V Brdih se splaca se iti se k Bjani (za peneca vina), cene so precej bolj "dostopne" na dvoriscu pri njih vs. v stacuni (10 EUR na dvoriscu vs. 30 EUR v stacuni) in na kosilo (meni okoli 30 EUR za 4-5 jedi tisti dan) / glaz vina ali sestnajst k Kabaj-Morel (najboljsa price/performance hrana v Brdih).
Pri njih je moj najljubsi Cuvee Morel (rdec) in Ravan (aka. Tokaj), ki je eden od boljsih ever. Cene pa niso sitnica - Ravan je 17 EUR, njegova "Amfora" pa pride tudi do nekaj cez 70...
Vredno omembe: Domačija Klinec (recervacija in precej potrpljenja obvezni) in Domačija Bužinel (za morsko hrano).
Za ultra-hiper fensijado (restavracija, pa tudi cel objekt zgleda, kot da se bodo ko se ulaufajo potegovali za 4+* hotel in Michelinovo zvezdico ali tri) je pa zakon pri "Gredič" v Ceglem (od Medane malo naprej, zavij proti Ščurku (kjer se je tudi vredno ustaviti, le vina od "ta mladih" raje ne pozkusat...), pelji mimo Movie (ce ales tisti dan se ni prevec spil - ali kaj drugega - zavijte na eno flaso Purota, skupaj z "odpiralnim šovom"), pa si tam, ne mores zgresiti "gradu").
http://www.gredic.si/hrana/gredic-avenanti
V naprej opozarjam: NE ZNAJO SLOVENSKO.
Edino z italjascino ali anglescino boste prisli skozi.