katera snežna freza - izkušnje?

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Dovozna pot asfalt, cca 30 metrov; dvorišče betonski tlakovci, cca 6 x 15 metrov. Okolica Ljubljane;
torej, kaj se obnese? Igračke iz Bau Bauov verjetno ne.
prosim za predloge in izkušnje.
LPM

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Dva tipa, ljopati pa flaša jegra-za tist enkrat na leto poceni in preizkušeno.
tongue-1.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Gatto, te lahko naslednjič pokličem? Ni dosti dela, za 1 urco ampak sej veš, mam tako vsaj izgovor za spraznit flašo skupaj s partizan loverjem
smile-1.gif

ON topic: me zanima isto vprašanje kot OT

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
McCulloch

in ja, kupljena v BauHausu.... mora pa biti obvezno dvostopenjska
zmaga.gif

ampak cena pa 1500eur
stupid-1.gif

Za ta denar raje 15 let redno vabim Gatta na lopatanje in naredim pijančka iz njega.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Za manj denarja bo pa manj muzike
wink-1.gif

Saj lahko vzameš ožjo...61.... pa vzameš nesestavljeno (dobiš na paleti, sestaviš tiktak) pa si na malo čez 900€

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
kaj to pomeni "dvostopenjska"?

v M-tehniki imajo recimo ene 5 frez na voljo od 600eur naprej. Imajo pa vse vsaj 5 ali 6 prestav naprej-nazaj, 50 oziroma 70ccm itd.... Ajde 600 eur je še sprejemljivo, pa če se dva soseda skupaj vzameva in dava vsak pol denarja pa sva oba zmagala. Jurja ali več pa res težko damo trenutno

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
No, saj tak je bil moj plan - da greva s sosedom v španovijo pa tam do 600€;
aja, pozabil napisat, dovozna pot je v klanec...
Gatto, ko sem doma ali pa pokonci mi ni problem 1 uro lopatat; žena pa gre v službo že okoli 6 ure zjutraj, da vstajamo ob petih in preventivno preverimo, če je za lopatanje je pa mal nerodno.
letošnje leto sem bil doma, ko je sneg naletaval kot za stavo - in mi ni bilo problem polopatat. Problem nastane, če nima kdo za lopatat.
LPM

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Absolutno makes sense; pa na Bolhi sem mislim videl še za malo manj denarja. Še kakšna sugestija, priporočilo dejanskega lastnika?
LPM

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Za 30m dovoz ne rabis ravno gosenic...

Freza MIN 8KM....raje 10KM+ ...vec konjev vec/dalj mece sneg!!! Pri mokrem je to zelo pomembno...

Španovijo odsvetujem...ko bo kaj za posravfat in bo racun 200eur samo za rezervni del...freza stara pa 10let noben sosed ne bo hotel placat popravila...

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Imam dve frezi, ker moram čistiti na dveh lokacijah.
Prva freza je neznanega izvora, vsi napisi na njej so v nemščini, ima motor Tecumseh 5KM, dvostopenjska,ima pogonska kolesa. Dobra je za suh sneg, pri mokrem jo nima smisla uporabljati, se skoz baše in več čistiš rolbo kot odmetavaš sneg. Problem je tudi sneg, ki ga narine plug. Suh sneg meče tam 5-6m daleč, mokrega pa kašen meter,dokler se ne zabaše
.
Druga je kitajc z motorjem Loncin 11KM,gosenice, dvostopenjska. Gosenice rabim, ker je treba frezati v klanec. Dela brez problema že tretjo sezono, ne moti jo moker sneg niti sneg, ki ga narine plug. Suh sneg meče kakih 15m daleč, mokrega kakih 6-8m. Brez problema požre tudi pol metra snega.

Za obe frezi velja, da neradi vžigata na star bencin, na svežega pa vžgeta takoj. Širina rolbe niti ni tako pomembna, če je veliko snega je potrebno jemati le polovico širine rolbe, drugače preveč snega ostane ob strani.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik miklavz pravi:
Dovozna pot asfalt, cca 30 metrov; dvorišče betonski tlakovci, cca 6 x 15 metrov. Okolica Ljubljane;
torej, kaj se obnese? Igračke iz Bau Bauov verjetno ne.
prosim za predloge in izkušnje.
LPM
Vikendaše malo bolj v naselju in na nasprotnem bregu verjetno poznaš.... Baubau freza, firma je Alpina s petimi ali šestimi konji. Dvorišče ima manjše kot ti, dovoz pa konkretno daljši. Pravi da gre bp. Če ne gre pa dec počasneje freza. Pomoje če si v penziji bi moralo biti OK, če se mudi pa kultivator pa dvostopenjska freza...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Pa ne ga srat s frezami za par jurjev.
Pomoje se je potem bolje zmenit direkt s krovnim izvajalcem zimske službe pa mu pribiješ tistih 50 ali 100€ na leto da ti še z dovoza pahne sneg.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kakor komu paše
tongue-1.gif

Doma šaflam, na šihtu pa frezam. Recimo včeraj sem ob cca 30 cm snega sfrezal 50m potko širine 1+ m v cca desetih minutah skupaj s pripravo, šaflal bi jo pa.... uh
frown-1.gif
kako urico....

Nekomu prej: dvostopenjska pomeni, da ima ločene "nože", posebej za mletje snega in posebej za izmet