kater akumulator

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
maš fulmen v leclercu za 64€ pa na kartico ti dajo 7€ nazaj
smile-1.gif

nima veze al kupiš 46, 56, 64, al 77
smile-1.gif

glede bannerja, foter ga ma že dve leti. avto vidi redko kdaj več kot 10km v eno smer in še dela. tak da vsak akumulator lahko zataji po enem letu al pa dela 10 let. ni nekega pravila. bolj pomembno je da mu nikoli vode ne zmanjka in pa da ga ikoli ne sprazniš

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
A še nisi nabavil? Kupi najcenejšega, ker noben več ne zdrži prav dolgo, koliko nad garancijo zdrži je vedno bolj odvisno od sreče. Vsaj takšne izkušnje imam jaz.. Časi, ko je akumulator zdržal 5, 7 ali celo več let so mimo, pozabi. 2 leti vsak (toliko je garancije), do 4 let jih pa precej več kot pol mrkne.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Točno tako. Zakaj bi dal 100+ EUR za akumulator, če lahko nabavim za 70 EUR z identičnimi parametri (krakostični tok, kapaciteta). Na prejšnjem avtu mi je zdržal 3 leta (novo vozilo). Tudi polnjenje ni pomagalo. Na trenutnem vozilu sem ga tudi menjal (malo manj kot 5 let, tudi nov). Polnjenje ni več pomagalo. Tester je vsakič izvrgel "replace battery".
Če bo tale iz Petrolove akcije zdržal 4 leta, pa bo cool.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Verjetno bom šel res kar v Leclerc.

Pa eno številko večjega vzel.
tongue-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Potem imam jaz se sreco in dobil enega zadnjih dobrih akujev v novem avtu(avto kupil rabljen). Aku je je star 7,5 let pa zaenkrat se ni zatajail. Ko bo zatajil bo najbrz na polno.
Starsi pa imajo v traktorju 11 let starega(kmalu bo 12). Je pa res da ne vidi veliko minus temperatur.
Tudi sam se mnenja da kupi poceni aku in . No, upam da ni prevec kitajcev v slo, ampak ce dajo 2. Leti garancije... Spravis racun in....

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Topla je sranje.

Kolegu je v Cordobi 8 let zdržalo. Avto skos na prostem, par let se je pa še 2km daleč vozil v šolo.

d055.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To je bilo 8 (in več) let nazaj, zdaj pa so ti napisali ostali kako je - hitro crkne, da hitro novega kupiš. Jaz sem nazadnje v Jagru kupil, imajo vedno kak poceni akumulator za toliko € kot ima mAh.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz pri akumulatorju gledam predvsem to, da imam blizu servis pa da vem da ne komplicirajo preveč. Ker tolk sranja kot sem imel z BOSCH nisem še nikoli doživel..... najbližji servis 70km stran, crknil je pa 8 mesecev star, potem pa kompliciranje za zamenjavo, so hoteli testirat, potem poslat na nalizo bla bla......

Zdaj imam toplo, servis 2 km stran pa vem da ne komplicirajo.

Načeloma so pa vsi isto sranje kar se življenjske dobe tiče

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Da ne odpiram nove teme; http://www.akumulator.si/izdelek/A1%2029%2060/avtomobilski-akumulator-60ah-energizer
kaj takega bi bilo ok za astro f 1.6 mašina? Kolikor gledam je cenejši od Tople in drugih pa še višji zagonski tok ima.

Avtomobilski akumulator 60Ah Energizer

Cena akumulatorja Energizer 60Ah je zelo sprejemljiva. Avtomobilski akumulator ima ustrezno zagonsko moč za zanesljiv start motorja.

Akumulatorje ENERGIZER proizvaja ameriška skupina Johnson Controls, ki sodi med dva največja proizvajalca avtomobilskih akumulatorjev na svetu in ki proizvaja tudi Varta akumulatorje.

Značilnosti in prednosti akumulatorja Energizer 60Ah:

- napolnjeni in takoj pripravljeni za uporabo

- povečana moč hladnega zagona

- izredno dolga življenska doba

- popolnoma brez vzdrževanja

- izdelani v Ca tehnologiji

- idealni za polnjenje z napetostjo 14,8 V

- varnostni pokrov z vgrajeno protipožarno rešetko za zaščito pred samovžigom.

- oddušek za pline za dodatno varnost

- možnost skladiščenja do 18 mesecev

- Powerframe rešetka za večjo moč

KODA: 541501

Dimenzije (mm): 242 x 175 x 175

Kapaciteta: 60 Ah

Zagonska moč: 540 A

Napetost: 12 V

Polariteta: desni plus

Garancija: 2 leti

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Še enkrat:
Imam na izbiro:
1. Energizer 60Ah za 60€, zagonski tok 540A
in
2.Topla 60Ah za 56€, zagonski tok 510A

Načeloma bi raje Toplo, ker je slovenska, me pa zanima koliko je razlike med tema dvema zagonskima tokoma?