Katera je original?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
kaj vse se dopusca na alterju... za vse naci fane.... iz iste serije:

Dejansko gre za sovjetsko propagando...

Oz. židovsko.

Tale slika je označena kot transport judov v koncentracijska taborišča, v resnici je pa transport nemških beguncev iz leta 1946:

1571684-judje.jpg

Priponke

• 1571684-judje.jpg
    1571684-judje.jpg
    234,7 KB · Ogledi: 97
Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Poleg tega niti ne razumem, kaj bi rad z njo povedal.

Nič.

Zanima me, katera slika je originalna, kakor piše že v naslovu.

Tineye recimo za poizvedbo o drugi sliki zmeče ven podobne rezultate kot za prvo.

I

Izbrisan uporabnik #488

No, pa tudi če so slike "predelane", da bi potencirale grozote holokavsta, le-ta ne more biti sporen ali?
Milijone so jih zakurili in pobili, kako pa to prikažeš, je stvar interpretacije a ne.

Je pa res, da bi takšno odkritje zlorabe lahko bila voda na mlin Iranskemu prezidentu.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
kaj vse se dopusca na alterju... za vse naci fane.... iz iste serije:

Dejansko gre za sovjetsko propagando...

Oz. židovsko.

Tale slika je označena kot transport judov v koncentracijska taborišča, v resnici je pa transport nemških beguncev iz leta 1946:

Dejansko gre za popolnoma nepomemben podatek. To je slika iz Dachau v katerem je glavna dejavnost znana. V tek peceh niso pekli kruh. Oni pa tudi niso bili prostovoljni peki. Torej? Kaj bi rad pri tem raziskal? Ali je nekdo nekje zadnjih 50 let retusiral kako 50 let staro sliko? Zelo k. vazno ali relevantno.

Ce te zanimajo kake vecje ali bolj podrobne slike lahko na googlu poisces galerijo iz taborisca Dachau. Potem pa kak mesec ali dva raziskovati vsako senco. Dejstva ostanejo pa enaka.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa kva si občutljiv.

pekl,pekl..[cenzura] ga. kaj nej zdej.
nemce ne maramo. zavidamo jim. še kaj. žide pomilujemo..jok brate. sploh je izrael ena cvetka.

pa poleg židov je bilo tudi drugih žrtev. in..wtf.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz...wtf, zapreti temo in avtorju ban, ker ga je zanimal katera fotka je original? Zakaj? Jaz nisem videl nobene pravokacije ali česarkoli podobnega. Glede na dogajanje in redno manipulacijo novinarjev s fotkami je lahko vprašanje zelo na mestu. Nihče se ni dregnil ob samo početje ali motiv na fotografiji ampak zgolj na tenhično plat fotografije, torej v čem je fora? Bi se moral sedaj počutiti brezbrižnega do dogajnja v taboriščih?
bonk.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
hja, propaganda dela svoje...

seveda so tudi tele morbidne teme zanimive za poznavanje zgodovine itd... pač da se vidi več perspektiv

Drugo sliko je večina ljudi že videla, kaj pa tole recimo:
1571721-AAAAAhamburg5.jpg

Priponke

• 1571721-AAAAAhamburg5.jpg
    1571721-AAAAAhamburg5.jpg
    81,9 KB · Ogledi: 91

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
ksz...wtf, zapreti temo in avtorju ban, ker ga je zanimal katera fotka je original? Zakaj? Jaz nisem videl nobene pravokacije ali česarkoli podobnega. Glede na dogajanje in redno manipulacijo novinarjev s fotkami je lahko vprašanje zelo na mestu. Nihče se ni dregnil ob samo početje ali motiv na fotografiji ampak zgolj na tenhično plat fotografije, torej v čem je fora? Bi se moral sedaj počutiti brezbrižnega do dogajnja v taboriščih?
bonk.gif

Ce bi kdo drug postavil vprasanje bi mogoce celo verjel da ga zanima tehnicna plat fotografije.... Btw, kako bi to lahko bila "manipulacija" novinarjev (Sovjetov ali Marsovcev)?

Kaj bi te na tej sliki lahko zavedlo? V originalni sliki so bili Zidje ,ki niso imeli kaj delati in so pozirali pred pecjo. Potem se je pa zlobni Sovjet (ali kdorkoli ze) spomnil da bi dodal se clovesko truplo na sliko. Dejansko se pa to nikoli ni dogajalo! Nikoli!

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Jaz nisem nikjer zasledil besedila "med vrsticami", tako da ne vem kaj se napihujete? Najbolje, da vsi fašemo ban, ker smo napačno mislili, da je fotka s truplom fake
bonk.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Najbolje, da vsi fašemo ban, ker smo napačno mislili, da je fotka s truplom fake
bonk.gif

Jaz še vedno mislim da je.

Sem si pa kar mislil, da bo tema zajadrala...
bonk.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Poleg tega niti ne razumem, kaj bi rad z njo povedal.
A ni jasno. Radi bi dokazali, da kurjenja ni bilo. Dokaz: fotke so fake

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
meni je tudi delovala fake, pa ne zaradi vsebine, vsebina mi je kar bila jasna da je to krematorij nekje, ampak je očitno sama slika tolk slaba, da tehnično misliš da je tudi fake.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Dej, Pakul.... se delaš ali pa si nor. Vsak ki ima vsaj nekaj v glavi, razume, da je nekaj narobe s temo ali z avtorjem. Če v Čvek postaviš vprašanje katera je original, zraven pa priložiš fotko, kjer je za laika irelevantno ali je original ali ne, potem enostavno pomeni samo to, da avtor nima dekla pospravljenega. Simpl. Tako vprašanje brez neke obrazložitve, ni za laike, mar ne?!

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.181
11.093
113
kod Džej-Zija
Tukaj se mi zdi, da ni dileme, druga je prava. Druga ima bistveno več detajlov kot prva, večjo ostrino in predvsem večji zorni kot zajema. Iz prve se druge ne da naredit, obratno bi pa šlo. Že če zanemarimo širši zorni kot druge, je prva tako neostra, da je nemogoče iz nje pridelati ostrino druge.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Drži. S tem, da za tole s tankom obstajajo še druge:

Bundesarchiv_Bild_101III-Zschaeckel-197-11%2C_Russland%2C_Appell_der_SS-Division_"Das_Reich".jpg

Tiger_06.jpg

Pri prvih dveh mi pa ni jasno, zato sem tudi vprašal.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.378
7.064
113
Torej so sovjeti za časa 2. SV že znali ponarejati fotke, ali o čem je sedaj tukaj govora?