Kasko za starejši avto

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Tam, kjer je povprecni strosek zavarovanja, zmanjsan za povprecno izplacilo zavarovalnine, visji od povprecne pricakovane skode.

Bolj trapastega voprasanja nebi mogel postaviti. Sam ves ali imas avto, ki je kot starina vreden vec ali manj (npr. VW versus Renault), ali je kaksen poseben model, ki je zelo redek, itd.
Hyundai Accent 1.6 GLS Top-K letnik 2004.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Tvoj avto je vreden cca 3500€, polni kasko če si na 50% te pride cca 150€ pa sam preštudiraj, če se splača. Če imaš 1% odbitne prištej še dobri 100€zraven k stroškom zavarovanja.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
@jetamp
vsaj eden uporaben odgovor. thx
Zakaj to sprašujem ? Zato ker je pred leti - prejšnje tisočletje veljalo, da se kasko za starejše avtomobile ne splača - mogoče zato ker so imel zav. agenti tako manj dela pa se vedno isti zaslužek.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik boc pravi:
@jetamp
vsaj eden uporaben odgovor. thx
Zakaj to sprašujem ? Zato ker je pred leti - prejšnje tisočletje veljalo, da se kasko za starejše avtomobile ne splača - mogoče zato ker so imel zav. agenti tako manj dela pa se vedno isti zaslužek.
Tega definitivno niso govorili zastopniki zavarovalnic - vsaj tisti ne, ki delajo zato da kaj zaslužijo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Tvoj avto je vreden cca 3500€, polni kasko če si na 50% te pride cca 150€ pa sam preštudiraj, če se splača. Če imaš 1% odbitne prištej še dobri 100€zraven k stroškom zavarovanja.

Če bi se spoznal na zavarovanja, bi mi to nekaj povedalo.
Pa se ne. In sem na istem kot prej.

A lahko na primeru?

Torej vzamem kasko, ki pokriva parkirišče. Na parkirišču se mi en orenk butne v desna prednja vrata.

Koliko mi krije škode zavarovalnica?
(Vsaj približno)

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Recimo če je tvoj avto po eurotaxu vreden 3500€ ponavadi zavarovalnica krije do 50% tega zneska torej do škode 1750€. Tudi če ga boš obrnil na steho in bo škode veliko več boš še vedno dobil samo 1750€. Pustijo ti pa razbitino in jo potem sam popravljaš ali pa prodaš po delih.
Zavarovanje parkirišč pri tako starem avtu ne vem če se splača ker je precej drago. Jaz imam samo polni kasko s 5% soudeležbo. Če me kdo malo butne na parkirišču ne bom popravljal, če bo pa škode več bom pa uveljavljal kasko ter plačal 5% od škode.
Se pa vsak sam odloči glede na specifike kje puščaš avto.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Seveda, saj sem napisal-do 50% po eurotaxu. Tukaj je več zav. agentov pa naj me kdo popravi če se motim.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Recimo če je tvoj avto po eurotaxu vreden 3500€ ponavadi zavarovalnica krije do 50% tega zneska torej do škode 1750€. Tudi če ga boš obrnil na steho in bo škode veliko več boš še vedno dobil samo 1750€.
V primeru totalke se škoda vedno izplača VREDNOST VOZILA zmanjšano za VREDNOST RAZBITINE. Ti procenti, ki jih navajaš so pa samo okvirni približek pri kakšni škodi se vozilo oceni kot ekonomska totalka (torej do kakšne vrednosti avta bo zavarovalnica krila popravilo, kdaj bo pa šla v izplačilo totalke). Kako se potem ta izplača pa sem že v prvem stavku napisal.