3 turbo.Dvakrat sem se ze rahlo vrezal,ker sem prevec hitel, drugace pa nimam pripomb. Zelo dobro in 'varno' se da obrit.Cena pa je tut temu primerna.Kak pa je wilkinson quadro( stiri rezila) pa ne vem. Ostajam na mach 3 turbo.

Nazadnje urejeno:

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Jaz uporabljam navadne Mach3 nastavke, saj sem s temi še najbolj zadovoljen. Preizkusil sem tudi Fusion, pa so tudi ok, le da so malo dražje. Mach3 že malo težje dobiš, ker so že kar "star model". Opazil sem še nekaj: nastavki, kupljeni v Mullerju so precej boljši od tistih iz naših trgovin.
Pa še nekaj. Tisti, ki imate težave s tem, da se pri britju "urežete" (v bistvu si bolj natrgate kožo na vratu) in iz teh zarez počasi pronica kri, še posebno na vratu. Pomaga, če si pred britjem kožo namažeš z mastno kremo (tudi navadna Solea je dobra), ker potem britvica lepše drsi po koži in je trganja manj, ali pa ga sploh ni.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Jaz uporabljam navadne Mach3 nastavke, saj sem s temi še najbolj zadovoljen. Preizkusil sem tudi Fusion, pa so tudi ok, le da so malo dražje. Mach3 že malo težje dobiš, ker so že kar "star model". Opazil sem še nekaj: nastavki, kupljeni v Mullerju so precej boljši od tistih iz naših trgovin.
Pa še nekaj. Tisti, ki imate težave s tem, da se pri britju "urežete" (v bistvu si bolj natrgate kožo na vratu) in iz teh zarez počasi pronica kri, še posebno na vratu. Pomaga, če si pred britjem kožo namažeš z mastno kremo (tudi navadna Solea je dobra), ker potem britvica lepše drsi po koži in je trganja manj, ali pa ga sploh ni.

To bo mogoce delovalo ce ima kdo 3 dlake, za vse druge zna biti to idealen nacin za zastrupitev koze oziroma razne mozolje...
Mesanica masti med ziletkami, ostanki koze in dlak cez svezo kozo
crazy1.gif

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Opazil sem še nekaj: nastavki, kupljeni v Mullerju so precej boljši od tistih iz naših trgovin.
Točno tako, opazil enako, zadnjič sem kupil v Mercatorju (nabiral pike) in mi je bilo zelo hitro žal.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:

Sam sem že od začetka pristaš Fusiona. Sem ga imel že nekaj časa preden je prišel v to našo zakotno državico. Nastavke vedno kupujem v Avstriji ali pa Mullerju, ker tile naši so živi obup. Na vsake toliko časa se kje pojavi kakšna akcija. Recimo komplet nastavkov + Fusion Power = 13€ tako da ni pretirano drago. Samo več si jih moraš kupit, ko so akcije :D
Je pa ta zadeva primerna bolj za tiste, ki se redno brijejo. Drugače je boljši kakšen Mach 3...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Vidim da imaš iste težave kot jaz - z britjem je tako, več rezil imaš, večkrat oziroma bolj pogosto se moraš briti. Če si briješ kratke dlačice, imaš lahko 5 rezil, če pa dolge je pa najbolje da imaš 2. Ker več je rezil, prej se zamašijo in te samo praskajo po koži in ti povzročajo mozolje in dražijo kožo.

Jaz sem probal mach3, mach3 turbo, fusion, kupil brilni aparat... vedno mozolji. Zdaj pa prakticiram takole - kupim tiste poceni žiletke z 2 rezili, dam peno na obraz in počakam kake 2 minute, da se dlake zmehčajo (najbolje je takoj po tuširanju, pa malo bolj toplo vodo daš æez obraz
smile-1.gif
)

In s to žiletko se obrijem 2-3x in jo zavržem. Ker uporabljam vedno æiste in ostre žiletke. mozoljev ni več, koža ni razdražena, pa še denar prišparam, ker teli m3 in podobni so tudi do 10x dražji.

Tako sem jaz rešil svoj problem, lahko tudi sam probaš, stane te samo 2 eur
grin1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Heheh pa sem že mislil da sem blesav. Moja mi pred leti kupila se mi zdi da prav v Mullerju za božič tega Fusiona ter nastavke za pri njih doma ko ostanema. In tam sem se vedno obril fino kot dojenček doma pa me je vedno cukalo pa razne drobne urezninice in nastavki so res bili iz lokalnih trgovin... Sem pa pred dnevi gledal mislim da na 24ur kako uničujejo te duplake ki jih zasežejo na carini in naj me vrag če niso bili vmes ravno ti Fusion nastavki
smile-1.gif
Ampak ebalaža jebila videti v nulo!

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Bolj za firbec kot za kaj drugega sem zadnjič kupil v Hoferju, njihove Prince žiletke, na 6 rezil. Cena nekje tretjina Gilette. Po drugem britju s to žiletko so vsi ostali nastavki (imel sem še Mach 3, Protector Diamond in Fusiona) romali v smeti.

Probajte, ne bo vam žal! Definitivno

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Uporabljam M3power ali M3turbo (vbistvu ista stvar).

Pred britjem dobro sperem obraz z toplo vodo, med vsemi penami mi najbolj odgovarja Palmolive classic (gel variante so totalna banana), po britju pa se enkrat temeljito ruker s toplo vodo in kaksnim "deep clean" wash preparatom, nato pa obicna krema za obraz.

Blitz variante z raznoranimi aftershave zadevscinami so se ponavadi koncale "vnetno".

B81

22. jul 2007
37.613
10.904
113
S tem se ne znam obrit...rabim malo gibljivo glavo, torej gillete one ko so modre ali zelene....
z onimi, ki se menjajo, pa so premehke in sploh ne obrije prav...