Katere DVD-je in kje jih kupujete

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
pošla zaloga tako da rabm ene 200 komadov, tako da kje pa katere pa po možnosti take da zdržijo vsaj 5 let k se zapeče....

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Verbatim. Nimajo konkurence. Razen če si iz Grčije naročiš Taiyo Yuden (ali pa imaš preklemano srečo in najdeš pri nas Verbatimove Made in Japan).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hvala za link!
cheer.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jaz sem se 1x nasral in kupil BOF DVD-je in nikoli več. Cela serija je bila fuč - ropotali so v pogonu ko zmešani.
Verbatime pa lahko dam na 22x pa bo ne bo ropotalo ko zmešano, pa še delali bodo.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Za 200 DVDjev dobiš za enako ceno HDD

res je.... pa tudi res da je na enem mrtvem disku lahko za 200DVDjev podatkov
evil.gif

No ja to je res amapk dvdji imajo svojo življensko dobo cca 5-10 let potem pa adijo.
Diski pa če se greš back up ga pa narediš in pozabiš nanj in se ga ne dotikaš in poganjaš dokler ga ne rabiš.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Uh....jaz sem kupil dvd-je (100 kosov) v Avstriji....celovec....ta ki ima tudi fotoaparate...ma zdaj se ne spomnem imena.....sem dal 14€...za filme so ok...pa do zdaj ni bil še nobeden slab...................aha..........electronic4you je trgovina.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Za 200 DVDjev dobiš za enako ceno HDD

res je.... pa tudi res da je na enem mrtvem disku lahko za 200DVDjev podatkov
evil.gif

No ja to je res amapk dvdji imajo svojo življensko dobo cca 5-10 let potem pa adijo.
Diski pa če se greš back up ga pa narediš in pozabiš nanj in se ga ne dotikaš in poganjaš dokler ga ne rabiš.

Zivljenska doba (pravilno skladiscenega) medija je vsaj 30 let, ob povprecni uporabi. Pri minimalni uporabi se bistveno vec (30-100 let).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Na Verbatimovih DVD-jih imam posnete ene stare Star Treke iz leta 2004. Pioneerjev pekač, snemano pri hitrosti 1x ali 2x. Skladiščeni so pri 23 stopinjah, v omari in v črni škatli znotraj filc srajčk. Vsega skupaj je ene 10 DVD-jev. Po posnetju niso bili niti enkrat več uporabljeni.

Že kakšno leto nazaj sem šel za hec gledat, v kakšnem stanju je zadeva. Skozi sem dal 3 random DVD-je in niti enega se ne da presneti brez CRC errorja. Tako da si lahko teh svojih 30-100 let nekam zatakneš.

Tako da backup na DVD-jih... NO WAY. Imel sem še nekaj backupov na DVD-jih, ampak sem vse uničil.

Flash diski, trdi diski (ki jih pospraviš v omaro) in internet (Dropbox, Google Picasa). DVDjev se niti s palico ne pritaknem več. Poleg tega rabiš za aktualizacijo backupa na DVD-jih par dni. Pri trdem disku kupiš novega, v parih urcah presnameš podatke in starega vržeš stran (pod pogojem, da so podatki zakriptirani) ali pa uporabiš za sekundarni backup.

Tole je moj sistem backupa:

Citat:

1. Pomembni podatki so na:

- primarnem disku
- backup disku na eni lokaciji
- backup disku na drugi lokaciji
- Dropboxu

2. Manj pomembni

- primarnem disku
- backup disku na eni lokaciji
- backup disku na drugi lokaciji

3. Pogrešljivi podatki

- zunanji disk na eni lokaciji
- zunanji disk na drugi lokaciji

DVD-ji? Ja, za kako pogrešljivo kolekcijo mp3-jev ali filme. Za kakšne dokumente in slike? LOL
hysterical-1.gif
.