Katera so dobra-kvalitetna vina?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Zadnjič sem v Goriških brdih pil Kolos od Simčiča. Če bi bil bogat bi ga imel vedno na zalogi. Odličen.

Ja za 70€ bi reku da mora bit že res dobro vino ja
bonk.gif

A teh pridelovalcev s priimkom Simčič je več al kako?

Aja, foter je pohvalil Martinčičev cviček.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Triton Lex? Tega pa nisem pil. Sem pa poskusil kozarec Duet Lexa. Dober.

Nazadnje sem kupil pri Edi kmetiji Duet. Za moj budget odlično vino.

Aja, ta ata Edi je res ful prijazen, pa žena tudi. Razkazal celo klet, dal nekaj za prigriznit, podaril flašo domačega žganja, pa degustiral vina od A do Ž, vse najboljše. Če se bo kdo peljal mimo, priporočam, da se ustavite za kako steklenico.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
V Brdih se splaca se iti se k Bjani (za peneca vina), cene so precej bolj "dostopne" na dvoriscu pri njih vs. v stacuni (10 EUR na dvoriscu vs. 30 EUR v stacuni) in na kosilo (meni okoli 30 EUR za 4-5 jedi tisti dan) / glaz vina ali sestnajst k Kabaj-Morel (najboljsa price/performance hrana v Brdih).

Pri njih je moj najljubsi Cuvee Morel (rdec) in Ravan (aka. Tokaj), ki je eden od boljsih ever. Cene pa niso sitnica - Ravan je 17 EUR, njegova "Amfora" pa pride tudi do nekaj cez 70...

Vredno omembe: Domačija Klinec (recervacija in precej potrpljenja obvezni) in Domačija Bužinel (za morsko hrano).

Za ultra-hiper fensijado (restavracija, pa tudi cel objekt zgleda, kot da se bodo ko se ulaufajo potegovali za 4+* hotel in Michelinovo zvezdico ali tri) je pa zakon pri "Gredič" v Ceglem (od Medane malo naprej, zavij proti Ščurku (kjer se je tudi vredno ustaviti, le vina od "ta mladih" raje ne pozkusat...), pelji mimo Movie (ce ales tisti dan se ni prevec spil - ali kaj drugega - zavijte na eno flaso Purota, skupaj z "odpiralnim šovom"), pa si tam, ne mores zgresiti "gradu").

http://www.gredic.si/hrana/gredic-avenanti

V naprej opozarjam: NE ZNAJO SLOVENSKO.
smile-1.gif
Edino z italjascino ali anglescino boste prisli skozi.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Kje bi lahko dobil kakšnega avstralskega Shiraz Cabarnet Sauvignona? Enkrat sem pil to sorto in je bil res odličen.

Vidim samo, da so ga nekoč prodajali v Lidlu, neko poceni varjanto, drugje pa ne najdem razen tega iz Jabob's Creek. Ali kdo pozna tega od Jacob's Creek, je vreden tega denarja?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Jacobs Creek je povsem korekten, tako da, brez strahu v nakup. 2009 (ali 2008) ce ju kje najdes sta najbolj uzitna.

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Jakoncic cabernet souvignon 2010, Juzno afriski golden kaan , prav tao cabernet ksouvignon...

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Accord pravi:
Jaz Jacob's Creek robo naročujem tule Jacob's .

Meni je v redu.
Je kaj ceneje, kot v Leklerku?

Pojma nimam koliko stane v Leclercu, mi je predaleč, tile pa dostavijo na dom. Na naš konec ob četrtkih, min.količina naročila je 6 steklenic. Ceno oz ponudbo pa dobim preko e-maila.

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
V Brdih se splaca se iti se k Bjani (za peneca vina), cene so precej bolj "dostopne" na dvoriscu pri njih vs. v stacuni (10 EUR na dvoriscu vs. 30 EUR v stacuni) in na kosilo (meni okoli 30 EUR za 4-5 jedi tisti dan) / glaz vina ali sestnajst k Kabaj-Morel (najboljsa price/performance hrana v Brdih).

Pri njih je moj najljubsi Cuvee Morel (rdec) in Ravan (aka. Tokaj), ki je eden od boljsih ever. Cene pa niso sitnica - Ravan je 17 EUR, njegova "Amfora" pa pride tudi do nekaj cez 70...

.

Glede na to, da nisem navdusena nad vini, sem bila ful presenecena nad Amforo pri Kabaju. Odlicna je, prav tako tudi hrana

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Amfora?
As in, 67 EUR na flaso (ce me spomin ne vara) pri njih doma, tista Amfora?
smile-1.gif

Ampak ja, se strinjam da je kul - ampak Kabaj ima za moj okus dober Cuvee Morel in njegov "Tokaj" - mislim, da je Ravan ali nekaj takega ime... Hrana je pa res dobra, ja.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
Jakoncic cabernet souvignon 2010, Juzno afriski golden kaan , prav tao cabernet ksouvignon...

Golden Kaan?

You have got to be kidding.
bonk.gif
Za sod sprat ni uzitno.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Citat:
Uporabnik dTi pravi:
Pullus Chardonnay mi je najboljši chardonnay, cena sitnica 5 - 6 eur, odvisno od trgovine.
Večinoma so letniki 2009:

http://www.kozelj.si/products.php?id=3830000654425

Pulus je ena največjih strank od enga slovenkega predelovalca arom (Etol). Njihova vina so precej pod "kemijo". Raje imam taka vina, kjer se kletar potrudi brez tega. Ponavadi so to kakšni manjši vinarji, ki tudi kdaj pa kdaj osvojijo kakšno zlato/srebrno/bronasto medaljo, in znajo narediti dobro buteljko brez kemije. Jaz imam enega dobavitelja iz okolice Maribora, ki preverjeno ne dodaja arom. Reklame pa nebi delal.