Katere smuči?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sicer se mi ne da iskati teme ampak nikjer nisem bil močno navdušen nad smučmi iz Hoferja, najbrž sem samo izrazil mnenje da zadeva ne more biti slaba in da je za povprečnega smučarja ki gre 3x letno skijat čist OK. Jaz pa kupujem novo opremo in to za dlje časa in bi se morda tudi v prihodnje bolj posvetil temu športu tako da eksperemintiral ravno ne bom.
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik cresh pravi:
Mah en folk ne razume, da ti top oprema ne pomaga, oziroma te samo ovira pri smučanju, če ti nimaš kondicije in znanja.
Če nimaš kondicije in da res nisi dobr smučar, res rajš vzemi WF8, ker se boš z tršimi smuči samo mučil.
Prvo se nauči tehniko na kakšnih mehkejših/srednje trdih, potem pa kupi boljše trše smuči.

Morda imaš tudi prav.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Jst osebno ne vem kako ti smučaš, sam glede na kar si govoril, bi ti jst res priporoču kakšne WF8 ali WF10 in s tisto razliko v ceni si najemi učitelja za dan ali dva. Verjemi, ti bo on naredu precej več koristi kot nakup WF12.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Povprečno smučam, nimam nekih presežkov pri tem športu. Sicer pa gre se za to da ne mislim čez 2 sezoni zopet novih smučk kupovat, tako zelo zopet nimam rad tega športa da bi vsako sezono vlagal... Najbrž bom vzel te 78 TI. Sicer pa imam tudi nekaj kolegov ki profesionalno smučajo in zraven tudi učijo smučanje tako da morda tudi tam kakšna ura. Sicer pa te 78 TI niti niso neke tadražje vrhunske smučke, so nek srednji višji razred...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Glede na težo ne kupuj 8ice, če že ne 12ke, vsaj 10ko. Čeprav, da ne bo dileme, od waveflexa dalje so te smuči relativno mehke, precej mehkejše kot njihovi nekdanji ekvivalenti. Zato bi ti odsvetoval kvečjemu 14ko ali 82Ti oz 82XTi (te so najširše in najtrše), z 12ko pa ne boš preveč zgrešil.

Dalbello so kvalitetni pancerji, ranga Technica ali Lange itd.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Bolj sem komentiral creshov predlog. Če ti povem, da en kolega s 65 kilami, ki mu gre tehnika sicer dobro, vozi 12ko, ti boš pa z 90 kilami zadeve upogibal kot keks. Odločitev je za moje pojme samo med 12ko in 78 Ti, in glede na povedano bi ti jaz priporočil slednje, odločiti se moraš pa sam.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Heheh saj to je blo mišljeno, sem hodo včeraj gledat Kjusa samo niso več pravih barv meli, zdaj znižano, jakna 450
evil.gif

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
matr sem zadnjič gledu softshell je bil 800€, hjo pa kaj si nor. Za 800€ si rajš dile kupm, kot pa softshell.

@Avtofun glede na to da sva tolk časa porabla zate, mislm da bi bilo fer, da gremo eno odmučat pol pa na pico&pir+en krog Audi
grin1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik cresh pravi:

@Avtofun glede na to da sva tolk časa porabla zate, mislm da bi bilo fer, da gremo eno odmučat pol pa na pico&pir+en krog Audi
grin1.gif

Ti ne dobiš pizzze, ker si me tak grdo mel s temi skjami da si naj raje kupim slabše ker ne znam skijat
evil.gif

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.576
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Glede pancarjev. Sam se imam za dobrega rekreativca in ko sem kupoval pancarje mi je prodajalec svetoval atomic nevemkajže z 90 flex. Ker sem se v njih dobro počutil ( imel v trgovini skoraj eno uro obute ) sem jih seveda kupil, ampak že na prvem smučanju mi je bilo jasno da sem kupil premehke
frown-1.gif
Seveda so šli takoj na bolho pač sem puhnil 50eur jebiga, nato pa kupil isto atomic 130flex in razlika je noč in dan. Ker sva po kilaži tm tm ti priporočam da vzameš več flex-a ti sigurno ne bo žal ampak glej da jih boš dovolj dolgo probaval da te nebo potem noga bolela. Zdaj imam čevelj že 4 leto in sem super zadovoljen z njimi.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Razumem, mi lahko nekdo bolj natančno razloži te flexe? Torej trdota? Torej npr. če si za kur*ac smučar, kakšna je razlika če imaš flex 50 ali flex 150? Torej bilo kak smučar si večji flex imaš boljše je ali...?

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.576
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Boljša kontrola smuči pri samem smučanju, povratne imformacije pri stiku z podlago, sama vožnja....
Moje mnenje: pod 100flexa ne jemlji če se imaš namen kolikortoliko naučiti smučat, se pravi pravilno postavljat smučko na robnike, smučat tako kot zahtevajo novodobne smuči in seveda imeti pancar dalj časa. Bolje da mal prišparaš pri smučeh kot na pancarju
wink-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Ni. Večji fleks ko imaš, manj udobni znajo bit čevlji, ker je bolj trda školjka in bolj čvrst vložek. Pri nizkih temperaturah sploh znajo biti taki čevlji zelo neudobni, pri temperaturah okrog ničle ali višje se znajo pa tudi ti zmehčati. Zato se boš moral sprijazniti tudi s tem, da se trde pancerje pri vsaki vožnji z žičnico odpenja, sicer lahko pričakuješ mravljince v stopalih, v noge te bo zeblo, prstov ne boš čutil itd. Pa še ožulit te znajo, če ti ne bojo lepo pasali na nogo.
Poanta fleksa je, bolj ko so togi pancerji, lažje preneseš potrebno silo na robnik smuči. Če smuči ne postavljaš na robnik, če ti ni cilj velik odklon, potem togi pancerji niso potrebni, predvsem, ker se togost praktično vedno viša na račun udobja.