kater sesalec naj kupim?

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
Lp
Danes je izpustil dušo sesalec star 6 let..nism ga šparal in je res oddelal svoje. Sesalec je philips ki ima mč sesanja 500w..sedaj pa me zanima novi sesalec, kateri bo vzdržal vse moje smeti in bo močan...rad bi imel sesalec na vrečko, katero se prazne, pravtako pa me zanima sama moč sesanja..kot sem opazil philips še vedno na veliko oglača 500w moči sesanja.a ostale firme nimajo take moči al kaj..prosim za pomoč

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Ne gledati moč motorja. Imaš tudi sesalno moč. Mogoče se ti bolj splača kakšnega rabljenega industriskega, ki kamne brez problemov sesa. Pa najbolj fini prah z vrečko tudi.
Jaz sem tako rabljenega kupil za 150€ (bosch gas 25l sfc). Vrečke v enem letu ne boš zapolnil, ker je plastična jo spodaj razparaj in prišij zadrgo, tako jo lahko tudi do 5x ali večkrat uporabiš. Za večje stvari ne rabiš vrečke, pa še vodno sesaš lahko. Takega ne boš mogel ubiti, saj je za na gradbišče pa še veliko bolje sesajo kot te domači.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Ps: Je pa večji in ni tako "lep", rabljen zgleda kot da bi bil iz smetišča (umazan, spraskan). Delal ti bo pa veliko bolje.

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
Ja sj sesalno moč gledam, pa imajo tile 500w, tako vrečko sem imel vsa leta not, ki je na zadrgo original...topzadeva...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs...

ne gledat takih komercialnih iz BB, merkurja, ipd... poglej za unimi k so en razred višje... za 200€+. So tud še vedno lepi, trpežni in tud vlečejo dobro...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Meni je bil doslej najbolj vsec sesalec z vodnim filtrom vodo streses na dvorisce ali v odtok pa je zadeva resena. Najslabsi je ciklonski. Tisti filter cistiti je prava muka.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Moj nasvet..spet navadnega z vrečko!

Sicer ta ti v šestih letih res ni oddelal svoje (doma imamo Singer sesalec, star cca. 50 let)...a zgleda da je crknil.

Jaz trenutno uporabljam na vrečke od Hooverja, mislim da 2.6 kW moči..bomba! Na izhodu je bil še en hepa filter, ki sem ga zabrisal stran.

Zdaj samo potegneš ven, posesaš in zabrišeš v kot. Ob naslednji vaji ponoviš. Ko bo vrečka polna, jo zabrišeš stran in drugo noter.

Treba je ob nakupu vzet zraven še 20 vreča, da imaš potem 10 let mir. In to je to.

Oni drugi na hepa filter..moraš pa skoz naprej nekaj dr... ta filter...skoz neki čistit, vleče za eno žalost...več opravka s sesalcem kot s sesanjem
crazy1.gif