Kartica SD prosi kodo za odklep.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Probaj še s tem programom klik

Dalje od tega ne pridem, vstavim kartico v režo računalnika in --nič -..
2520094-Zajetaslika.JPG

Priponke

• 2520094-Zajetaslika.JPG
    2520094-Zajetaslika.JPG
    41,2 KB · Ogledi: 368

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Kartica je najverjetneje zanič, zato je kakršnokoli novo formatiranje in nadaljnja uporaba močno odsvetovana.

Novejši telefoni namreč podpirajo šifriranje SD kartic, ampak ker na kartici navadno ne piše da je šifrirana; telefon predvideva da je šifrirana, če na njej niso jasni podatki o obstoju nešifriranega datotečnega sistema.

Tako da če se kartica pokvari in vrača random podatke, potem telefon predvideva, da je mogoče šifrirana in ti ponudi opcijo za vnos gesla.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Kako pa pride do tega problema, se strinjam z tvojimi ugotovitvami vendarle mi je to naredilo že v dveh telefonih in to samo tako naenkrat.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Sem pa vstavil v ta isti telefon drugo delujočo kartico in če želim da zamenjam mesto shranjevanja iz notranje shrambe na SD shrambo me telefon opozori--da je telefon šifriran,in da naj se prepričam da je --vaša nova lokacija varna. Torej šifriran in če spremenim lokacijo shranjevanja , kaj se potem ve pripetiti z to kartico v drugem teefonu? verjetno isto kot sedaj s to ki je po treh dneh v novem telefonu prenehala delovati.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Potem je pa očitno ta telefon imel vklopljeno funkcijo šifriranja podatkov, ampak zakaj jo pa ne spozna računalnik je pa druga zgodba-poškodovana kartica.

Nazadnje urejeno:

asaki

Zelenc'
9. apr 2012
24
2
3
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Sem pa vstavil v ta isti telefon drugo delujočo kartico in če želim da zamenjam mesto shranjevanja iz notranje shrambe na SD shrambo me telefon opozori--da je telefon šifriran,in da naj se prepričam da je --vaša nova lokacija varna. Torej šifriran in če spremenim lokacijo shranjevanja , kaj se potem ve pripetiti z to kartico v drugem teefonu? verjetno isto kot sedaj s to ki je po treh dneh v novem telefonu prenehala delovati.

Huawei p9 lite uporablja android 6 OS. Dodatno SD kartico lahko upporabljaš na dva načina: 1. kot razširjeni spomin, 2. kot Sd kartico po starem načinu. V prvem primeru telefon šifrira SD kartico in jo lahko uporabljaš samo v tem telefonu. V drugem primeru uporabljaš SD kartico na star način vendar telefon po Defaultu shranjuje glasbo,video, slike na kartico. Načeloma ni možno poganjati programov z SD kartice (izjema IGO). V tvojem primeru je verjetno kartica fuč.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Tako sd kartico formatiraš s staro Nokio e71
smile-1.gif
lahko Janch razloži

Ja, res je
smile-1.gif

Mam zdaj tudi jaz E71 Nokio, ki ignorira vsakršno jamranje glede kode. Format in gasa. No za moje primere se ve, zakaj so kartice zaklenjene, v retrorevem priemeru gre verjetno res bolj v smer "defekta" same kartice..

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Citat:
Uporabnik asaki pravi:
Citat:
Uporabnik retro pravi:

Huawei p9 lite uporablja android 6 OS. Dodatno SD kartico lahko upporabljaš na dva načina: 1. kot razširjeni spomin, 2. kot Sd kartico po starem načinu. V prvem primeru telefon šifrira SD kartico in jo lahko uporabljaš samo v tem telefonu. V drugem primeru uporabljaš SD kartico na star način vendar telefon po Defaultu shranjuje glasbo,video, slike na kartico. Načeloma ni možno poganjati programov z SD kartice (izjema IGO). V tvojem primeru je verjetno kartica fuč.
Asaki, hvala za strokovno obrazložitev.

Ma nekako je ta situacija v Huawei telefonih čudna, to kartico sem premestil prav tako iz Huaweia starejšega (2 leti) in je v redu delovala cca 3 dni no ta dan ko sem to začel pisati se je zjutraj to z kartico začelo, prosila je kodo in potem se je vse zrušilo.
Včeraj sem namestil novo in če v telefonu hočem premestiti vir shranjevanja iz notranjega na zunanji-SD- mi napiše da je premalo prostora, seveda ker je 8 GB- to me ne moti ker sem opazil da se na SD v takem primeru--kartica je v telefonu vendar nisem premestil shranjevanja- shranjujejo samo slike iz fotoaparata in nočem zopet uporabiti in jo aktivirati da mi jo uniči, ne vem sam kaj naj storim, imam tudi novo 16 GB ki jo ravno zaradi neznanja oz. bojazni nočem dat v telefon in jo aktivirati za shranjevanje.
rabil bi vaše mnenje ; Ali naj vseno v telefonu mesto za shranjevanje prenesem na SD kartico in če je kljub vsemu kar sem že v zgornjih postih napisal to varno.
Hvala Janch za tvoje mnenje ki se mu tudi pridružujem, na žalost nimam nič od teh telefonov da bi to preizkusil.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Potem je pa očitno ta telefon imel vklopljeno funkcijo šifriranja podatkov, ampak zakaj jo pa ne spozna računalnik je pa druga zgodba-poškodovana kartica.

Verjetno zaradi šifriranja , kaj pa vem.
evil.gif