Katere gume za relacija?

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Sam trenutno vozim na Pirelli Zero Nero - dober oprijem z zmerno obrabo

jaz pa Pirelli P 7, zadovoljen. Vsekakro bolje kot Goodyear Eagle NCT5

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Sam imam zdaj tudi pirelli, a glede na to, da se vozim 99% časa le po AC mi sam oprijem gume ni toliko pomembe, bolj je važna nizka obraba, mala poraba goriva in pa da ni guma preveč glasna.

Glede na AZMS test se tako odločam med michelin in goodyear, michelin je sicer boljša, a "malenkost" dražja. No..goodyear ima najboljši rezultat pri najnižji porabi goriva.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Verjamem...

A so kakšni testi, v tujini, kjer bi imeli razpredelnico tako, kot pri AMZS in bi recimo bile ti dve gumi, kateri mene zanimata?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nemška in avstrijska kluba imata isti test (delajo ga skupaj), so še mnenja uporabnikov na tyretest, ki jim pa ne zaupam preveč, ker je recimo Nankang ocenjena kot ena najboljših gum
rolleyes-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Uh...jaz se vozim na dunlop-sport max

Kaj bi blo cenovno blizu vendar boljše za po ovinkasti cesti?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jaz vozim Continental Premium Contact 2, so tihe, mehke in tudi primerne za relacije. Drugače pa če bi kupoval samo za relacijo bi res morda vzel Energy Saver ali katera je že ta Michelinka, ki je prav zato narejena da dela kilometre?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
energy saver bi naj bile manjših dimenzij, za "mojo" dimenzijo pa bi naj bila to pilot primacy HP

poudarek na "naj bi bil", ker osebno nimam pojma o gumah
smile-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Verjamem...

A so kakšni testi, v tujini, kjer bi imeli razpredelnico tako, kot pri AMZS in bi recimo bile ti dve gumi, kateri mene zanimata?

Poglej mal ADAC teste
smirk-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Malce razmišljam za naprej - torej zima.

Kaj naj naredi nekdo pozimi, ki se vozi le po avtocesti, torej potrebe po dobri zimski gumi ni, ker se zelo zelo redko naleti na nek pretiran sneg, če pa že, pa se pač takrat ostane doma ali nadane snežne verige.

Tako sem prišel na idejo M+S gum, ali kaj so tiste letno-zimske.

Kako je kaj s tem, je to bolj ko ne slaba pnevmatika ali bi bila ok za moje potrebe? Kako je s porabo? Obrabo?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Heh M+S je bolj ali manj srednja žalost.. Ne pričakuj od nje vrhunskih rezultatov niti po mokrem, niti po suhem, niti po snegu. Kot je nekdo že nekje enkrat napisal, M+S gume so res primerne samo za kak Koper. Kjer ni prave zime je pa možnost da vrže sneg... Morš vedet da pod določenimi temperaturami gume zgubijo svoje prave lastnosti in pri M+S take idealne zmesi ni, ki bi bila super poleti in pozimi.. Jaz tega ne bi tlačil na avto.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Ja..samo pri nas ni nekih extremnih zim. Lanso zimo sem le enkrat naletel na sneg na AC, da je res bilo "hudo". Tudi pretireno dobrih lastnosti ne rabi imeti, saj na AC ponavadi ni nekega leplenje v ovinek, da bi morala guma imeti iber grip, pa tudi ponavadi ni nekih nepredvivljivih situacij, da bi moral nenadoma zavirat...me pa skrbi poraba, že 5% višja je pri meni kar nekaj ojrov tedensko.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Tudi na avtocesti je potreba po dobrih zimskih gumah. Sploh ko se naši vrli cestarji odločijo "še malce počakat" medtem ko že pošteno sneži. Oni gredo ven pri 10 cm (ali nekaj podobnega) in dokler naredijo cel rajon, se proti koncu že kar nabere...

Že tri zime sem dal skozi z Bridgestone Blizzak LM25, zelo zadovoljen. Dober oprijem v vseh pogojih (govorim za normalno vožnjo). V testih je pisan slabši oprijem na ledu in v vodi... zadnjo zimo sem se imel enkrat priliko peljati 4 kilometre po povsem zaledeneli cesti (žled). Preživeli smo vsi, od potnikov do avta, je pa res, da sem z desno polovico avta zapeljal dol s cestišča v travo, kjer je bil vseeno boljši oprijem. Ko smo prišli na regionalko pa itak brez težav (posuta, splužena...).

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Te All season gume so ena srednja žalost. Glasne, večja poraba, slabe na suhi, mokri pa tudi zasneženi cesti. Jaz jih ne bi kupil.
LP

Aja: M+S je oznaka za zimsko gumo (Mud and Snow).

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Potem to odpade, upam da najdem zimsko gumo, ki ima manjhno porabo in tudi tiha...se oglasim spet novembra
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja ja, to sem mislil. All season gume... Sem se tudi sam zanimal za ene od GY in so mi jih odsvetovali, saj sem bil prepričan da spet ne more bit tako slaba guma ampak menda ni nekaj pa še draga kot žafran, ta all season.