Katera litoželezna posoda?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No zadeva je takšna, z mojo že kar nekaj časa gledama te litoželezne ponve za pripravo raznih jedi (npr. za peko steakov, ostalega mesa in podobno)... in res je da so drage kot sam hudič... nekako sma gledala litoželezno posodo francoske znamke "Le creuset" kjer pride takšna 26cm ponvica z lesenim ročajem 135€ - 20% popusta pri nas. Pa me zanima če kdo pozna posodo te znamke in kakšna je in ali kdo predlaga mogoče kakšno drugačno litoželezno posodo druge znamke ki je prav tako kvalitetna morda celo boljša in za soliden denar... hvala!

LP
M
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hvala, vendar nisem v tej temi dobil nekih konkretnih odgovorov ki jih iščem, omenjene so zgolj neki vhodni modeli litoželeznih ponv v rangu 10-15€... ne rečem da niso OK vendar kupujem ponev za "vedno"..... LP
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pri nas ni tega za dobit ne? Namreč gledam da bo tudi težko z pošiljanjem v SLO.... sicer pa jaz sem imel to v mislih => http://1001dar.si/ponev-z-lesenim-rocajem-26cm-rdeca.html

Cena za to je tudi TOP ker gledam po EU, ta Le Cruiset ima ama povsod enake cene, ne odstopajo.... saj pravim, nevem pa kakšna je kvaliteta tega Cruiseta, tudi po raznih forumih sodeč je top ampak saj veš... raje slišim mnenje koga iz prve roke ki je zadevo dejansko probal...
 

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.547
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Le Cruiset je dejansko eden od top pri litoželeznih posodah. Zmagajo predvsem pri casserol (ne vem, kako se posodi, v kateri kuhaš in pečeš v pečici reče pri nas)

Pri tvojem izboru je morda samo en majhen minus, ravno izhajajoč iz gornjega opisa. Zaradi ročaja ne gre v pečico.
 

pikanika

Pripravnik
26. nov 2007
131
0
16
Jaz imam navadno in žar ponev od Le Cruseta, sem zadovoljna, se je pa treba mal navadit.

Imata pa obe železen ročaj, tako da ju lahko potisneš tudi v pečico. Se pa ta ročaj fajn segreje tudi, če ponev uporabljaš na štedilniku.

Imam nekaj takega, samo da sta tudi zunaj črni in ne barvasti: http://www.heine.de/is-bin/INT...AffiliateID=PSM
 

enjambement22

Zelenc'
23. apr 2015
1
0
1
Malo pozno, ampak prisegam na Le Creuset! Tudi tiste zadeve iz Ikee so čisto Ok, ampak Le Creuset je pa poezija;) Tale ocena pove vse
wink-1.gif
http://www.uglasena-kuhinja.com/2015/02/moj-najljubsi-lonec-zapecena-pirina.html
 

radakuha

Zelenc'
20. mar 2012
4
0
1
Seveda je težka, litoželezna posoda je vedno težka. Jaz imam tudi njihovo ponev pa jo rada uporabljam. Tudi jajca se na njej super spečejo, obvezno jo je treba prej dobro segreti pa se nič ne prijema. Pa za omake je super. v pomivalca pa nobena litoželezna posoda ne gre, ker bi lahko zarjavela, zmeraj je treba čistiti na roke.
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jaz bom tako rekel, doma imam 1 klasično Le Creuset ponev in mi ni všeč, se prijema gor hrana. Pa ne mi zdaj pridigat kajti vse je bilo delano po predpisanih postopkih.. imam pa še en emajliran lonec Le Creuset, ta pa je top, best buy ever...
 

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
neki definitivno ne delas prov. Al ni dost vroca al pa ni dost pripravljena. Na pravi litozelezni ponvi se nic ne prime...