KATASTROFA kaj sem zvedel

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Se dobim na kavici s kolegico in mi pove, da more do 15.aprila oddat papirje na občino, ker potem ni več isto kot je bilo pri nadomestni gradnji
shocked-1.gif
. In jaz sem mislil ali letos ali drugo leto v boj s birokracijo.

Kaj vi veste o tem.

Halo?! Jst mam čist malo staro hiško, ki se še manjša štalca drži zraven. Ma v taki hiški ne more niti eden živet.
Joj kam gre ta država?!
uf-1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Novi ZGO je bolj "teče" kar se tiče nadomestne gradnje. Prej si že par let v novi živel, pa je stara hiša še stala. Na pamet - sedaj moraš porušit in nato v okviru starih mer +/- mislim da 10 % lahko postaviš novo. Drugače ni novogradnja. Več boš izvedel, če v gugla ali najdi natipkaš Zako o gradizvi objektov ali ZGO in boš vse izvedel točno.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Danes sem bila na občini in sem ravno na to temo debatirala. Referentka mi ni znala točno povedati kakšne spremembe se obetajo s 15. 4. 2008. Je rekla, da še niso dobili novega pravilnika. Zagotovila pa mi je, da to, da bo za vse enostavne objekte po novem potrebno imeti GD ne drži. Največja sprememba bo ta, da se t.i. LI seli v pristojnost Upravnih enot in, da se bo po novem imenovalo to priglasitev del. Namen teh spremem naj bi bil poenostavitev postopkov, ne pa kompliciranje. Kaj pa je res pa bomo videli po 15. 4. 2008.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Jaz nisem čakal na to če bo bolje. Tistih 18€ ni da bi se sekiral.

Sem pa jeseni dal delat hišno št. in je bilo tudi rečeno da bo od decembra bolj komplicirano pa ni.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Če je LI lokacijska informacija seveda to ni nobena priglasitev del, ampak je to že nekaj časa podatek o namenski rabi prostora (z uvedbo Zakona o prostorskem načrtu). In hkrati s tem zakonom ni bilo več potrebno za enostavne posege v prostor pridobivati tega, ampak si je moral upravni organ sam pridobiti. Je pa res, da je bil do sprejetja novega ZGO le-ta v neskladju z ZPNačrtom in so se upravni delavci problema lotevali vsak na svoj način.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Sej prav to, da se mal uredi. Če ti podreš malo "vikendico" pol pa zgradiš vilo, to ni nadomestna gradnja in se je to preveč izkoriščal. Tipični primer je tisti blok luksuznih stanovanj pod ljubljanskim gradom, ko gre za nadomestno gradnjo dvostanovanjske hiše.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
No sam je pa tole tudi v drugo stran malce smotano... recimo , živim v dosti veliki stari kmečki hiši in če bi delal nadomestno gradnjo bi verjetno delal za vsaj četrtino manjšo hišo saj tako velike pač ne potrebujemo, torej bi bil primoran graditi tako veliko hišo katero bi potem tudi toliko težje vzdrževal?

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Pa sej a ni logično, že ime "nadomestna" gradnja ti pove, da bos staro nadomestil z identično novo-
kar ne pomeni da bo 200m2 večja ampak istih dimenzij...

Vsa leta sem mislil da mora biti nadomestna gradnja istih dimenzij, šele zaj vidim da so dovoljena odstopanja...svašta...

Potem so ljudje izkoriščali, da jim ni bilo potrebno dobit GD....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:

Potem so ljudje izkoriščali, da jim ni bilo potrebno dobit GD....

Japajade, edino kar si prihranil so bili priključki (če so na kaki stari bajti sploh bili) in sprememba namembnosti zemljišča. Slednja je okoli leta 71 stala toliko kot parcela.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Zakaj si pa moral naredit spremembo namembnosti če na parceli že stoji hiša. Potem je verjetno že zazidalna.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.967
1.850
113
končno so to uredili, ker ta zakon se je zlorabljal na polno. Recimo v mb je vodovarstveno območje med fontano in kamnico, kjer je gradnja prepovedana, razen nadomestna. No in so zrastla luksuzna stanovanja na placu pasje ute in lidl trgovina namesto starih rastlinjakov, vse na račun podtalnice
10.gif

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Lupček dragi, plačujem velik kredit za stanovanje in se vozim v avtu za jurja € ...
a mam polno rit?

Tip bi rad poceni skoz prišel pri državi ,pa še pogoje postavljal kako bo gradil...

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Če si ti toplovodar ni treba še mene z tem zmerjat.
Kdo ti je pa kriv da imaš velik kredit za stanovanje, bi si pa manjše stanovanje privoščil tako kot bi si recimo jaz rajše privoščil manjšo hišo. In to bi bila še vedno nadomestna saj stare ne bi bilo več in bi ljudje iz stare hiše potem živeli v novi.... saj to je namen nadomestne gradnje kajne.
Ne vem zakaj si se vame vpičil, valda bom jaz postavljal pogoje kakšno hišo bi imel saj jo bom iz svojega denarja delal in zakaj ne bi kaj privarčeval če se da? Ko pa država mene molze celo življenje je pa uredu ane, pa nimam nič od tega, ampak imajo strojanovi ko jim država iz mojega denarja kupi hišo.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
toplovodar te je naredil

glih zaradi take miselnosti in neupoštevanja zakonov se dela vse kot strojanovi...

aja, pa živim v hiši...ampak ko bom čez 6 let odplačal kredit bom na konju...pa ti?

boš jamrla da ti država vse pobere?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
K se že prepirata. Nekje so res izkoriščal to. In če bi bil poln denarja bi verjetno tut. Pri meni je dejstvo, da imam staro hišo čisto ob cesti in velikosti 62 m2. Pritlična.
Kako bi vidva spravila v tako hišo 4 člansko družino?