Katere knjige ste prebrali pred kratkim

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
po nasvetu KillaKHAN-a začel z romani od Lee Child-a. Super kriminalke, zakon glavni lik.
Je pa res knjiga za ljubitelje kriminalk, pa za možgane na off

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Tony Morrison The bluest eyes: fajn romančič o colored američanih v 30-ih letih prejšnjega stoletja.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.132
70
48
123
Boris Pahor - Nekropola

Mi je žal, da nisem že prej posegel po njegovih delih. Odlično piše. Se prav živo predstavljaš kako je bilo v taboriščih.

LP

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Milek: Cavazza - ne vem če je ta tip zrel za biografijo, men je bolj Milek slog pisanja všeč kot vsebina, če se gremo pa vsebino je pa biografija Poročena pod prisilo, malo bolj se za zamislit.

Ene par naslovov za poletno branje na plaži za bejbike seveda, sem odkrila češkega pisatelja Michal Viewegh se mi zdi kar vredu npr. Roman za ženske, Igra na izločanje sta bolj zabavna sploh prva, potlej Lindsey Kelk, I heart Paris obstajajo pa še I heart New York, Hooywood, Vegas... samo ne vem po katerem vrstem redu tole gre, opisuje pa življenje angleške blogarke, zato je treba brat po vrsti.

majč

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Halid Al Hamisi: Taksi ... tip v vsakem poglavju opiše en dogodek, ki se mu je zgodil v taksiju, ko se je vozil po egiptovskih ulicah, roman, ki je napovedal arabsko pomlad

majč

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Nedavno sem "naletel" na enega hudega avtorja kriminalk /srhljivk: Simon Beckett. Odlični zapleti in razpleti !

Kemija smrti
Zapisano v kosteh

Druga je boljša. Ampak prva ne odstopa dosti. Recimo da je prva za oceno 8/10, druga pa za 9.5/10 (v tem žanru, seveda).

Nazadnje urejeno:

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Brina Svit: Noč v Reykjaviku, najslabše branje v moje življenju, škoda časa in denarja za tisk te knjige, človek se ob tem branju vpraša, kje so meje dobrega okusa založnikov, ker jih očitno ni, lahko vsak objavi kr neki
bonk.gif

majč

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Peti "game of thrones" ali A dance with dragons. Sem ga nabavil par mesecev po tem, ko je prišel ven, pa se nekako nisem prebil mimo 300 strani. Zdaj pa je za mano. Čakamo na 6.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.132
70
48
123
Alous Huxley - Groteskni ples: priporočam za bralce, ki so bolj literarno navdahnjeni, ker večini najbrž ne bi bilo všeč.

Jussi Adler Olsen - Komora
Jussi Adler Olsen - Fazanarji

Čisto solidna krimiča, prevod bi bil po moje lahko boljši (za to oceno bi sicer moral prebrati original, ampak ne znam dansko)

Frederick Forsyth - Seznam smrti: po moje je že napisano tako slabo, prevod pa tudi ni ravno briljanten, kar doda še dodatne minuse (knjiga je pogojno za na plažo)

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Psihokibernetika - Maxwell Maltz
Think and Grow Rich - Napoleon Hill
See you at the top - Zig Ziglar

Knjige, ki ti dajo misliti....priporočam

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Drobtinice - Mazzini

Sem v tej temi naletel na par knjig slovenskih https://www.alter.si/tabla/show...rue#Post2067756

Pa sem rekel, pa probajmo če že njegove kolumne od slovenstva poznam na pamet
tongue-1.gif

Mislim, da me ni potret napolklošarskega jebaækega pisatelja, ki se druži z priseljenskimi delavci v enem železarskem mestu preveč pritegnil.

Razmišljam, da bi še Nemško loterijo prebral od istega, no bomo vidli.

edit: Prebral še Nemška loterija

Čist drugačno od Drobtinic, dosti bolj podobno njegovim sedanjim kolumnam.
cheer.gif
Se splača prebrat, 3h pa si gotov.

Nazadnje urejeno:

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Citat:
Uporabnik Tojka pravi:
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:
Tojka kje si pa dobila knjigo, v knjižnici? Kolikor sem videl na cobissu jo je v knjižnici skoraj nemogoče dobit - vsaj v naši so izposojeni čisto vsi izvodi. Bi jo pa tud zlo rad prebral ker sem slišal da je odlična.

Natko jaz sem jo dobila za darilo, kupljeno pa je bilo pri MK ... http://www.emka.si/divja/PR/1601491

v vseh intersparih/merkatorjih ali kjer koli ze drugje prodajajo zepne knjige... mehka vezava zepna knjiga nevem kok je ze bla med 15 in 20e

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Nedavno sem "naletel" na enega hudega avtorja kriminalk /srhljivk: Simon Beckett. Odlični zapleti in razpleti !

Kemija smrti
Zapisano v kosteh

Druga je boljša. Ampak prva ne odstopa dosti. Recimo da je prva za oceno 8/10, druga pa za 9.5/10 (v tem žanru, seveda).

Klic groba
Šepet mrtvih

Pa sva skupaj dokončala vse štiri.

Dodal bi še, da so knjige pisane kronološko in je dobro, če jih bereš po vrsti.

Je pa precej morbidno branje. "Auslezvanje" razpadajočih trupel ni ravno prijetno...

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Ja, medtem sem prebral tudi "Šepet mrtvih ". Dokončujem Klic groba, ta je zaenkrat ...
zmaga.gif

Pozabil si še Skrivnostno jezero. Ampak tu se avtor odmika od klasike, tu ni Hunterja. In menim, da je ravno ta od vseh najslabša ....

Nazadnje urejeno:

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Je pa precej morbidno branje. "Auslezvanje" razpadajočih trupel ni ravno prijetno...

No, ne vem, če si res prebral vse našteto. Prav nič morbidnega ni v zgodbah. Še najbolj morbidne so prve strani vseh del. Tam opisuje, kako hitro trupla razpadajo, kaj se dogaja s človeško kožo, koliko kosti ima človek .... nič takšnega, kar bi štel za morbidno ...

preberi še enkrat
wink-1.gif

Nazadnje urejeno: