Katera so dobra-kvalitetna vina?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Mene kot laika zanima, če mi lahko kdo priporoči kvalitetna vina, ki se jih še dobi za normalno ceno?

Predvsem me zanimajo rdeča vina (pa tudi kakšno sladko belo, ala muškat), ugotavljam da mi zelo paše cabernet, seveda tudi vsa sladka. Razne kislice odpadejo.

Ker pa nebi rad preizkusil vseh steklanic, ki se prodajajo v naših trgovinah in postal alkoholik še preden bi našel kvalitetno vino, bi rad izbor zožal samo na boljša vina. Zato me zanima, če mi lahko kdo priporoči tudi kateri cabernet naj poskusim?

čin
nahrung002.gif

Klemen_Savli

Pripravnik
6. apr 2010
38
0
6
Definiraj normalna cena. Je to 10€ ali 100€?

Vsekakor se izogni trgovinam in kupi direktno. Pri nas imamo precej vrhunskih vin. Če pa ne gre pa imaš Leclerc.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Cena za navadnega smrtnika, ki ni poznavalec, kaj jst vem, 10-15eur.
Ne vem če sem pripravljen dajat 20eur ali več za buteljko razen, če je tako vino zares tako odlično in primerno ceni.

Zakaj Leclerc? Ali ima širok izbor vin ali kaj?

Kupovanje direktno? Za kaj takega se je treba verjetno zapeljati ravno izven Ljubljane oziroma gorenjske od koder sem.

Klemen_Savli

Pripravnik
6. apr 2010
38
0
6
Dražje kot je vino bolje je. Tako kot pri vseh ostalih dobrinah
smile-1.gif

Praviloma. Je pa nekaj odvisno od okusa. In pa kot pri vseh ostalih zadevah ima nekaj veze blagovna znamka. Tisti, ki so se že dokazali si lahko privoščijo višje cene ob isti kakovosti. Vendar je to tudi delna garancija za kakovost.

Leclerc zato ker imajo primerne cene in pa seveda odlično ponudbo. Npr. cabernet od Borisa Lisjaka dobiš za ca 15€, v Merkatorju je 22€, direktno pa 10€. Okvirne cene za ilustracijo.

Če bi bila katera vina za vse boljša kot druga ob isti ceni se kmalu ne bi več dobila v trgovini. Skratka, pojdi v trgovino in nakupi različna vina v tvojem cenovnem razredu.

Še bolje kot diviji nakupi buteljk pa je obisk kake degustacije ali bara kjer točijo vino na kozarce in zna natakar kaj povedati. V Ljubljani imaš več takih barov (npr. Dvorni bar, Movia). Pa seveda s taksijem domov če jih spiješ več
smile-1.gif

Klemen_Savli

Pripravnik
6. apr 2010
38
0
6
In seveda najpomembneje. Vse kar šteje je tvoj okus. Če ti je neko vino fajn je fajn in nima veze kakšno je ostalim.

Uživaj...

man007

Pripravnik
20. dec 2007
359
2
18
nori-na-bicikl.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Cena za navadnega smrtnika, ki ni poznavalec, kaj jst vem, 10-15eur.
Ne vem če sem pripravljen dajat 20eur ali več za buteljko razen, če je tako vino zares tako odlično in primerno ceni.

Zakaj Leclerc? Ali ima širok izbor vin ali kaj?

Kupovanje direktno? Za kaj takega se je treba verjetno zapeljati ravno izven Ljubljane oziroma gorenjske od koder sem.

Živjo.
Za začetek kupi v Leclercu od Santomas-a Cabernet Sauvignon, letnik 2008. Se mi zdi, da je okol 10 EUR. Dobiš tudi cenejše, ampak poskusi prvo s tem. Nato pa bomo šli po poti naprej.
Sporoči.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
A dej no :S Jean malo pretirava s ceno Amfore
smile-1.gif
Saj ne recem, da ni dobra, ampak cena je pa tudi za lase privlecena.

Now... Morel Cuvee ali njihov Tokaj Friuliano (Ravan ali nekaj podobnega so mu dali ime...) - zmaga
smile-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Tole ni slab nasvet... Lahko tudi njihovega Refoska kupis, pa tudi ne bos zgresil
smile-1.gif

Predlagam, da probas se - tako, za "sproti" - klet Goriska Brda. v Lj na Vicu imas industrijsko prodajalcno - po izjemno normalni ceni okoli 4-5 EUR je Cab. Savuignon Quercus OK, pa tudi Sladki Quercus (Muskat/Verduc) je zmagovalen.
smile-1.gif

Pa Roze Penina Quercus je definitivni hit
smile-1.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:

Jaz občasno naročim tukaj, tip je večinoma vsaj enkrat tedensko v Ljubljani in "robo" zastonj pripelje v center (ponavadi prevzamem na Gospodarcu pred Jurčkom).

man007

Pripravnik
20. dec 2007
359
2
18
nori-na-bicikl.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Tole ni slab nasvet... Lahko tudi njihovega Refoska kupis, pa tudi ne bos zgresil
smile-1.gif

Predlagam, da probas se - tako, za "sproti" - klet Goriska Brda. v Lj na Vicu imas industrijsko prodajalcno - po izjemno normalni ceni okoli 4-5 EUR je Cab. Savuignon Quercus OK, pa tudi Sladki Quercus (Muskat/Verduc) je zmagovalen.
smile-1.gif

Pa Roze Penina Quercus je definitivni hit
smile-1.gif

Tudi se strinjam. Je pa še en dobr price/performance, in sicer Vina Koper, njihov Refošk Rex Foscus. Cca. 6 EUR. Pa še dobra flaša je
smile-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Ali lahko kdo zrihta kaksen kontakt,gsm, od koga ki prodaja sladkega muskata ali pa traminca, pac za ljudske cene. Baje da je sladki muskat od 1eur /l naprej. Pa ce se da nekak cimblizje Ljubljane da ni glih Murska Sobota.
Kako se vino tudi skladisci, kajti domace vino baje rado zavre?

Normalna kvaliteta vina pac.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Ali lahko kdo zrihta kaksen kontakt,gsm, od koga ki prodaja sladkega muskata ali pa traminca, pac za ljudske cene. Baje da je sladki muskat od 1eur /l naprej. Pa ce se da nekak cimblizje Ljubljane da ni glih Murska Sobota.
Kako se vino tudi skladisci, kajti domace vino baje rado zavre?

Tole bi tut mene zanimalo, če kaj izveš
cheer.gif

Drugače pa hvala za kup nasvetov. Se v kratkem spravim v nabavo.

Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Meni je zaenkrat najboljše slovensko vino za normalno ceno Jakončičeva rdeča Carolina.
zmaga.gif

Fino bi bilo še, če bi napisal kje ga ponavadi dobiš (sosed, spar, leclerc...) in kakšne so okvirne cene.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Priporočam obisk vinske kleti v Slovenskih Konjicah Zlati Grič dobiš vse to kar iščeš po taki ceni, ki jo lahko premoreš. Za vina enostavno ne morem prehvaliti... Priporočam vsem obisk te najlepše in najboljše kleti pri nas.